Jump to content



Σύνθεση/Αναβάθμιση PC


DEADLAZARUS

Recommended Posts

Επίκειται αναβάθμιση του pc (η χρήση είναι για gaming βλ. Witcher 3, Batman Arkham Knight, SoM κ.λ.π.). Το budget είναι 800-900 Ευρώ. Αν και είναι πιθανό να μην χρειάζεται να δώσω τόσα λεφτά για τη χρήση που ανέφερα, θέλω να πάρω τα καλύτερα components για το budget που θα διαθέσω (καταναλωτικό ψώνιο λέγεται). Έχω καταλήξει στα κάτωθι (πρώτα μπαίνει η τωρινή σύνθεσή μου και μετά τα καινούργια components):

i) επεξεργαστή θα κρατήσω προς το παρόν τον i5 4570 3.2Ghz

ii) μητρική, gigabyte z87m-d3h/gigabyte z97x-ud5h

iii) ssd, -/samsung 850 Evo 120Gb

iv) psu, thermaltake 600w/evga supernova 750w G2

v) case κατέληξα στην Silverstone Kublai kl05

vi) αν χρειαστεί ψύκτρα μάλλον καταλήγω στην Coolermaster Hyper 212 Evo

vii) vga, amd radeon 6570 hd/ gigabyte gtx 970 g1 gaming (με κολάζει όμως και η msi gtx 970 gaming λόγω looks).

Εννοείται ότι είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση (π.χ. να περιμένω για αγορά κάρτας γραφικών ενόψει νέων καρτών από την AMD?)/υπόδειξη/οδηγία προς ναυτιλλομένους.

Έγινε επεξεργασία από rastafari
Αλλαγή τίτλου από κεφαλαία σε μικρά.
Link to comment
Share on other sites

Μερικες παρατηρησεις γενικοτερες:

 

Τροφοδοτικο γιατι να αλλαξεις; Εχει καποιο προβλημα; 

 

επισης

 

Ο Επεξεργαστης σου δε χρειαζεται αλλαγη (το ειπες και μονος σου), καθως ουτε η μητρικη σου (τι διαφορες θα δεις πιστευεις; ποιος ο λογος αλλαγης της μητρικης; ) Μια χαρα εισαι ετσι. Ποση ΡΑΜ εχεις;

 

Το κουτι φαινεται καλο απο μερικα reviews που ειδα. Δε φανηκε να ειναι κατι σουπερ παντως αλλα αρκετα καλο και ομορφο (υποκειμενικο) Μαλλον θα χρειαστεις ενα εξτρα ανεμιστηρακι (βλεπω εχει μονο ενα μπροστα , θες και ενα πισω λογικα για να βγαινει ο θερμος αερας). Ποιο ειναι το κουτι που εχεις τωρα ομως; 

 

Για καρτα γραφικων στην παρουσα φαση, νομιζω πως οποιαδηποτε απο τις 2 και να παρεις ειναι μια χαρα επιλογες. Το κουτι που διαλεγεις απ'οτι ειδα βγαινει σε 2 εκδοσεις (με και χωρις παραθυρο-οποτε προσεχεις ποια εκδοση υπαρχει εδω).

Νεες καρτες θα βγουνε και απο nvidia αλλα και AMD. Ισως καλο να ηταν να περιμενεις. 

Οσο για ψυκτρα, κανενας λογος να φυγεις απο την στοκ σε επεξεργαστη που δε κλοκαρεται. Εκτος και αν σου φαινονται υπερβολικες οι θερμοκρασιες που εχεις. Γενικα παιζει ρολο και το κουτι . Με καλο airflow εισαι μια χαρα και με την stock. 

 

Τελος ολα αυτα σε τι οθονη παιζουν; 

 

Μπορει να λεγεται καταναλωτικο ψωνιο ολο αυτο που περιγραφεις, ομως εφοσον ειναι gaming oriented οι επιλογες σου , και καλυπτεσαι με το 60-70% αυτων που ηδη εχεις για αρκετο εως πολυ καιρο, δινεις ενα περισσοτερο βαρος στην καρτα γραφικων θεωρω. Εαν περιμενεις , βλεπεις για 980 ή 980ti ή καποια εκ των 390/390Χ αν και δεν ειμαι υπερμαχος της AMD. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η ανάλυση είναι 1920χ1080, η μνήμη 8Gb και όχι δεν έχω παρατηρήσει υψηλές θερμοκρασίες. Το τροφοδοτικό μου δεν έχει θέμα απλά θέλω να το αλλάξω. Το κουτί μου πραγματικά δεν θυμάμαι ποιο είναι. Παραθέτω και τις διαστάσεις στο γραφείο μου για την υποδοχή του κουτιού (L=50 cm, H=50-52 cm max, W=21 με 21,5 cm). To σκεπτικό μου είναι το εξής: Σίγουρα, και το έγραψα και στο op, δεν χρειάζονται όλα τα components που έχω επιλέξει/τη βγάζω και με αυτά που έχω τώρα. Από τη στιγμή όμως που μπορώ να διαθέσω (έστω και αγοραζόντας αυτά που θέλω μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών) 800-900 Ευρώ (άρα δεν περιορίζομαι από το budget ώστε να δώσω βάρος τελικά μόνο στην κάρτα γραφικών ως πιο αναγκαία έναντι των υπολοίπων υλικών, κάτι που θα συνέβαινε αν διέθετα π.χ. μόνο 400-500 Ευρώ), επιλέγω να κάνω μια αρκετά εκτεταμένη αναβάθμιση. Εξάλλου, το budget που θα διαθέσω είναι αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό. Άρα θέλω να το ξοδέψω και ν' αγοράσω ό,τι καλύτερο μπορω σ' αυτό το πλαίσιο, χωρίς να με ενδιαφέρει αν και τα τωρινά υλικά μου κρατάνε ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς διαφωνώ αλλά that's me. Αν θα αναγκαζομουν να συμφωνήσω αυτό που θα έκανα, θα ήταν ολική αλλαγή πλατφόρμας και θα πουλούσα το υπάρχον πισι για μερικη εξοικονόμηση.
Εκτεταμένη αναβάθμιση πέρα απ'την κάρτα γραφικών δεν είναι αυτό που κανεις. Εκτεταμένη σπατάλη είναι σίγουρα [emoji14]

Συμπληρώνω λέγοντας πως ssd συν gpu νε αυτά TA λεφτά θα εκτοξεύσουν το μηχάνημα! Πάντα γνώμη μου..

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Συνεπώς κρατάω κάβα για τις δύσκολες ώρες :) και πάω για ssd kai gpu. Φυσικά δεν θα δώσω 900 Ευρώ μόνο γι' αυτά τα δύο. Πάω στο 500ρικο περίπου. Άρα gigabyte g1 ή msi gaming? Και σ' ότι αφορά τον ssd υπάρχει άλλα πρόταση ή η επιλογή μου (samsung 850 evo 120 gb) θα φτουρήσει μια χαρά? :huh:  Πάντως, ήθελα να νιώσω μεγιαστάνας του πλούτου και να ξοδέψω κιμπάρικα τα 900 ευρά.

Link to comment
Share on other sites

ssd αυτόν: http://www.skroutz.gr/s/5271439/OCZ-ARC-100-240GB-ARC100-25SAT3-240G.html και κάρτα γραφικών όποια από τις δύο σου αρέσει περισσότερο στο μάτι. Ποιά οθόνη έχεις; Ρωτάω μήπως τελικά το εφαρμόσεις το κιμπαριλίκι!

Έγινε επεξεργασία από Trexx
Link to comment
Share on other sites

Και συζητάμε για αλλαγή ...μητρικής; Να τα δώσεις τα λεφτά και θα πιάσουν και τόπο, όχι με τροφοδοτικά και μητρικές.

Π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5349231/Eizo-FS2434.html ή και αν θες να ανέβεις ανάλυση: https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html

 

Εφόσον υπάρχουν λεφτά και είσαι όντως διατεθειμένος να τα ξοδέψεις, τότε η samsung πρέπει να πάρει πόδι. Θα αξιοποιήσεις καλύτερα και την 970, θα ξεκουράσεις και τα μάτια- σώμα σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Trexx, την οθόνη την αγόρασα πριν λίγο καιρό, οπότε δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής :( (+ προσωπικό κόλλημα: 300 κάτι Ευρώ είναι πολλά για οθόνη). Άρα να υποθέσω ότι η 970 είναι overkill για την οθόνη που έχω? Τις AMD τις φοβάμαι στην κατανάλωση και στους drivers και στο ότι τα games είναι optimised για nvidia. Δεκτή κάθε πρόταση αλλά θέλω να κρατήσω την όποια κάρτα πάρω 2-3 χρόνια και σίγουρα θα προτιμούσα μια καινούργια κάρτα από μια παλαιότερη.

Link to comment
Share on other sites

Μπροστά στα 200 ευρώ για μητρική τα 300 για οθόνη είναι ...τίποτα. Να το ξεπεράσεις αυτό το κόλλημα, δεν είναι για καλό. Πάρε μια καλή οθόνη και κράτα και αυτή που έχεις για δεύτερη. Η 970 δεν είναι ότι δεν θα αξιοποιηθεί από άποψη επιδόσεων, αλλά εδώ που τα λέμε άλλα χρώματα θα βλέπεις με αυτές που σου προτείνω και άλλα με αυτή που έχεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγω τα ιδια ελεγα για οθονη. Βασικα ελεγα πολλα και τα 150. Τελικα εδωσα 200 και δε το μετανοιωσα! Ειναι μερα με νυχτα (ειχα σα βασικη την 2η μου οθονη την samsung). 

Link to comment
Share on other sites

Για κάρτα γραφικών προτείνω Inno3d GTX970 X4 iChill Airboss Ultra (http://www.inno3d.com/products_detail.php?refid=156).

Από γνωστό on-line κατάστημα του εξωτερικού έρχεται μαζί με τα μεταφορικά 395-410€.

Φυσικά για τους μερακλήδες υπάρχει και η watercooled έκδοση (που παράγγειλα εγώ) http://www.inno3d.com/products_detail.php?refid=188 ,

με λίγο πιο τσιμπημένα clocks.

 

Για το υπόλοιπο σύστημα θα συνιστούσα υπομονή τώρα που θα βγει καινούριο hardware, θα πέσουν οι τιμές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.