Iannis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2015 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2015 (edited) Γεια σας παλικάριαΣτα 55 μου αποφάσισα να ασχοληθώ ξανα με το σπορ O/C νεράκι κλπ (Παλιά για τανκ βάζαμε κατσαρόλες )Θέλω να φταίξω ενα PC για Games Video-sound photo editingΈχω ξεθάψει τα εξής από το μπαούλο1- 2 -τερατα GTX295 στη μία έχουν φυγει τα πλαστικά καπάκια ανεμιστήρας και φοράει ένα επίσης τέρας water block2- Μια Enhem αντλία 1200lt/min3- Ενα μικρό τανκ που ειχα πάρει απο τον Eleven (ενα παλικάρι από Θεσσαλονίκη τον θυμάστε?)4- Ενα τριπλό ψυγείο με τρείς Enermax 12cm σβούρες5- Ενα PSU 1200W (HiproTech αυτό το παλικάρι το θυμάστε?)6- Ενα SSD Samsung EVO 120GB (αυτόν τον εχω βάλει σε ενα λαπτοπ αλλά θα τον αφαιρέσω εάν χρειασθεί) και ενα κάρο σκληρούς όλοι SATA-27- Ενα Full-tower LianLi caseΘέλω CPU, Mobo, RAM και cpu waterblock ---- Budget μέχρι 1.000€Έχω καιρό να ασχοληθώ αλλά έχω μπερδευτεί με τα socket Πάω μόνο για ι7 και λίγα που διάβασα λέω για 4790Κ Άκουσα οτι βγαίνει καινούργια σειρά cpu απο Intel??Mobo μια ζωή ASUS μου έβγαζαν την πίστη και ειχα καταλήξει σε Gigabyte τις οπόιες και προτιμώΝα πάω σε DDR-4 cpu mobo?Από μνήμες δεν έχω ιδέαΤα φώτα σαςΕυχαριστώ προκαταβολικάΓιάννηςps . μια φώτο του μπλοκ της κάρτας Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2015 από Iannis
TASOS Απρίλιος 28, 2015 #2 Απρίλιος 28, 2015 Το καλύτερο από όλα , θα ήταν να είχες προσωρινά ένα σύστημα να σε κρατήσει μέχρι το Σεπτέμβριο , όπου λογικά θα είχες τις επιπλέον επιλογές σε Skylake (καταρχήν) και σε Broadwell (σε 2η μοίρα). Διαφορετικά , (μιάς και θα κλοκάρεις όπως έγραψες) .... πάς για Z97 μητρική + ξεκλείδωτο CPU + 2 x 4GB DDR3
Iannis Απρίλιος 28, 2015 Author #3 Απρίλιος 28, 2015 Το καλύτερο από όλα , θα ήταν να είχες προσωρινά ένα σύστημα να σε κρατήσει μέχρι το Σεπτέμβριο , όπου λογικά θα είχες τις επιπλέον επιλογές σε Skylake (καταρχήν) και σε Broadwell (σε 2η μοίρα). Διαφορετικά , (μιάς και θα κλοκάρεις όπως έγραψες) .... πάς για Z97 μητρική + ξεκλείδωτο CPU + 2 x 4GB DDR3To Z97X τι ειναι Αλλο chip-set? Προφανώς για cpu αναφερεσαι σε αυτόν : i7-4790K Αυτή η mobo τι σας λέει?http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-MB-Z97X-Gaming-GT-1150-Z97X-DD.htm Ποιές μνήμες προτείνετε?
TASOS Απρίλιος 28, 2015 #4 Απρίλιος 28, 2015 To Z97X τι ειναι Αλλο chip-set? Προφανώς για cpu αναφερεσαι σε αυτόν : i7-4790K Αυτή η mobo τι σας λέει?http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-MB-Z97X-Gaming-GT-1150-Z97X-DD.htm Ποιές μνήμες προτείνετε? Ενα είναι το Z97 chipset , τυχόν πρόσθετα γράμματα είναι παραλλαγές (marketing) των κατασκευαστών μητρικών. CPU : G3258 (starter) 4670k-4690k (value) 4770k-4790k (premium) Μητρική : άν προτιμάς με o/c προσανατολισμό , τότε σε Gigabyte Z97 SOC & SOC Force , σε Asrock Z97 OC Formula , σε ASUS Z97 Hero. Μνήμες : κάτι με Samsung (όσο ακόμη υπάρχουν) http://www.skroutz.gr/s/1801771/G-Skill-RipjawsZ-F3-2400C10D-8GZH.html
Trexx Απρίλιος 28, 2015 #5 Απρίλιος 28, 2015 Έχω ξεθάψει τα εξής από το μπαούλο 1- 2 -τερατα GTX295 στη μία έχουν φυγει τα πλαστικά καπάκια ανεμιστήρας και φοράει ένα επίσης τέρας water block Χαίρομαι με το μεράκι σου και ελπίζω να πάει καλά όλο το εγχείρημα, ωστόσο οφείλω να πω ότι με τις 295 δεν πας πουθενά. Όχι επειδή δεν έχουν raw power όπως το λέμε, αλλά επειδή απλά δεν παίζουν τα σύγχρονα παιχνίδια.
TASOS Απρίλιος 28, 2015 #6 Απρίλιος 28, 2015 Χαίρομαι με το μεράκι σου και ελπίζω να πάει καλά όλο το εγχείρημα, ωστόσο οφείλω να πω ότι με τις 295 δεν πας πουθενά. Όχι επειδή δεν έχουν raw power όπως το λέμε, αλλά επειδή απλά δεν παίζουν τα σύγχρονα παιχνίδια. Οντως. Εχουν ακόμη αρκετό raw power (και ειδικά 2 σε sli) αλλά τους λείπουν οι ευκολίες του DirectX-11 1
Trexx Απρίλιος 28, 2015 #7 Απρίλιος 28, 2015 Δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα ευκολιών. Τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια δεν θα ξεκινάνε καν. Παίζει ασυμβατότητα που δεν λύνεται χωρίς αλλαγή.
TASOS Απρίλιος 28, 2015 #8 Απρίλιος 28, 2015 Δέν είμαι φανατικός gamer , οπότε δέν λέω πολλά. Απλά είχα την εντύπωση ότι το πρόβλημα θα υπήρχε στους τίτλους "directX-11 ONLY" 1
Trexx Απρίλιος 28, 2015 #9 Απρίλιος 28, 2015 Δέν είμαι φανατικός gamer , οπότε δέν λέω πολλά. Απλά είχα την εντύπωση ότι το πρόβλημα θα υπήρχε στους τίτλους "directX-11 ONLY" Ναι, εκεί υπάρχει. Αλλά όλοι οι νέοι ΑΑΑ, έτσι είναι. 1
Iannis Απρίλιος 28, 2015 Author #10 Απρίλιος 28, 2015 Χαίρομαι με το μεράκι σου και ελπίζω να πάει καλά όλο το εγχείρημα, ωστόσο οφείλω να πω ότι με τις 295 δεν πας πουθενά. Όχι επειδή δεν έχουν raw power όπως το λέμε, αλλά επειδή απλά δεν παίζουν τα σύγχρονα παιχνίδια. To εχω διαπιστώσει προσφατα 600€ την μια τις ειχα πάρει από UK :wall: Κάτι νέο σε nVidia ? (Δεν χωνεύω ΑΤΙ catalist drivers klp) 1
TASOS Απρίλιος 28, 2015 #11 Απρίλιος 28, 2015 To εχω διαπιστώσει προσφατα 600€ την μια τις ειχα πάρει από UK :wall: Κάτι νέο σε nVidia ? (Δεν χωνεύω ΑΤΙ catalist drivers klp) ή θα πάς για μιά καλοδιατηρημένη με εγγύηση GTX-780ti ή για καινούργια GTX-970 2
Recommended Posts