serpico75 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2015 (edited) Θέλω να συνδέσω ένα laptop που έχει HDMI output σε οθόνη υπολογιστή με VGA input. Με τον ήχο δεν ασχολούμαστε, διότι η οθόνη δεν έχει ηχεία. Ο ήχος θα βγαίνει κανονικά απ' το laptop ή από εξωτερικά ηχεία συνδεδεμένα στο laptop. Απ' ό,τι έχω δει, για να επιτευχθεί αυτό, από θέμα h/w, χρειάζομαι: 1. έναν adaptor που θα μετατρέψει το ψηφιακό HDMI σε αναλογικό VGA2. ένα VGA-to-VGA καλώδιο που θα συνδέσει τον adaptor με την οθόνη ερώτηση α.Ήθελα μία επιβεβαίωση για το αν έχω καταλάβει σωστά.Επίσης, αυτό συμβαίνει σε όλες τις παριπτώσεις HDMI-to-VGA; Πάντα θα χρειαστεί adaptor ή υπάρχουν και περιπτώσεις με απλή καλωδίωση; ερώτηση β.Εάν θέλω να κάνω το αντίστροφο, δηλαδή ένα παλαιότερο laptop με VGA output, να το συνδέσω με HDMI οθόνη, τί θα χρειαστώ; Γιατί, απ' ό,τι έχω ψάξει, VGA-to-HDMI adapter δεν υπάρχει. Σχετικά με τη σύνδεση laptop με pc monitor, αυτό το καλώδιο σε τί χρησιμεύει; Γιατί, απ' ό,τι έχω ψάξει, απευθείας και μόνο καλώδιο, όπως αυτό, χωρίς την παρέμβαση κάποιου adapter, δε θα δούλευε. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 25, 2015 από serpico75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάϊος 11, 2015 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2015 Αυτό που δείχνεις είναι για κάρτες που μπορούν να βγάλουν ψηφιακό σήμα (πχ DVI/HDMI) από βύσμα d-sub (VGA). Οι περισσότερες δεν το κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 11, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2015 (edited) Προφανώς, για να δω αν μπορεί η κάρτα μου να το κάνει, πρέπει να διαβάσω το manual του laptop. Ευχαριστώ πολύ! Πολύτιμη η βοήθεια & η απάντηση. Το είχα μεγάλη απορία. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 11, 2015 από serpico75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts