serpico75 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2015 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2015 (edited) Θέλω να συνδέσω ένα laptop που έχει HDMI output σε οθόνη υπολογιστή με VGA input. Με τον ήχο δεν ασχολούμαστε, διότι η οθόνη δεν έχει ηχεία. Ο ήχος θα βγαίνει κανονικά απ' το laptop ή από εξωτερικά ηχεία συνδεδεμένα στο laptop. Απ' ό,τι έχω δει, για να επιτευχθεί αυτό, από θέμα h/w, χρειάζομαι: 1. έναν adaptor που θα μετατρέψει το ψηφιακό HDMI σε αναλογικό VGA2. ένα VGA-to-VGA καλώδιο που θα συνδέσει τον adaptor με την οθόνη ερώτηση α.Ήθελα μία επιβεβαίωση για το αν έχω καταλάβει σωστά.Επίσης, αυτό συμβαίνει σε όλες τις παριπτώσεις HDMI-to-VGA; Πάντα θα χρειαστεί adaptor ή υπάρχουν και περιπτώσεις με απλή καλωδίωση; ερώτηση β.Εάν θέλω να κάνω το αντίστροφο, δηλαδή ένα παλαιότερο laptop με VGA output, να το συνδέσω με HDMI οθόνη, τί θα χρειαστώ; Γιατί, απ' ό,τι έχω ψάξει, VGA-to-HDMI adapter δεν υπάρχει. Σχετικά με τη σύνδεση laptop με pc monitor, αυτό το καλώδιο σε τί χρησιμεύει; Γιατί, απ' ό,τι έχω ψάξει, απευθείας και μόνο καλώδιο, όπως αυτό, χωρίς την παρέμβαση κάποιου adapter, δε θα δούλευε. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 25, 2015 από serpico75
minast Μάϊος 11, 2015 #2 Μάϊος 11, 2015 Αυτό που δείχνεις είναι για κάρτες που μπορούν να βγάλουν ψηφιακό σήμα (πχ DVI/HDMI) από βύσμα d-sub (VGA). Οι περισσότερες δεν το κάνουν.
serpico75 Μάϊος 11, 2015 Author #3 Μάϊος 11, 2015 (edited) Προφανώς, για να δω αν μπορεί η κάρτα μου να το κάνει, πρέπει να διαβάσω το manual του laptop. Ευχαριστώ πολύ! Πολύτιμη η βοήθεια & η απάντηση. Το είχα μεγάλη απορία. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 11, 2015 από serpico75
Recommended Posts