Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Θέλω να συνδέσω ένα laptop που έχει HDMI output σε οθόνη υπολογιστή με VGA input. Με τον ήχο δεν ασχολούμαστε, διότι η οθόνη δεν έχει ηχεία. Ο ήχος θα βγαίνει κανονικά απ' το laptop ή από εξωτερικά ηχεία συνδεδεμένα στο laptop.

Απ' ό,τι έχω δει, για να επιτευχθεί αυτό, από θέμα h/w, χρειάζομαι:

1. έναν adaptor που θα μετατρέψει το ψηφιακό HDMI σε αναλογικό VGA

2. ένα VGA-to-VGA καλώδιο που θα συνδέσει τον adaptor με την οθόνη

ερώτηση α.

Ήθελα μία επιβεβαίωση για το αν έχω καταλάβει σωστά.

Επίσης, αυτό συμβαίνει σε όλες τις παριπτώσεις HDMI-to-VGA; Πάντα θα χρειαστεί adaptor ή υπάρχουν και περιπτώσεις με απλή καλωδίωση;

ερώτηση β.

Εάν θέλω να κάνω το αντίστροφο, δηλαδή ένα παλαιότερο laptop με VGA output, να το συνδέσω με HDMI οθόνη, τί θα χρειαστώ; Γιατί, απ' ό,τι έχω ψάξει, VGA-to-HDMI adapter δεν υπάρχει.

Σχετικά με τη σύνδεση laptop με pc monitor, αυτό το καλώδιο σε τί χρησιμεύει; Γιατί, απ' ό,τι έχω ψάξει, απευθείας και μόνο καλώδιο, όπως αυτό, χωρίς την παρέμβαση κάποιου adapter, δε θα δούλευε.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
  • 3 weeks later...

Αυτό που δείχνεις είναι για κάρτες που μπορούν να βγάλουν ψηφιακό σήμα (πχ DVI/HDMI) από βύσμα d-sub (VGA). Οι περισσότερες δεν το κάνουν.

(edited)

Προφανώς, για να δω αν μπορεί η κάρτα μου να το κάνει, πρέπει να διαβάσω το manual του laptop.

Ευχαριστώ πολύ! Πολύτιμη η βοήθεια & η απάντηση. Το είχα μεγάλη απορία.

Έγινε επεξεργασία από serpico75