blade_pan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2004 Ενδιαφερομαι για τηλεοραση 42' και θα ηθελα να μου πειτε διαφορες σε χαρακτηριστικα και γενικως τι ειναι καλυτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 23, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2004 Για να μην μπουμε σε τεχνικες λεπτομερειες που δεν νομιζω να σε ενδιαφερουν κιολας... Απο οσο εχω καταλαβει για το που εχει ποροχωρησει η τεχνολογια των 2 παιζουν τα εξης. TFT : Καλυτερες αναλυσεις (ή τουλαχιστον δυνατοτητα για καλυτερες αναλυσεις , ), Ψιλοκαλες γωνιες θεασης, τα γνωστα προβληματα με το streaking/ghosting τα οποια δεν βλεπω να σε απασχολουν στην φαση << τηλεοραση42" >> γιατι θα εισαι και μακρια. Μετρια ομοιομορφια χρωματος στην οθονη μια που στηριζεται στις λαμπες που φωτιζουν απο πισω (κι αυτο δεν βλεπω να σε απασχολει στην φαση << τηλεοραση42" >>). plasma : Χειροτερες αναλυσεις (ή τουλαχιστον δεν εχουν την δυνατοτητα για τοσο υψηλες οσο οι TFT), καλυτερες γωνιες θεασης, no streaking/ghosting, καλυτερη ομοιομορφια. Υποτιθεται οτι οι plasma ειναι πιο τελευταια τεχνολογια. Περισσοτερο ρολο θα παιξει το μοντελο που θα παρεις παρα οι διαφορες στις τεχνολογιες/χαρακτηριστικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 23, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2004 βασικά είναι εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες.Οι plasma έχουν καλύτερο contrast, βασικό για θέαση ταινιών.Σαν αναλύσεις οι lcd σηκώνουν πιο ψηλές, αν και όπως είπε ο SLN, είναι απλά θέμα χρημάτων.Μειονεκτήματα:1) Οι plasma έχουν ένα μέσο όρο ζωής 40000-50000 ώρες, μετά πέφτει πολύ η ποιότητά τους.Οι lcd δεν έχουν κάτι τέτοιο, αλλά με την πάροδο του χρόνου πρέπει να ψιλοχαλάνε τα χρώματά τους.2) Οι plasma έχουν ακτινοβολία. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι σε κάποια φάση χρησιμοποιείται υπεριώδης που διεγείρει φώσφορο, ο οποίος τελικά ακτινοβολεί. Πάντως σαν ποιότητα στα ακριβά μοντέλα οι plasma είναι σαφώς καλύτερες, και οι lcd είναι υπερτιμημένες, καθ' ότι η κατασκευή μιας plasma είναι ακριβότερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 23, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2004 απο αυτα που εχω ακουσει/δει και μετα τις γνωμες των παιδιων θα σου ελεγα να παρεις την καλυτερη 42αρα crt που κυκλοφορει..........με τοσες ιντσες θα εισαι σε τετοια αποσταση που απο ακτινοβολια δεν θα σε πιανει σχεδον τιποτα....εχουν πεσει και δραματικα οι τιμες τους.και γενικα σε χαρακτηριστικα εχουν εξελιχθει παρα πολυ.εγω εαν ηταν να παρω αυτον τον καιρο 42αρα crt θα επαιρνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Δεκέμβριος 23, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2004 Θα συμφωνήσω και εγώ , πάρε καλύτερα μια crtΕγώ έχω μια Philips 29 την είχα πάρει 650 περίπου και η ποιότητα είναι ανώτερη από μια πλάσμα η lcd των 1500Εκτός αν πάρεις με 2000+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Δεκέμβριος 23, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2004 Ειπαμε θα παρουμε καλη....Το κακο ειναι οτι οι plasma εχουν οριο ζωης....Ρε παιδια ξερετε τι εξοικονομιση χωρου εχουν!Οποτε tft best? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Δεκέμβριος 23, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2004 γιωργο υπαρχει 42'' crt ????? :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Δεκέμβριος 24, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Ρε guys καμια τελικη προταση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Δεκέμβριος 24, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 το ίδιο δίλημμα είχα και εγώ επειδή έχει ψηθεί η οικογένεια για 42' επίπεδη. Τελικα έχουμε καταλήξεi σε plasma και στην Ηitachi 42PD5200Δεν θα σου αναφέρω μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα των 2 τεχνολογιών. Σου δίνω 2 links για να βρεις την κατάλληλη λύση για τις δικές σου ανάγκεςhttp://www.audioholics.com/techtips/specsformats/displays_LCD_DLP_plasma1.htmlhttp://asia.cnet.com/reviews/home_av/tvs/0,39037594,39169380,00.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Δεκέμβριος 24, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 Eυχαριστω XTCgr...ειναι αυτα που ηθελα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Δεκέμβριος 24, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2004 επισης το Hitech έχει αφιέρωμα στις "επίπεδες" και τεστάρει αρκετές (κάπου 45) ... αν είναι πάρε το για να ξέρεις και τι "παίζει" στην ελληνική αγορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.