Dem Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2015 (edited) Την άλλη βδομάδα θα έχω τα Presonus 4.5 και ψάχνομαι για καμιά κάρτα ήχου με TRS balanced. Αν γίνεται να γλιτώσω τον ξεχωριστό pre amp για τα DT 901 beyerdynamic (250Ohms) θα με ευχαριστούσε. Αν δεν μου επαρκεί η υποτυπώδες προενίσχυση της κάρτας ήχου θα ήθελα να μπορώ να την συνδέσω με μελλοντικό headphone amp. Τα ακουστικά δεν πρόκειται να τ αλλάξω έχω ακούσει ακουστικά με 150-250e και δεν βρήκα λόγο.Αν χρειαστεί sub στο μέλλον μπορεί να μπει, για αυτό δεν πήρα 6"-8" ηχεία να είναι και πιο εύκολο το πάντρεμα. Αλλά δεν καίγομαι κι όλας υπάρχει ήδη set hifi. Αν έχει κανείς καμιά αντίρρηση για τα presonus 4.5 ας μιλήσει τώρα πριν έρθουν : P να το ξαναδώ. (δεν έχω ιδέα πως ακούγονται τα πήρα με διαίσθηση : P) πχ αυτή μου κάνει ? ESI U 24XLhttp://www.artsound.gr/catalog/24xl-karta-ixoy-p-19512.html Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 10, 2015 από Dem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 10, 2015 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2015 (edited) Για να βοηθήσω λίγο ανάμεσα στις scarlett-2i2http://global.focusrite.com/usb-audio-interfaces/scarlett-2i2/specificationsκαι Audiobox usb http://www.presonus.com/products/AudioBox-USB/techspecs μάλλον θα προτιμούσα την 2η λόγο των 60mw/60Ω έναντι των 30mW/50Ω οκ είναι λίγα σε σχέση με το output ενός headphone amp ... αλλά δεν έχω απαιτήσεις πολλες ως προς αυτό είμαι στο σωστό δρόμο? Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 11, 2015 από Dem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 12, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2015 (edited) Να μαι πάλι, χρόνια πολλά. Απ ότι είδα τα dac που μπαίνουν στα audio interfaces των ~150e τύπου 2i2, audiobox κτλ δεν είναι κάτι ιδιαίτερο..αν και απο μόνο του αυτό δεν λέει κάτι..και η ενίσχυση στα headphones είναι ψιλοανύπαρκτη, αλλά όντως στο Audiobox είναι καλύτερη απο την 2i2. Πάντως έχεις το πλεονέκτημα των balanced εξόδων. Στην da φάση ακόμη και πολύ πιο φθηνές πχ Asus κάρτες ήχου μπορεί να πλεονεκτούν. Και σίγουρα λύσεις τύπου ΝwAvGuy Fiio κτλ επίσης θα λειτουργούν καλύτερα αλλά είναι ρίσκο λόγο έλλειψης εξόδων (Μόνο για ακουστικά θα είναι μια χαρά) Το θέμα είναι ότι θέλω usb εξωτερική επειδή θέλω να μπαίνει και σε laptop και για να αποφύγω τα γνωστά περίεργα με γειώσεις θορύβους κτλ. όπως επίσης και balanced για να αποφύγω τυχών υψηλό noise floor που μπορεί να υπάρχει με απ ευθείας σύνδεση unbalanced σε active monitors(mini jack to rca). Καταλήγω ότι μάλλον θα κινηθώ σε dac/amp ή μπορεί και ξεχωριστά καλύτερα.Συνεχίζω να ψάχνω κάτι με balanced. Έρχονται τα ηχεία τα δοκιμάζω με mini jack rca να δω πως είναι και βλέπουμε. btwΈχει δοκιμάσει κανείς ΝwAvGuy Fiio και σία με monitors? Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 12, 2015 από Dem Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Απρίλιος 13, 2015 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2015 (edited) Με τα ηχεία της υπογραφής έχω δοκιμάσει την 2i2Οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ μέτριες Γιαυτό την έδωσα Πιστεύω η καλύτερη λύση είναι dacΕκεί έχω καταλήξει και εγώ Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 13, 2015 από BloodMage 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Απρίλιος 13, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2015 (edited) Κατά αρχήν αυτό που ζητάω στο τίτλο του thread δεν γίνεται. Μιλάμε για usb powered κάρτες οπότε οπότε η ενίσχυση στα ακουστικά θα είναι τυπική λόγο περιορισμών. Αν η κάρτα ήχου παίρνει και από τροφοδοτικό μπορείς να βρεις και με ενίσχυση αλλά εκεί αρχίζει και ανεβαίνει και η τιμή, και πληρώνεις καλούς amp για mic πολλες i/o για rec κτλ...καλο AD.. πράγματα άσχετα για ακρόαση, έχεις συνήθως και λίγο καλύτερους converter στο DA αλλά δεν αξίζει για ηχεία 150-200 μη πω και 300e. Όσο αναφορά τα εξωτερικά dac αυτά που είναι με balanced η τιμές τους είναι ακόμα μεγαλύτερες και εννοείται ότι δεν αξίζει γιατί μ αυτές τις τιμές παίρνεις ένα sub + ένα τυπικό interface που απλά να σου δίνει τα balanced και είσαι πολύ καλύτερα. Με τα ηχεία της υπογραφής έχω δοκιμάσει την 2i2Οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ μέτριεςΓιαυτό την έδωσαΠιστεύω η καλύτερη λύση είναι dacΕκεί έχω καταλήξει και εγώ μια 2 ερωτήσεις αν επιτρέπεται 1. Η 2i2 δεν σε κάλυψε μουσικά σε σχέση με το dac (ποιο είναι?) που έχεις τώρα ? άκουσες διαφορές? ή 2. Είχες θορύβους? Αν είχες θόρυβο ήταν και με XLR/TRS ? Aν ναιτην δοκίμασες με powered usb hub? Επειδή η μητρική που έχεις την βλέπω λίγο τούμπανο αν την έιχα εγώ και δεν είχα πρόβλημα με θορύβους μπορεί να μην κοιτούσα καν για εξωτερικό dac/κάρτα ήχου κατηγορίας 2i2 και γενικότερα. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 13, 2015 από Dem Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Απρίλιος 14, 2015 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2015 τώρα είμαι με αυτήν http://www.skroutz.gr/s/311517/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-HD.htmlδεν έχω πάρει ντακ ακόμα!με την 2i2 ξενέρωσα πιο πολύ γιατί δεν υποστήριζε 24bit.....στα 16bit έπαιζε.πάντως όταν άλλαξα από 2ι2 σε creative δεν είδα τρελή διαφορά (πάντα με τα ηχεία της υπογραφής)θόρυβο είχα αρκετό αλλά το είχα λύσει με μια πατέντα usb Y cable και φορτιστή κινητού (2amp) η μητρική μου είναι τούμπανο, αλλά ο ήχος που βγάζει η κάρτα ήχου είναι για κλάματα......και ας την διαφημίζουν για τον "καλό" ήχο που βγάζει!έχει και θορυβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 16, 2015 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2015 Ρίχτε μια ματιά όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε αυτό το καινούργιο "όλα σε ένα" προϊόν. http://us.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-e5Λειτουργεί και με in ear ακουστικά χαμηλού impedance γιατί έχει χαμηλή αντίσταση εξόδου. Από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες αυτής της εταιρείας. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts