cosmic Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2004 Συγνώμη αν σε κάποιους φανουν τετριμένα αυτα που θέλω να ρωτήσω αλλα θέλω να είμαι σίγουρος για ορισμένα πράγματα.Προχωρω λοιπον στο θέμα.1)Σε μητρικές με nforce 2 το pci και agp lock λειτουργεί by default η πρεπει να το επιλέξω από το bios??2)Εχω μια cpu με fsb 133 (athlon 2400+) στην εν λόγω μητρική.Μπορώ να χρησιμοποιήσω μνήμες 3200 (400mhz) τις οποίες θα υπολειτοργήσω στα 266mhz ετσι ώστε να έχω σύχρονη λειτουγια ανάμεσα σε μνήμη επεξεργαστή?Η μείωση της συχνότητας (underclocking) στις μνήμες 3200 έχει επίπτωση στην απόδοση τους??-έχοντας πάντα ως μέτρο σύγκρισης τις μνήμες 2100.Με άλλα λογια το σ΄υστημα θα λειτουργεί σαν να είχε μνήμες 2100???Σημ:Στο εν λόγω σύστημα δεν θα κάνω o/c.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 22, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 Το lock λειτουργεί σε όσες έχω δει (asus, abit, dfi, chaintech) χωρίς να ενεργοποιείς κάτι. Οι μνήμες δε θα έχουν πρόβλημα στα 266, θα είναι σαν 2100. Λογικά θα μπορέσεις να σφίξεις αρκετά τα timings για καλύτερη απόδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas578 Δεκέμβριος 22, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 1)Υπάρχει επιλογή στo ΒΙΟΣ , εφόσων δεν θα κάνεις όμως overclock δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.2)Μπορούν τα τρέχουν οι μνήμες στα 266, η ταχύτητά τους θα είναι ίδια με της μνήμες PC2100 , με ένα μικρό πλεονέκτημα γιατί ίσως να μπορείς να σφίξεις τα Timings. Επίσης αν ο επεξεργαστής σου είναι ξεκλείδωτος μπορείς να μειώσεις το multi και να αυξήσεις το FSB ώστε να τρέχουν στην ονομαστική ταχύτητα οι μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas578 Δεκέμβριος 22, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 Master Jedi , the force is with you, με πρόλαβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Δεκέμβριος 22, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 Thanks a lot . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.