hayabusa Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2015 Καλημέρα σε όλους, Χθες προέκυψε το πρόβλημα που αναφέρεται στον τίτλο, δηλ. ο Vertex 2 που είχα για δεύτερο SSD στο desktop μου εξαφανίστηκε από τα Windows. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι τελικά κάτι τρέχει με το ίδιο το drive αφού επανεκκινήσεις, αλαγές καλωδίων, BIOS reset, δοκιμή σε άλλη μητρική και παραμονή του SSD εκτός ρεύματος όλο το βράδυ δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ξέρουμε τι μπορεί να παίζει και αν υπάρχει κάποια, έστω προσωρινή λύση ; Για τον SSD δε με νοιάζει και τόσο όσο για τα αρχεία που είχα μέσα και τα είχα εκεί ακριβώς επειδή τον θεωρούσα πιο ασφαλή από κάποιον μηχανικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Απρίλιος 5, 2015 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 καλημεραδυσκολο να κανεις κατι για τα αρχεια αλλα περιμενε και την γνωμη του ειδικου @jax7480 δυστυχως παντως εγω δεν εχω πιο αξιοπιστους τους SSD απο τους HDD :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 5, 2015 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 (edited) Τσέκαρε αν το drive έχει led λειτουργίας. Αν έχει και δεν ανάβει, δύσκολα τα πράγματα. Δοκίμασε να εκκινήσεις με το drive συνδεδεμένο και μετά κάνε ένα warm reset του drive, δηλαδή βγάλε τα καλώδια του drive και σύνδεσέ τα ενώ ο υπολογιστής δουλεύει. Επίσης αν έχεις εξωτερικό case για HDD/SSD, δοκίμασέ τον κι εκεί. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2015 από jax7480 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 5, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Ζαχο, απ'οσο έχω δει ο δικός μου δεν έχει LED. Όλα τα παραπάνω τα έχω δοκιμασει, όπως επίσης και τη σύνδεση εξωτερικά. Το αποτέλεσμα ίδιο, δεν ακούγεται καν ο ήχος σύνδεσης από τα Windows. Πάει για σουβέρ ο ρημαδης ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcomenos Απρίλιος 5, 2015 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Δυστυχώς οι vertex 2 δεν ήταν και ιδιαιτερα αξιοπιστοι δίσκοι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Απρίλιος 5, 2015 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 το ίδιο έχω πάθει με έναν vertex 3 που είχα.. άλλαξα hdd που είχαν σαν 2ο και από τότε, δεν άναψε ξανά και ο ssd.. νεκρός τελειώς και δεν άναβε ούτε το led του.. φυσικά τον έστειλα για rma και μου εστάλει ο vertex 4 (μετά από μερικές μέρες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 5, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 αν έφευγε rma καλά θα ηταν, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι εκτός εγγύησης. θα ψάξω να βρω την απόδειξη για παν ενδεχόμενο πάντως. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberMarco Απρίλιος 5, 2015 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Έχω και εγώ τον OCZ Vertex 2 120GB, τον είχα αγοράσει το 2011 όταν έφτιαξα το PC μου και ένα χρόνο μετά σταμάτησε να λειτουργεί. Αν θυμάμαι καλά το LED του δίσκου ήταν πορτοκαλοκόκκινο, και δεν μπορούσα να κάνω boot και ούτε στα BIOS μου τον έδειχνε. Πάλι καλά ήταν στην εγγύηση και τον έστειλα RMA, και από το chat support που μίλησα τους ρώτησα αν τυχόν χαλάσει και αυτός από μόνος του θα ισχύει η εγγύηση και μου είπε όχι. Πάντως για μένα μακριά από OCZ, δεν τους ξαναδίνω τα λεφτά μου για κανένα λόγο. Και τον είχα χρυσοπληρώσει τότε. Καλή τύχη φίλε με τον δίσκο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Απρίλιος 5, 2015 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 (edited) Κάτι μου θυμίζει αυτό.. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2015 από Raider Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Απρίλιος 5, 2015 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Αμα ειναι να μας αφηνουν ετσι...κριμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyros Mil Απρίλιος 6, 2015 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Πάντως για μένα μακριά από OCZ ...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα... ...αντίθετα με τη δική σου εμπειρία, έχω OCZ 40gb Sata 2.0 από το 2007 (!) καί ακόμα τραβάει την ανηφόρα... ...το ίδιο ισχύει και με OCZ 60gb φίλου, που δουλεύει στο silencio του ώς boot drive 3+ χρόνια τώρα, σχεδόν ασταμάτητα... σχεδόν 24/7 υ.γ.Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω (OCZ 40gb) testάρει τελευταία... Να ρίξω μία ματιά ατο "health" του... Εντελώς ξεχασμένο τον έχω υ.γ.2 εάν θέλετε εγγύηση και επιδόσεις Samsung 850 Pro με 10 χρόνια εγγύηση... και ο 840 Pro έχει βγεί σκυλί (από προσωπική εμπειρία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberMarco Απρίλιος 6, 2015 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 ...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα... ...αντίθετα με τη δική σου εμπειρία, έχω OCZ 40gb Sata 2.0 από το 2007 (!) καί ακόμα τραβάει την ανηφόρα... ...το ίδιο ισχύει και με OCZ 60gb φίλου, που δουλεύει στο silencio του ώς boot drive 3+ χρόνια τώρα, σχεδόν ασταμάτητα... σχεδόν 24/7 υ.γ.Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω (OCZ 40gb) testάρει τελευταία... Να ρίξω μία ματιά ατο "health" του... Εντελώς ξεχασμένο τον έχω υ.γ.2 εάν θέλετε εγγύηση και επιδόσεις Samsung 850 Pro με 10 χρόνια εγγύηση... και ο 840 Pro έχει βγεί σκυλί (από προσωπική εμπειρία). Πέρα από τη δική μου εμπειρία, που μπορείς να βρεις και άλλες πολλές online, αυτό που μου την έδωσε ήταν η στάση του customer support. Οκ, μπορεί να τύχει ένας ελαττωματικός δίσκος αλλά θα μπορούσαν να το χειριστούν με κάποιο επίπεδο. Αυτόν που μου στείλανε για αντικατάσταση κρατάει καλά, δεν μπορώ να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Απρίλιος 6, 2015 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 (edited) ευκαιρια να μη ανοιγω νεο θεμα ομοιως και εγω μπορω να πω οτι ειμεινα-ειμαι ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες ειχα παρει 3 drive vertex 2 οταν ειχαν πρωτοβγει 2 x60 και 1 x120 τα 60αρια συνεχιζουν ακαθεκτα σε raid σε δευτερο συστημα με amd 8320 o δε 120αρης εκλ@σε μαλλι πριν κανα μηνα υγ zaxo το λαμπακι αναβει σε μενα αλλα δε τον βλεπουν πουθενα ουτε πανω σε sata ουτε σε usb ;; υπαρχει γιατρεια ;; Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 6, 2015 από ultraex2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 6, 2015 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Δοκίμασε ένα hot plug. Ξεκίνα δηλαδή το μηχάνημα με αυτόν (φυσικά όχι σαν boot drive) και μπες windows. Ενώ είσαι στα Windows, βγάλε SATA power και SATA data cable.Σύνδεσέ τα πάλι και άνοιξε OCZ Toolbox να δεις μήπως τον αναγνωρίσει.Αν τον αναγνωρίσει δοκίμασε να κάνεις ένα firmware update. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyros Mil Απρίλιος 6, 2015 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Άλλο φίλε μας το: Πάντως για μένα μακριά από OCZ άλλο το: η στάση του customer support Γιά αυτό το λόγο έγραψα: ...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Απρίλιος 6, 2015 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Aπό όσο θυμάμαι για τους Vertex I , όταν εγκατέλειπαν ήταν επειδή μπλόκαρε από κάτι σαν fragmentation, δηλαδή στα όρια της χωρητικότητας, δεν είχε επάρκεια χώρου να κάνει το NAND laundry και την άκουγε... Η λύση σε αυτούς ήταν jumper και engineering mode και κατόπιν (εφόσον αναγνωρίζονταν έτσι) destructive firmware flash. Πιθανές λύσεις μπορεί να υπάρχουν στα OCZ Forums, ασχέτως εγγύησης, υπάρχουν άτομα να βοηθήσουν, από το επίσημο staff. P.S> Έχω ακόμη απο το '08 τέσσερεις Vertex I 30GB φλασαρισμένους σε Turbo και δουλεύουν ακάθεκτοι... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 6, 2015 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Αν δεν βαριέσαι εξήγησε το λίγο παραπάνω αυτό με το engineering Mode :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Απρίλιος 6, 2015 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Ο δίσκος με jumper εμφανιζόταν ώς YATAPDONG-BAREFOOT-128GB ασχέτως χωρητικότητας και αναγνωριζόταν ασχέτως τι είχε, δίνοντας πρόσβαση σε κάποιες λειτουργίες. Από όσο θυμάμαι, σε αυτό το mode δεν εμφανιζόντουσαν τα partitions, απλά υπήρχε επικοινωνία με τον controller και με το Flash του firmware. Επίσης νομίζω ότι θυμάμαι να αναφέρεται από κάποιον του φόρουμ, ότι αρκετοί "brickαρισμένοι" Vertex είχαν απλά αυτό το θέμα και επιστρέφονταν από τους ιδιοκτήτες τους. Νομίζω ότι συγκεκριμένα γιαυτούς το fw1.7 που έκανε λιγότερο aggressive GC, βελτίωνε το δίσκο, με πιθανή εξάλειψη του φαινομένου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gousias Μάϊος 12, 2015 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2015 Δυστυχώς οι vertex 2 δεν ήταν και ιδιαιτερα αξιοπιστοι δίσκοι.Απο προσωπική εμπειρία ο 2 βγήκε εκτός λειτουργίας στο 1,5 χρόνο κι ευτυχώς, αν και μετα απο φασαρία με το κατάστημα (γνωστή αλυσίδα) μου το άλλαξαν με 3 γιατί δεν είχαν το 2 και δεν θα ξαναέφερε. Ωστόσο και με το 3 έχουν προκύψει καποια προβληματάκια και δεν ξέρω ποσό θα αντέξει. Πάντως επειδή θέλω να αναβάθμισω το MacBook Pro του brother με SSD δεν νομίζω να επιλέξω OCZ αλλα απο την άλλη τα τόσα που γράφονται για όλους τους SSD γενικά μου αφήνουν προβληματισμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Μάϊος 12, 2015 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2015 Η OCZ έχει κάνει σημαντικούς περιορισμούς στα προϊόντα της εκτός τους SSD. Τυχαίο? Δεν νομίζω. http://ocz.com/consumer/support/warranty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts