anle Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2015 Καλημέρα σας......Λόγω αναβάθμησης που έκανα σε gpu (gigabyte gtx 660ti 2gb oc) και λόγω πιθανού bottleneck απο τον Q9550 που έχω στο main pc μου, θα ήθελα την βοήθειά σας (δεν το κατέχω καθόλου το "θέμα overclocking") έτσι ώστε να τον "ανεβάσω" λίγο (λέω γύρω στα 3,5 έτσι να μην έχω κανένα πρόβλημα λειτουργίας του), έτσι ώστε να βοηθηθεί συνόλικά το σύστημά μου .... το setup μου αποτελείται από cpu Q9550, motherboard asus maximus formula, hard disc corcair ssd 256 gb για το λειτουργικό + 3 x 1,5 tb για αποθήκη , gpu gigabyte gtx 660ti 2gb oc, memory 4 x 2G corcair dominator dual channel, psu enermax 625W και monitor dell u2414h.Το σύστημα μου τρέχει απροβλημάτιστα windows 7 ultimate eng, 64 bit, τουλάχιστον 15 ώρες κάθε μέρα.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Απρίλιος 5, 2015 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 δεν αναφερεις το πιο σημαντικοτι συστημα ψυξης εχεις.Εργοστασιακη η κατι καλυτερο ;επισης τι βαθμους πιανεις τωρα ; Με εργοστασιακη μη περιμενεις και πολλα πραγματα παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Απρίλιος 5, 2015 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 (edited) Επίσης μετά την ψύξη το steping του επεξεργαστή είναι αρκετά σημαντικό.Το Ε0 θα σε πάει εύκολα 3.5Ghz+ ενώ με το c0 θα μείνεις λίγο πιο κάτω από τα 3.2Ghz Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2015 από komos Link to comment Share on other sites More sharing options...
anle Απρίλιος 5, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 (edited) Από ψύξη φοράω μία aftermarket της Xigmatec (αέρας, με 16ρι ανεμιστήρα) που κυκλοφορούσε πριν 4-5 χρόνια (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά θα έλεγα ότι τότε ήταν από τις κορυφαίες που κυκλοφορούσαν).Τώρα όσον αφορά την θερμοκρασία με βάση το everest ποια θερμοκρασία θέλετε να σας πω;;;;(έχει θερμοκρασίες για cpu,cpu#core1,cpu#core2,cpu#core3,cpu#core4) Υπόψιν παιδιά ότι είμαι εντελώς άρχάριος με overclocking και ρυθμίσεις motherboard για αυτό .....οπότε ότι μου λέτε σας παρακαλώ να μου δίνετε περισσότερες διευκρινήσεις...... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2015 από anle Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Απρίλιος 5, 2015 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Θεωρώ οτι με 8.5Χ το multiplier και 400 το FSB θα έχεις εύκολα τα 3,4GHz Ρευμα λίγο πάνω απο 1,34V πραγματικό όχι αυτο που δηλώνεις στο motherboard και επέρχετε vdrop. Ενδεικτικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Απρίλιος 5, 2015 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Και αυτό εδώ θα σε βοηθήσει http://www.techpowerup.com/forums/threads/asus-maximus-formula-bios-settings-thread.57098/ για την ώρα βάλε το cpuz και δες αν είναι Ε0 η cpu σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
anle Απρίλιος 6, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 E0 είναι παιδιά.....καλό ή κακό είναι αυτό;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Απρίλιος 6, 2015 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 (edited) Sorry για το hijacking αλλα υπαρχει και αυτο το θεμα για να συνεχισετε κ για να παρετε extra βοηθεια.. http://www.thelab.gr/topic/55140-q9550-overclocking-thread/page-42 Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 6, 2015 από Billys Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Απρίλιος 6, 2015 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 E0 είναι παιδιά.....καλό ή κακό είναι αυτό;;;Kαλό είναι απλά πρέπει να μπείς στο bios κai να αρχίσεις δουλεία ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anle Απρίλιος 6, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Παιδιά επειδή δεν ξέρω και πολλά πράγματα για overclocking (το φοβάμαι λίγο το θέμα μην κάνουμε και καμία ζημιά) ποιες 3-4 συγκεκριμένες κινήσεις θεωρείται ότι πρέπει να κάνω στο bios για να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα που ζητώ;;;;Ευχαριστώ ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts