Simon Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2015 Θέλω να βάλω ηχοσύστημα σε τηλεόραση 50" για home cinema. Το budget είναι περιορισμένο (αν και αυτό είναι σχετικό) με όριο στα 200 ευρώ οπότε είναι πολύ πιθανό να στραφώ σε μεταχειρισμένο αν βολεύει περισσότερο. Οι απαιτήσεις μου είναι περιορισμένες σε ισχύ ήχου, όμως μου αρέσει ο ποιοτικός ήχος. Βλέπω μόνο ταινίες και ακούω μουσική από ραδιόφωνο. Το θέμα μου είναι το εξής. Σαν πρώτη επιλογή μπορώ να αγοράσω ένα έτοιμο ηχοσύστημα 5.1 που λέει πχ ότι είναι 500 watt και θα έχω surround ήχο χωρίς να πρέπει να ψάξω πώς θα συνδεθεί το ένα με το άλλο κλπ. Ευκολία και ταχύτητα δηλαδή. Η δεύτερη επιλογή είναι να πάρω έναν ραδιοενισχυτή, δύο ηχεία και ίσως ένα subwoofer. Για περισσότερα ηχεία δεν το σκέφτομαι λόγω κόστους οπότε δεν θα έχω surround ήχο. Ο χώρος μου είναι μικρός, μακρόστενος με απόσταση μεταξύ τηλεόρασης και καναπέ 3 μέτρα. Τί να επιλέξω και γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Απρίλιος 4, 2015 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2015 σε αυτα τα χρηματα ισως να βρεις καποιο soundbar https://www.skroutz.gr/c/1735/soundbar.html btw αυτο με τα ...500w μου θυμισε κατι παλιες εποχες στην Ασια που το μικροτερο ηχοσυστημα εγραφε 50000w -100000w και δε συμμαζευεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 5, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Πιστεύω πως είναι καλύτερο να υπάρχουν ξεχωριστά ηχεία σε απόσταση. Δεν ισχύει αυτό; Πάντως θα πάω σε ένα μαγαζί να δοκιμάσω soundbar για να δω πώς είναι. Για τα watt είναι άλλη ιστορία, προσωπικά κι εγώ αμφιβάλω αν αυτό που λέει 1000w έχει στην πραγματικότητα πάνω από 200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 5, 2015 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Με 200 ευρώ δεν στήνεις ηχοσύστημα 5.1, (ούτε καν για δικάναλο ήχο) οπότε πρέπει να συμβιβαστείς σε έτοιμο.Γνώμη μου; Δες τι κυκλοφορεί από έτοιμα στο skroutz σε αυτά τα λεφτά, και ψάξε reviews να δεις τι αποδίδει καλύτερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 5, 2015 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 (edited) ποσο σχετικο ειναι το budget των 200€?? Γιατι "radioενισχυτης, 2 ηχεια αντε και ενα sub" δεν το βλεπω να βγαινει με την καμμια. Παρε καποιο "ετοιματζηδικο" radio-bluray-ενισχυτη με 5.1 ηχεια..οπως λεει και ο αποπανω. πχ ..http://www.skroutz.gr/s/4681632/Samsung-HT-H4550R.html ή καποιο αλλο... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2015 από ΝTG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 5, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 ποσο σχετικο ειναι το budget των 200€?? Τόσα μπορώ να δώσω περίπου χωρίς να πέσει παντόφλα Γι αυτό σκέφτομαι και το μεταχειρισμένο αλλά δεν ξέρω και πολλά από αυτά.. Αν πάω παραπάνω δεν μπορώ να πάρω πχ αυτά Ενισχυτή http://www.skroutz.gr/s/5134101/Pioneer-VSX-329.html Ηχεία http://www.skroutz.gr/s/341417/Koda-AV-988F.html και να έχω ποιοτικότερο ήχο από ένα έτοιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 5, 2015 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Ποιοτικοτερο ..?? Τεσπα.. Δε νομιζω να καιγεσαι για ποιοτητα ...(oι αναγκες της τηλεορασης δλδ) ..αλλα αν καιγεσαι..και μπορεις να φερεις στα ηχεια τον "ηχο" ..παρε τα tannoy reveal 601a .(260€)Eναλλακτικα δες αντιστοιχο 5.1 home cinema να ξενοιασεις μια και εξω γρηγορα με τον πολυκαναλο. Δεν ειναι απαραιητο να εχουν φυσικο ογκο για να ειναι ποιοτικα. Ουτε καν και για εντασεις (μεχρι ενος σημειου βεβαια απο κει και περα θα πρεπει να εχεις και υπομονετικους γειτονες). Πηγαινε σε κανενα media markt και ακου τα ετοιματζηδικα να δεις αν σε καλυπτουν..http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SAMSUNG-HT-H4550R,99452,504604,1221877.html?langId=-18 (ή αντιστοιχα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 5, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Οκ ευχαριστώ! Θα πάω mediamarkt να ακούσω μερικά και βλέπουμε! Και μένω με την εντύπωση ότι για καλό ηχοσύστημα δεν τη βγάζω στο τσάμπα λολ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 5, 2015 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 (edited) Και μένω με την εντύπωση ότι για καλό ηχοσύστημα δεν τη βγάζω στο τσάμπα λολ Το θέμα ήχου είναι πολύ γενικό και δεν υπάρχει ταβάνι στα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις. Το σίγουρο είναι ότι το κάθε αφτί αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ήχο, εξού και οι διαφορετικές προτιμήσεις και συνδυασμοί σε πηγές-ηχεία-budget. Επίσης εξαρτάται τι μουσική ακούς. Btw οι τιμές που βλέπεις σε ηχεία συνήθως αναφέρονται σε ένα τεμάχιο. (στο Koda αναφέρομαι) edit: το Samsung που είπε ο NTG φαίνεται καλή επιλογή. παίζει και αυτό ως φτηνότερη εναλλακτική http://www.skroutz.gr/s/1689220/Sony-DAV-TZ140.html?keyphrase=Sony+DAVTZ140 http://www.amazon.co.uk/Sony-DAVTZ140-5-1ch-Cinema-System/dp/B0074ZRNAY/ref=sr_1_4?s=home-theater&ie=UTF8&qid=1428228806&sr=1-4 Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2015 από Lakisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 5, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Το καταλαβαίνω ότι πραγματικά δεν υπάρχει όριο αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση.. Λοιπόν, πήγα στο mediamarkt και άκουσα δύο έτοιμα και όλως τυχαίως το ένα ήταν αυτό που πρότεινε ο NTG! Αλλά απογοητεύτηκα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό 500w! Όταν λέω home cinema θέλω κάτι καλύτερο οπότε μάλλον θα πρέπει να πάω στη δέυτερη λύση με ότι αυτό συνεπάγεται για τα λεφτά. Άκουσα και έναν yamaha rxv377 με ζευγάρι Boston Acoustics CS 260 και εκεί είπα αυτά είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 5, 2015 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 (edited) Τα watt που γράφουν μπορεί να είναι pmpo και όχι rms, απλά αναφέρονται προς χάριν εντυπωσιασμού. http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_powerΤο άκουσες σε μικρό χώρο η σε ανοικτό που χάνεται ο ήχος; Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 5, 2015 από Lakisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 5, 2015 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Σε πολύ ανοιχτό χώρο, ο πιό κοντινός τοίχος ήταν πλαϊνός στα 7-8 μέτρα. Αλλά ήμουν στο ένα μέτρο και τα είχα γυρισμένα προς τα μένα. Μια άλλη ερώτηση, ένας ενισχυτής αν δεν είναι φετινό αλλά περσινό ή προπέρσινο μοντέλο θα έχει σοβαρά μειονεκτήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 5, 2015 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 παρε τον 377 αν ειναι..Δε ξερω κατα ποσο εχει νοημα να κοψεις 10-20-30€ σε αυτη την κατηγορια. Τα watt δεν εχουν καμμια σχεση με οτι πιστευεις οτι θα θελες να ειναι..Κυριολεκτικα λιγες φορες θες πανω απο 30-40watt..(ανα ηχειο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Απρίλιος 5, 2015 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Το καταλαβαίνω ότι πραγματικά δεν υπάρχει όριο αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση.. Λοιπόν, πήγα στο mediamarkt και άκουσα δύο έτοιμα και όλως τυχαίως το ένα ήταν αυτό που πρότεινε ο NTG! Αλλά απογοητεύτηκα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό 500w! Όταν λέω home cinema θέλω κάτι καλύτερο οπότε μάλλον θα πρέπει να πάω στη δέυτερη λύση με ότι αυτό συνεπάγεται για τα λεφτά.Άκουσα και έναν yamaha rxv377 με ζευγάρι Boston Acoustics CS 260 και εκεί είπα αυτά είναι Σε ποια media markt πηγες; Ο rx-v377 με τα cs 260 ειναι ακριβως ο συνδυασμος που μ ενδιαφερει. Θα ηθελα παρα πολυ να τ ακουσω! Επισης τι ακουσες και σ εκανε να πεις "αυτα ειναι";; Δωκε πληροφοριες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 5, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Σε ποια media markt πηγες; Ο rx-v377 με τα cs 260 ειναι ακριβως ο συνδυασμος που μ ενδιαφερει. Θα ηθελα παρα πολυ να τ ακουσω! Επισης τι ακουσες και σ εκανε να πεις "αυτα ειναι";; Δωκε πληροφοριες! χαχαχα σοβαρά? Έτυχε.. Στην κηφισίας στο μαρούσι πήγα, το απόγευμα. Έχουν ένα ωραίο στήσιμο που μπορείς να συνδυάσεις ζωντανά πολλούς ενισχυτές με διαφορετικά ηχεία και subs. Άκουσα άλλα δύο ζευγάρια ηχεία αλλά ήταν πολύ κατώτερα και πολύ φθηνότερα εννοείται. Δοκίμασα και ένα yamaha sub με τα cs260 και ήταν αυτό που θα ήθελα να έχω. Πολύ καλός ήχος, καθαρός και με ικανοποιητικό μπάσο ακόμα και χωρίς το sub. Καμία μα καμία σχέση με το samsung 4550R που το είχαν κι αυτό εκεί δίπλα και το άκουσα! Αν πας πες τους ότι θέλεις να ακούσεις το συγκεκριμένο συνδυασμό και θα σου το συνδέσουν NTG συμφωνώ σε όλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Απρίλιος 5, 2015 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Έχω τον RX-V375 (σχεδόν ο ίδιος με τον 377) και στον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Κάνε την υπέρβαση και πάρε κάτι που θα σου μείνει τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Απρίλιος 5, 2015 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2015 Έχω τον 377 αλλά είμαστε μακριά σε περίπτωση ήθελες να τα ακούσεις. Προσπαθούσα πριν καιρό να φτιάξω 5,1 με 500 ευρώ και δεν βγαίνει όχι 200.. ~200 ο ενισχυτής και τουλάχιστον 100 το sub.. Τα σετ των jamo είναι άξια προσοχής αλλά δεν φτάνουν ούτε τα 500.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 6, 2015 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Ναι είναι καλός ενισχυτής ο 377. Μάλλον κι εγώ προς τα εκεί θα κινηθώ ή τουλάχιστον σε κάποιον της σειράς.5.1 με 200 ευρώ όχι μάλλον δε γίνεται, θέλει πολλαπλάσια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Απρίλιος 6, 2015 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Γνώμη μου είναι - απο τη στιγμή που το budget είναι περιορισμένο - να ξεκινήσεις σιγά σιγά προκειμένου να στήσεις ένα πιο ποιοτικό σύστημα που θα σε καλύψει και μελλοντικά παρά να πάς σε ετοιματζίδικη λύση όλα σε ένα. Ειδικά - άν όπως αναφέρεις - σου αρέσει ο ποιοτικός ήχος. Οπότε δες για ένα ενισχυτή με 2 ηχεία σε 1η φάση και τον άλλον ή τον μεθεπόμενο μήνα θα έχεις να προσθέτεις μόνο ηχεία ωστε να το φτάσεις εκει που θέλεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Απρίλιος 6, 2015 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2015 Αυτό θα κάνω τελικά, το συζήτησα με τη γυναίκα και εγκρίνει Η έτοιμη λύση δε μου άρεσε καθόλου ακόμα και σε ακριβά σύνολα. Επίσης κάτι άλλο που δε μου άρεσε είναι η ποιότητα των υλικών στο έτοιμο, είναι τραγική κατά τη γνώμη μου και αν πάθει κάτι η κεντρική μονάδα είναι για πέταμα. Την έχω ήδη απορρίψει αυτή την ιδέα οπότε θα ξεκινήσω σιγά σιγά για ενισχυτή και ηχεία. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts