Jump to content

dell u2414h backlight bleed

Recommended Posts

Πολύς ντόρος για αυτήν την οθόνη. Άκουγα καλά λόγια. Πρέπει να την έχει πάρει ο μισός πλανήτης. 

Αποφάσισα λοιπόν να την πάρω και εγώ. Ήμουν ανάμεσα σε αυτήν και την EIZO FORIS 2434. Την αγόρασα στις 26-3. Αν ανέβαινε το θέμα νωρίτερα θα έπαιρνα την EIZO.

Τέτοια προβλήματα που αναφέρονται δεν έχω βέβαια. Προς το παρόν τουλάχιστον. Όμως και η δικιά μου έχει τα εξής. Τα bezel αριστερα δεξιά και κάτω σε κάποια σημεία είναι κολημμένα με το Panel σε άλλα όχι. 

Το panel στην κάτω μεριά φαίνεται να έχει μια πολύ ελαφριά κλίση, δύσκολα την ξεχωρίζεις, αλλά το πρόσεξα. Αυτά τα παρατήρησα πριν από 2 εβδομάδες και μόλις σήμερα είδα το θέμα.

Αλλά με αυτά που διαβάζω μάλλον είμαι τυχερός.

Να ρωτήσω κάτι όμως σχετικά με την εγγύηση. Την αγόρασα από το e-shop. Επειδή το e-shop δίνει πιστωτικό γενικά αν την πάω πίσω μπορώ να έχω αυτό το πιστωτικό ή δεν έχει το σχέση το e-shop στην περίπτωση με τις dell οθόνες και ότι αποφασίσει η Dell?

Έγινε επεξεργασία από pasjohn

Tην δήλωσες στο site της dell? Αυτή που έχω τώρα είναι οκ, αλλά έχω και μία σφραγισμένη στο κουτί να περιμένει. Μωρέ λες;

ΥΓ. Ποιός σου πρότεινε την U2414 έναντι της Foris?

Δεν μου πρότεινε κανένας. Από διάφορα reviews αλλά και από εδώ μέσα δεν είχα ακούσει αρνητικά. 

Δεν τη δήλωσα ακόμα.

Αν είχα σφραγισμένη θα την γύριζα πίσω. 

update: μόλις δηλώθηκε ;)

Έγινε επεξεργασία από pasjohn

• 1 month later...

AMD 7970 .Έκανα δοκιμές και με διαφορετικά καλώδια hdmi  και στις 2 εισόδους της οθόνης .

Οι διαφορές είναι πως τα χρώματα είναι πιο πολύ κίτρινα στο hdmi  , αν βάλω το standard φαίνονται οκ .

Δεν ξερω αν ειναι προβλημα αυτο απλα το αναφέρω γιατι μου φαίνεται περίεργο .  

Δεν ειναι περιεργο, ειναι κλασικο. Οι εταιριες δεν μπαινουν στον κοπο να καλιμπραρουν για καθε εξοδο ξεχωριστα. Παντα να προτιμας την DVI, αν δεν υπαρχει που δυστυχως παει για καταργηση, η HDMI ειναι πιο αξιοπιστη απο το DisplayPort.

• 3 months later...

Έκανα και εγώ αγορά εχθες από msystems και έχει παρά πολύ bleeding,πήρα τηλέφωνο το m systems και μου είπαν να επικοινώνησω με dell.Κανονικά δεν πρέπει να μου κάνουν αντικατάσταση εφόσων είναι 1 μέρας οθόνη;

Έκανα και εγώ αγορά εχθες από msystems και έχει παρά πολύ bleeding,πήρα τηλέφωνο το m systems και μου είπαν να επικοινώνησω με dell.Κανονικά δεν πρέπει να μου κάνουν αντικατάσταση εφόσων είναι 1 μέρας οθόνη;

Ετσι θα επρεπε, αλλα δεδομενου οτι η Dell ειναι εξυπηρετικη σε τετοια θεματα, μαλλον σε συμφερει να μην τους πας κοντρα.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX

• 2 weeks later...

απορω πως παιρνετε τετοια μονιτορ που εχουν τοσα πολλα θεματα...

ανεπιτρεπτω παντως καινουργια μονιτορ κι απο αξιοπιστη εταιρια υποτιθετε

να εχουν τετοια προβληματα.

θα πρεπει δηλαδη να δοκιμασεις 10 μονιτορ για να σου κατση καποιο καλο?

ευχαριστω αλλα δεν θα παρω! :)

απορω πως παιρνετε τετοια μονιτορ που εχουν τοσα πολλα θεματα...

ανεπιτρεπτω παντως καινουργια μονιτορ κι απο αξιοπιστη εταιρια υποτιθετε

να εχουν τετοια προβληματα.

θα πρεπει δηλαδη να δοκιμασεις 10 μονιτορ για να σου κατση καποιο καλο?

ευχαριστω αλλα δεν θα παρω! :)

Συμφωνω μαζι σου οτι θα επρεπε να επιβαλλεται καλυτερος ελεγχος.

Δυστυχως ομως αυτο δε γινεται απο καμια εταιρια. Οσο χρηματα και να δωσεις απο οποια εταιρια και να αγορασεις, παντα υπαρχει μια σοβαρη πιθανοτητα να σου ερθει ελλατωματικο το monitor. Για αυτο χρειαζεται καλη πολιτικη εγγυησης απο το καταστημα η / και καλη εξυπηρετηση απο την αντιπροσωπεια.