Jump to content



πρόβλημα ανάγνωσης USB flash drives


Recommended Posts

Σε υπολογιστή έχω έναν δίσκο με Windows 7. Μέχρι πριν λίγο καιρό (15 περίπου ημέρες) τα Windows διάβαζαν κανονικά όλα τα USB flash drives που συνέδεα. Τώρα δεν τα διαβάζουν.

Δεν πρόκειται για τον υπολογιστή ή για τα drives. Έχω δοκιμάσει τρία drives σε όλες τις USB, αλλά δεν διαβάζονται. Εάν τα drives αυτά τα πάω στο laptop ή σε άλλα desktops, διαβάζονται κανονικά.

Το αντίστροφο:εάν στον ίδιο υπολογιστή, με τον δίσκο με τα 7 (που δεν διαβάζονται τα drives), αλλάξω τον δίσκο, και συνδέσω άλλους δίσκους με άλλα λειτουργικά που έχω εγκαταστήσει (W8/Ubuntu), διαβάζονται αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτό αποδεικνύει ότι τόσο ο υπολογιστής όσο καί τα drives, είναι εντάξει. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα Windows 7.

υ.γ. Η λύση δεν είναι να πάω My computer -> Manage -> Disk Management, και να κάνω εκεί assign drive letter. Κι αυτό γιατί, όταν κάνω δεξί click στο My computer, δεν ανοίγει το menu του right click. Περιμένω επ' άπειρον. Δεν "παγώνει" ο υπολογιστής. Απλά, όταν συνδέω το flash drive, τα Windows δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα, μέχρι να το αποσυνδέσω, οπότε και μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

virus scanning δεν βρήκε κάτι.

Έχω περισσότερα στοιχεία που ίσως βοηθήσουν.

Χρησιμοποίησα αυτό το util που κατέβασα από softpedia. Ουσιαστικά, καθαρίζει τον driver, και όταν κάνεις σύνδεση την πρώτη φορά, ο driver ξαναμπαίνει. Κάτι που μπορείς να κάνεις manually απ' το device manager.

Πρόκειται για τρία flash drives (η σειρά που δίνω είναι και η σειρά αγοράς):

-SONY 2GB
-SONY 16GB
-SONY 32GB

Με το 2GB δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το εμφανίζει στο "My computer", και το ανοίγει αμέσως.

Το 16GB το εμφανίζει, αλλά το ανοίγει πάρα πολύ αργά (κάνει περίπου 5 λεπτά). Και δεν είναι να το ανοίξει την πρώτη φορά, και μετά θα το διαβάζει αμέσως. Ακόμα κι αυτό να κάνω, όσες φορές και να το συνδέσω, το ίδιο.

Το ίδιο γίνεται καί με το 32GB. Αυτό άλλες φορές το εμφανίζει, και άλλες όχι. Και όταν το εμφανίσει (πατώντας refresh και μόνο έτσι), κάνει και πάλι 5 περίπου λεπτά να το ανοίξει.

Εγώ πιστεύω ότι δημιούργησε πρόβλημα το ότι τα αποσύνδεα χωρίς safely remove. Τώρα θα μου πείτε:καλά, και πώς ανοίγει το 2GB αμέσως, αν το safely remove δημιούργησε πρόβλημα στα Windows γενικά στα flash; Σωστή η ερώτηση, αλλά το 2GB το έχω δουλέψει πολύ λίγο σ' αυτά τα W7. Οπότε, βάζοντας και πάλι τον driver του, και έχοντάς το δουλεμένο πολύ λίγο, δουλεύει κανονικά.

Μάλλον αυτό έχει γίνει. Το safely remove πρέπει να την έχει κάνει τη ζημιά.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα format στο 32GB μέσα από XP (οπότε επιλογή μόνο 32-bit), και στα properties η προεπιλογή είναι για αποσύνδεση της συσκευής χωρίς safely removal. Οπότε, το safely removal δεν πρέπει να έκανε τη ζημιά.

Μετά το format, αναγνωρίζεται αμέσως. Επανήλθε στα συγκεκριμένα Windows 7. Επειδή δεν είχα χρόνο, θα το κάνω καί στο 16GB, και αν έχω πρόβλημα, θα επανέλθω.

Πάντως, εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση.
Από τη μία, μετά το format, και δουλεύοντας, πιά, κανονικά το 32GB, αποδεικνύει ότι τα συγκεκριμένα W7 δεν έχουν πρόβλημα. Οπότε:συγκεκριμένα Windows 7 ok.

Από την άλλη, πριν το format στο 32GB, αναγνωριζόταν κανονικά όπου και να το συνέδεα. Οπότε:SONY 32GB ok.

Αν κάνουμε λογική πρόσθεση, τότε βγαίνει:

Windows 7 ok AND SONY 32GB ok = TRUE (ok).

Όπως, όμως, συμπεριφερόταν το 32GB στα συγκεκριμένα W7, έβγαινε FALSE.

Ακόμη δεν μπορώ να το εξηγήσω!!

Αν δεν επανέλθω με το 16GB, ευχαριστώ για τις απαντήσεις καί τη βοήθεια!!!

cu 'rnd...

Link to comment
Share on other sites

To πρώτο πράγμα που έπρεπε να δοκιμάσεις.

Το είχα τόσο σίγουρο ότι το έχεις ήδη κάνει που δέν το ανέφερα καν.

 

Any way, τα δισκάκια πρέπει να είναι ψόφια, πρόσεχε πολύ τι αποθηκεύεις σε αυτά γιατί μάλλον πολύ σύντομα θα παραδώσουνε.

 

Ακριβώς έτσι έχασα ένα usb flash πρίν λίγες ημέρες.

Έγινε επεξεργασία από Heir of a dying day
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.