Jump to content

Οι Browser αγνοούν το Hosts File.

Recommended Posts

Το αυτο.

Υπαρχει ενα site example.com κανονικα.

Για λογους αναβαθμισης και για να μην εχω Downtime κτλ..εχω κανει Clone το setup locally σε VM.

Οποτε παω στο hosts και του λεω 192.168.1.ΧΧΧ example.com.

Τι ipconfig /flushdns,τι Clear Cache,τι restart οι browser με γραφουν στα φρυδια τους. Μολις παταω example.com ανοιγει το www.example.com που ειναι το κανονικο Live site.

Μου εχει σπασει τα νευρα.

Windows 8.1,Firefox/Chrome και εχω ελεγξει και την Registry οτι βλεπει την σωστη διαδρομη για το hosts file.

Παιζει καμια αλλη ρυθμιση??

Ναι, είναι από μαμά, αλλά στο είπα μήπως κάπως άλλαξε.

Εχουν σπασει τα νευρα μου δεν μπορω να δω για κανεναν λογο Locally το Site :p

Εχει καμια ιδεα κανενας??

Καποιο Plugin/Ρυθμιση/διαδικασια.

Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος.

Δοκίμασε να βάλεις κάποιο άλλο στο hosts. Βάλε πχ το www.google.com να δείχνει την 185.31.17.65

Να δεις, παίζει το hosts...;

To host file δουλευει κατα 99% γιατι εχω κιαλο Site, το οποιο δεν ειναι live ομως και το βλεπω κανονικα.

Επισης οταν κανω Ping σε οποιο σιτε ειναι μεσα στο hosts, δειχνει την τοπικη IP του VM.

Απλα ο browser με γραφει για το συγκεκριμενο  :p

Έγινε επεξεργασία από GeorgeVasil

Μήπως το example.com κάνει redirect(301) στο www.example.com, οπότε και από τον dns αναγκαστικά σε γυρνάει στην άλλη IP address;;

Βάλε και το example.com και το www.example.com να απαντάνε από την άλλη IP address που θές μέσα στο hosts.

Έγινε επεξεργασία από ganastasiou

Μήπως το example.com κάνει redirect(301) στο www.example.com, οπότε και από τον dns αναγκαστικά σε γυρνάει στην άλλη IP address;;

Βάλε και το example.com και το www.example.com να απαντάνε από την άλλη IP address που θές.

Αυτο παρατηρησα και εγω μολις. Οτι κανει Redirect στο www.

Γινεται να βαλλω στο hosts file για sitename το www.example.com? νομιζα οτι ηταν μονο για example.com.

Αυτο παρατηρησα και εγω μολις. Οτι κανει Redirect στο www.

Γινεται να βαλλω στο hosts file για sitename το www.example.com? νομιζα οτι ηταν μονο για example.com.

Εννοείται 192.168.1.X www.example.com, ότι θες μπορείς να βάλεις.

• Like 1

Μιας και είδα λίγο αργά το θέμα, απλά να προσθέσω ότι το hosts κάνει resolve μόνο σε ακριβή ονόματα server και όχι σε domains/subdomains, και δεν παίρνει και wildcards.

Το 192.168.1.xxx example.com θα δούλευε μόνο για το example.com κατα γράμμα, και το 192.168.222.xxx psipsipsinia.example.com μόνο για το psipsipsinia.example.com.

Το 192.168.50.xxx *.example.com δεν θα δούλευε καν.

• Like 2