Jump to content

Τι διαφορα εχουν οι athlon xp με τους Sempron?

blade_pan

Recommended Posts

Δεν αξίζει να θυσιάσεις τη δυνατότητα αναβάθμισης και τις επιδόσεις, γιατί άλλο το 2800+ σε Α64 και άλλο σε ΧΡ, για τα λίγα χρήματα που σώζεις στον ΧΡ. ’λλωστε οι μητρικές των Α64 αν και 10-20 ακριβότερες κατά μέσο όρο, προσφέρουν πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό πχ. sata, 1394, που σε μητρική ΧΡ δεν είναι de facto.

Αρχική απάντηση από naz [Σήμερα, στις 11:59]

o φθηνοτερος 64αρης(2800+) εχει ακριβως τα διπλασια χρηματα απο τον φθηνοτερο σεμρον.125-60

βαλε και μια αρκετα πιο ακριβοτερη μητρικη για τον 64αρη....οποτε τι ελαχιστα παραπανω χρηματα λες?? μαλλον κοντα στα διπλασια....και δεν παιρνεις διπλασια αποδοση οπως και να εχει...για ενα φθηνο-αξιοπρεπες συστημα ο σεμπρον ακομα κραταει καλα.οπως βεβαια ακρετα καλη επιλογη ειναι και οι σελερον με πυρηνα πρεσχοτ

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου. Οι μητρικές για Α64 είναι πολύ φτηνές και με πολλά καλούδια πάνω. Παράδειγμα η Chaintech VNF3-250 με 80 τελική ή ακόμα και η DFI η οποία αν και κορυφαία κοστίζει περίπου 110. Επίσης o πιο φτηνός Sempron έχει 60 (αν τον βρεις) και ο επόμενος 80 οπότε με λίγα παραπάνω παίρνεις ένα σύστημα Α64 το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο από ΧΡ. Πίστεψε με πρέπει να το δοκιμάσεις για να πειστείς. Εγώ είμαι της γνώμης ότι αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο Α64...

βρε παιδια δεν λεω οτι δεν αξιζει ο 64αρης για ονομα .....απλα στην αγορα υπαρχουν πολλες μητρικες για σοκετ α,ωριμασε ποια η πλατφορμα,πολυ ποιοτικες και με φουλ εξοπλισμο http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=203000&Merchant_Id=1&sts_cid=3

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.526583

και σε βεβαιωνω οτι 2400 βρησκεις αμα θες....εγω πηρα εναν μαλιστα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

για ενα low end συστηματακι μια χαρα ειναι ο σεμπρον ξαναλεω. ο 2800+ μπορει μεν να ειναι πολυ καλυτερος αλλα κοστιζει επι της ουσιας και διπλασια χρηματα μαζι με το πακετακι της μητρικης ,ακομα και με την chaintech 250.

η λεξη κλειδι ειναι τα "λιγα παραπανω" που για σενα η εμενα μπορει να φαινονται λιγα αλλα για καποιον που δεν εχει πολλες απαιτησεις φανταζουν πολλα,για την ακριβεια τα διπλασια.

;)

Αρχική απάντηση από vdeseris

Παράδειγμα η Chaintech VNF3-250 με 80 τελική ή ακόμα και η DFI η οποία αν και κορυφαία κοστίζει περίπου 110.

Ανέφερες κι εσύ τις πιο αξιόπιστες μητρικές!

Θες περίπου 220-250 για ένα σετ Α64+Motherboard όταν με τα μισά περίπου στήνεις έναν Sempron 2400+ που κλοκάρει καταπληκτικά και έχεις το 80-90% των επιδόσεων (σε 32-bit) ενός Α64 με το 50% των χρημάτων.

Οπότε, για ένα φθηνό σύστημα ο Sempron είναι το ιδανικό. Και δεδομένου οτι 64-bit εφαρμογές θα αργήσουμε να δούμε, παίρνεις τώρα έναν Sempron και την βγάζεις φθηνά ώσπου να πάρεις 64-bit όταν θα μπορείς να αξιοποιήσεις πολύ περισσότερο απ΄'οτι τώρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.