mortisboy Δεκέμβριος 26, 2004 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 ...overvolt.......καταρχας χωρις παρεξηγηση αλλα μου φενεται οτι σε εκλεψαν με το ΗEC 525 ....140 ειναι παρα πολλα λεφτα για αυτο....το μαχ μου φενεται που παιζει ειναι 115-120 .... Παντως μην εισαι τοσο απολυτος ..γενικοτερα...οι περρισοτεροι απο εδω μεσα που σου απαντησαμε εχουμε δοκιμασει πολλες μητρικες πολλα psu και γενικα πολυ hardware με διαφορους συνδιασμους...και ναι οντως η asus επειδη την εχω και εγω και την εχω δοκιμασει με tagan 480 με Antec 550TC και με ΗEC 435 ...κανει τo γνωστο της undervoltage ...οπως τα λεει ο voudas παραπανω..... Τσεκαρε το vcore οταν εισαι σε load ...και θα καταλαβεις τι ενοουμε... Οσο για τα volt στις μνημες πιστευω οτι καθε ειδους maximizer ειναι τουλαχιστον must ..για οσους ασχολουνται αρκετα με o/c.....τουλαχιστον ξεμπερδευεις και βρισκεις τα ορια των εκαστοτε μνημων σου....χωρις να εχεις το δειλημα "θελουν και αλλο ρευμα ή δεν πανε" Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 26, 2004 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Ένα πράγμα που έμαθα για τις τάσεις είναι πως το h/w monitor των μητρικών είναι συνήθως για τα μπάζα και δε τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, πόσο μάλλον τυφλής. Αν δε βάλεις πολύμετρο δε θα μάθεις ποτέ. Από πότε τα 3.2 ήταν αρκετά για μνήμες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Δεκέμβριος 26, 2004 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 17:44] Ένα πράγμα που έμαθα για τις τάσεις είναι πως το h/w monitor των μητρικών είναι συνήθως για τα μπάζα και δε τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, πόσο μάλλον τυφλής. Αν δε βάλεις πολύμετρο δε θα μάθεις ποτέ. Από πότε τα 3.2 ήταν αρκετά για μνήμες; συμφωνω απολυτα... :D ....απο ποτε .......3.4v για καθε μερα rulezzzzzzzzz:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Δεκέμβριος 26, 2004 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από doctor [Χθες, στις 15:19] @overvolt .......Συγνώμη δηλαδή αν δεν ειναι σοβαρή η πτωση τασης 0,1 Volt τοτε ποια είναι;;;;Το συγκεκριμενο mobo ισως εχει σαν ....μοναδικο μειονεκτημα το Vdroop!Εσένα ισως δεν σε επηρεάζει τοσο στα 3,8 Ghz και στον Northwood .Σε Prescott όμως και πάνω από 4Ghz θες Vdroop mod ......για να συνεχίσεις!!!!! Σε Prescott όμως .... Φιλε μου , ισως εχεις δικιο , αλλα για Northwood , δεν φαινετε να υπαρχει , προβλημα , τουλαχιστων εγω δεν ειχα , ουτε εχω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Δεκέμβριος 27, 2004 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από mortisboy [Χθες, στις 17:11] ...overvolt.......καταρχας χωρις παρεξηγηση αλλα μου φενεται οτι σε εκλεψαν με το ΗEC 525 ....140 ειναι παρα πολλα λεφτα για αυτο....το μαχ μου φενεται που παιζει ειναι 115-120 .... Παντως μην εισαι τοσο απολυτος ..γενικοτερα...οι περρισοτεροι απο εδω μεσα που σου απαντησαμε εχουμε δοκιμασει πολλες μητρικες πολλα psu και γενικα πολυ hardware με διαφορους συνδιασμους...και ναι οντως η asus επειδη την εχω και εγω και την εχω δοκιμασει με tagan 480 με Antec 550TC και με ΗEC 435 ...κανει τo γνωστο της undervoltage ...οπως τα λεει ο voudas παραπανω..... Τσεκαρε το vcore οταν εισαι σε load ...και θα καταλαβεις τι ενοουμε... Οσο για τα volt στις μνημες πιστευω οτι καθε ειδους maximizer ειναι τουλαχιστον must ..για οσους ασχολουνται αρκετα με o/c.....τουλαχιστον ξεμπερδευεις και βρισκεις τα ορια των εκαστοτε μνημων σου....χωρις να εχεις το δειλημα "θελουν και αλλο ρευμα ή δεν πανε" Τροφοδοτικό ...... Τον καιρό που το πήρα , ήτανε επιλογή , που θεωρούτανε υψηλή πολυτέλεια, και βέβαια ήταν και φουσκωμένη η τιμή σε σχέση με τις σημερινές . Απόλυτος ...... Όλα τα συστήματα έλεγχου τάσης , έχουν υψηλή τάση χωρίς φορτίο , ενώ με φορτίο , οι τάσεις πέφτουν στην ονομαστική , δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει οπωσδήποτε οι μητρικές , μα μην ακολουθούν τον κανόνα ? Έχει ακούσει κανένας σας για το σφάλμα +/_ 10 % ( tolerance) , ε και βέβαια υπάρχει σε όλα τα ηλεκτρονικά , και η ΙΝΤΕL , δεν είναι χαζή , οι επεξεργαστές έχουν μεγάλες ανοχές στα βολτ . Τώρα από ότι φαίνετε , κάποιοι έχουν φτάσει σε τρελά overclocking, και εκεί όλα τους φταίνε . Αποτέλεσμα , φωνάζουν στα φόρουμ , και όλοι αυτοί που τα διαβάζουν νομίζουν ότι έχουν και εκείνοι το ίδιο πρόβλημα . Τα droop mods , και τα βολτ στις μνήμες, είναι λένε , για να επιλύουν προβλήματα , από τα 260 - 300 FSB .. Και , τελικά απορώ , έχετε όλοι σας τέτοια μηχανήματα , που αντέχουν στα 300FSB , άμα έχετε , τότε να πάρετε ότι χρειάζεστε , για να σωθείτε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Δεκέμβριος 27, 2004 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 02:05] Και , τελικά απορώ , έχετε όλοι σας τέτοια μηχανήματα , που αντέχουν στα 300FSB . welcome to thelab.gr ... if this is your first night to thelab.gr, then you HAVE to overclock Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Δεκέμβριος 27, 2004 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Thanks :clap: Καλοοοο εεε !! χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Δεκέμβριος 27, 2004 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από overvolt Έχει ακούσει κανένας σας για το σφάλμα +/_ 10 % ( tolerance) , ε και βέβαια υπάρχει σε όλα τα ηλεκτρονικά , και η ΙΝΤΕL , δεν είναι χαζή , οι επεξεργαστές έχουν μεγάλες ανοχές στα βολτ .Τώρα από ότι φαίνετε , κάποιοι έχουν φτάσει σε τρελά overclocking, και εκεί όλα τους φταίνε .Αποτέλεσμα , φωνάζουν στα φόρουμ , και όλοι αυτοί που τα διαβάζουν νομίζουν ότι έχουν και εκείνοι το ίδιο πρόβλημα .Τα droop mods , και τα βολτ στις μνήμες, είναι λένε , για να επιλύουν προβλήματα , από τα 260 - 300 FSB .. Και , τελικά απορώ , έχετε όλοι σας τέτοια μηχανήματα , που αντέχουν στα 300FSB , άμα έχετε , τότε να πάρετε ότι χρειάζεστε , για να σωθείτε . [ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΣΩΘΩ] ΌΧΙ δεν είναι η ίντελ η χαζή... και προφανώς μια cpu που παίζει στα 3ghz με 1.525 θα παίζει και με 1.49 που δίνει η άσους σε φουλ λόαντ... το θέμα είναι ότι υπάρχουν και μητρικές που δίνουν 1.524 από 1.525 και όχι 1.49... άρα λοιπόν από εμπειρία λέμε ότι οι άσους κάνουν undervoltage σε full load στο vcore... είναι ΓΕΓΟΝΟΣ και συμβαίνει είτε δουλεύεις στα 3ghz είτε στα 4ghz αλλά είτε και στα 2ghz... άρα προς τί η ειρωνία?τώρα αν κάποιοι είμαστε τόσο "ανώμαλοι" και τρέχουμε στα 4.4ghz και μας τη χαλάει το ότι εκεί η μητρική έχει >0.3v (!!!) απόκλιση από idle σε load(ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ 10% ΠΟΥ ΛΕΣ), και χάνουμε σε σταθερότητα που σε άλλη μητρική θα είχαμε, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το πούμε γιατί θα μας πεις γκρινιάρηδες... γιατί είμαστε ήδη πολύ καλά και η απληστία είναι κακό πράγμα...ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ... [/ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΣΩΘΩ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Δεκέμβριος 27, 2004 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από overvolt Thanks :clap: Καλοοοο εεε !! χαχαχα δεν επιασες το νοημα του ποστ μου... δεν ηρθαμε στο thelab.gr για να μην εχουμε προβλημα με το fluctuate των board... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Δεκέμβριος 27, 2004 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Παλικάρια μου , δεν υποτίμησα κανέναν , ούτε παραμύθια δικά μου ήρθα να σας πω , προσπαθώ μόνο να σας ηρεμίσω , για να μην κλάψετε τα λεφτά σας , καίγοντας περιφερειακά . Το droop mode , είναι μια αντιστασούλα της πλάκας , το Vdimm mod , είναι κίνδυνος θάνατος .Αλλά , εγώ γελάω με τα Αμερικανάκια , που δείχνουν μια φωτογραφία , και περιμένουν να βάλεις χέρι σε 200 ευρω μητρική . Λοιπών τώρα θα σας πω τα άσχημα νέα , το P4C800E DLX , καθώς και όλα τα P4C800 , θεωρούνται μητρικές Εκτός Εποχής .Ούτε που πρόκειται να εισαχθούν ποτέ στην Ελλάδα , σαν μικρό παιδάκι στεναχωριόμουνα, και παρακαλούσα να βρω μια , και ΚΑΤΑΦΕΡΑ να βρω μια στο τελευταίο στοκ που είχε μείνει στον Πουλιαδη στην Θεσσαλονίκη . Με απόλυτη ειλικρίνεια θα σας πω ότι το τελευταίο κομμάτι στην Ελλάδα το πήρα εγώ. Όποιος χαλάσει τη μητρική του από βλακείες , [θα μείνει στα κρύα του λουτρού . Τη δικιά μου , δεν τη πάω πάνω από 250 FSB , Που να μου κοπούν τα χέρια και τα δυο . Μετά από όλα αυτά , επιμένω , ότι εσείς είστε ελεύθεροι , να κάνετε ότι θέλετε , και κανένας , δεν έχει το δικαίωμα να σας κατακρίνει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Δεκέμβριος 27, 2004 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από overvolt Παλικάρια μου , δεν υποτίμησα κανέναν , ούτε παραμύθια δικά μου ήρθα να σας πω , προσπαθώ μόνο να σας ηρεμίσω , για να μην κλάψετε τα λεφτά σας , καίγοντας περιφερειακά . Το droop mode , είναι μια αντιστασούλα της πλάκας , το Vdimm mod , είναι κίνδυνος θάνατος . Αλλά , εγώ γελάω με τα Αμερικανάκια , που δείχνουν μια φωτογραφία , και περιμένουν να βάλεις χέρι σε 200 ευρω μητρική . Λοιπών τώρα θα σας πω τα άσχημα νέα , το P4C800E DLX , καθώς και όλα τα P4C800 , θεωρούνται μητρικές Εκτός Εποχής . Ούτε που πρόκειται να εισαχθούν ποτέ στην Ελλάδα , σαν μικρό παιδάκι στεναχωριόμουνα, και παρακαλούσα να βρω μια , και ΚΑΤΑΦΕΡΑ να βρω μια στο τελευταίο στοκ που είχε μείνει στον Πουλιαδη στην Θεσσαλονίκη . Με απόλυτη ειλικρίνεια θα σας πω ότι το τελευταίο κομμάτι στην Ελλάδα το πήρα εγώ. Όποιος χαλάσει τη μητρική του από βλακείες , [θα μείνει στα κρύα του λουτρού . Τη δικιά μου , δεν τη πάω πάνω από 250 FSB , Που να μου κοπούν τα χέρια και τα δυο . Μετά από όλα αυτά , επιμένω , ότι εσείς είστε ελεύθεροι , να κάνετε ότι θέλετε , και κανένας , δεν έχει το δικαίωμα να σας κατακρίνει . αρχικά να σου πω πως νόρθγουντ έχω και η απόκλιση στις τάσεις είναι αυτή που σου είπα στην p4p800dlx. επίσης είχα και την p4c800dlx και αυτή έκανε τα ίδια. έγινε και το vdroop (το ότι η αντίσταση είναι της πλάκας, ή φτηνή δεν ξέρω με το τί έχει να κάνει, μιας και πχ και οι άλλες αντιστάσεις πάνω στη μητρική, ή άλλα κυκλώματα, ολοκληρωμένα, πυκνωτές κλπ κι αυτά πάμφτηνα είναι, δε καταλαβαίνω τι εννοείς) μπήκαν και έξτρα μόσφετς που τσιγκουνεύεται η μαμά άσους να βάλει (ούτε αυτή είναι χαζή) αλλα η κατάσταση με τις τάσεις απλά βελτιώθηκε... Για την ιστορία η p4c800 έπαιξε ως 290 και η p4p800 ως 316... τώρα γιατί εσύ θα πας ως μόνο 250 είναι δική σου επιλογή... πσ1. αν δεν την ξαναφέρουν γιατί τη θεωρούν παλιά είναι απλά ΒΛΑΚΕΣ πσ2. υπάρχει και ελληνάκι που δείχνει φωτογραφίες στα αμερικανάκια και τρέχουν και βάζουν χέρι στις μητρικές τους, για ψάξε λίγο στα reviews και δες... πολύ χαίρομαι που τελείωσαν οι p4c800, θα πάρω πιστωτικό όταν την επιστρέψω κι όχι άλλη μητρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Δεκέμβριος 27, 2004 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 02:05] Απόλυτος ...... Όλα τα συστήματα έλεγχου τάσης , έχουν υψηλή τάση χωρίς φορτίο , ενώ με φορτίο , οι τάσεις πέφτουν στην ονομαστική Περίεργο!..........γιατί το Maximizer όταν του "βάζεις" 3.45Volts π.χ. , τότε είτε είσαι idle είτε full-full load αυτό είναι κολλημένο στα 3.450Volts.........Κάποιο λάθος θα έχω κάνει........ΟΚ θα το ξανακοιτάξω...... EDIT: Μήπως πρέπει να αλλάξεις το nick name σου βρε overvolt?.......Δε νομίζω να σου "ταιριάζει" και τόσο.......δική μου άποψη βέβαια.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Δεκέμβριος 27, 2004 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 πωωωωωωωωωωωωωωωτι μου θυμιζει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Δεκέμβριος 27, 2004 #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 02:05] Τροφοδοτικό ...... Τον καιρό που το πήρα , ήτανε επιλογή , που θεωρούτανε υψηλή πολυτέλεια, και βέβαια ήταν και φουσκωμένη η τιμή σε σχέση με τις σημερινές . Απόλυτος ...... Όλα τα συστήματα έλεγχου τάσης , έχουν υψηλή τάση χωρίς φορτίο , ενώ με φορτίο , οι τάσεις πέφτουν στην ονομαστική , δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει οπωσδήποτε οι μητρικές , μα μην ακολουθούν τον κανόνα ? Έχει ακούσει κανένας σας για το σφάλμα +/_ 10 % ( tolerance) , ε και βέβαια υπάρχει σε όλα τα ηλεκτρονικά , και η ΙΝΤΕL , δεν είναι χαζή , οι επεξεργαστές έχουν μεγάλες ανοχές στα βολτ . Τώρα από ότι φαίνετε , κάποιοι έχουν φτάσει σε τρελά overclocking, και εκεί όλα τους φταίνε . Αποτέλεσμα , φωνάζουν στα φόρουμ , και όλοι αυτοί που τα διαβάζουν νομίζουν ότι έχουν και εκείνοι το ίδιο πρόβλημα . Τα droop mods , και τα βολτ στις μνήμες, είναι λένε , για να επιλύουν προβλήματα , από τα 260 - 300 FSB .. Και , τελικά απορώ , έχετε όλοι σας τέτοια μηχανήματα , που αντέχουν στα 300FSB , άμα έχετε , τότε να πάρετε ότι χρειάζεστε , για να σωθείτε . ....κοιτα να δεις ...ισως για το psu να εχεις δικιο ... ...τωρα οσο αφορα το fsb και το o/c ....το καθε τι εχει τι τιμημα του.... ...και το προβλημα στο fsb δεν νομιζω οτι ειναι η μητρικη αλλα ο 2.8 που εχεις , βαλε πανω εναν 2.4 και θα δεις οτι η μητρικη θα φτασει ανετα 285-290 fsb ...και τα 250 χωρις παρεξηγηση δεν ειναι κατορθωμα ...απλα ο cpu σε κραταει πισω σε fsb .....για αυτο παμε και κανουμε τα mods ..... μπας και φιλοτιμιθουν οι cpu και ακουσουν στο ρευμα... παντα φιλικα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Δεκέμβριος 27, 2004 #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 11:13] Περίεργο!..........γιατί το Maximizer όταν του "βάζεις" 3.45Volts π.χ. , τότε είτε είσαι idle είτε full-full load αυτό είναι κολλημένο στα 3.450Volts.........Κάποιο λάθος θα έχω κάνει........ΟΚ θα το ξανακοιτάξω...... αν δε μιλησει το beta testing, ολα αυτα ειναι απλα specs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Δεκέμβριος 27, 2004 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από hipro5 Περίεργο!..........γιατί το Maximizer όταν του "βάζεις" 3.45Volts π.χ. , τότε είτε είσαι idle είτε full-full load αυτό είναι κολλημένο στα 3.450Volts.........Κάποιο λάθος θα έχω κάνει........ΟΚ θα το ξανακοιτάξω...... EDIT: Μήπως πρέπει να αλλάξεις το nick name σου βρε overvolt?.......Δε νομίζω να σου "ταιριάζει" και τόσο.......δική μου άποψη βέβαια.......... To δικο σου το μαραφετι ειναι προβληματικο τοτε φιλε , να το κοιταξεις .Προσωπικα για να το προτιμησω πρεπει να εχει μεταβλητη ταση με οποια ρυθμιση και να του εχεις , να μην χωραει στα σλοτ και να στριμωχνει τα μαλα τις αλλες μνημες και να αργει να αλλαξει τιμες , α και να καιγεται χωρις λογο.Μονο ετσι θα το θεωρησω καλο προιον .... :rolleyes: :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Δεκέμβριος 27, 2004 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 @overvolt τελικα πρεπει να υπαρχουν πολλες .......τελευταιες P4C800EDeluxe ........τα ραφια στα καταστηματα Πλαισιο στην Στουρνάρα και στην Βουλιαγμένης ειναι γεματα!!!!!!!!!!Τωρα αν εσυ νομίζεις οτι πηρες την τελευται στην .....Ελλαδα..........ουδεν σχολιο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctorM Δεκέμβριος 27, 2004 Author #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 παιδια μην ξεφευγουμε σε χαζες αντιπαλοτητες.μεγαλα παιδια ειμαστε(ας πουμε), ας φερομαστε και ετσι Ο καθενας μπορει να λεει το κοντο του και το μακρυ του.απο εκει και υστερα αλλοι συμφωνουν και αλλοι διαφωνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Δεκέμβριος 27, 2004 #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από DoctorM Ο καθενας μπορει να λεει το κοντο του και το μακρυ του.απο εκει και υστερα αλλοι συμφωνουν και αλλοι διαφωνουν το θέμα είναι να μιλάμε σοβαρά, μετά από σκέψη και με επιχειρήματα και για θέματα που κατέχουμε... αν λέει ο καθένας το κοτό του και το μακρύ του δεν πρόκειται να βγει άκρη ποτέ και σε κανένα θέμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Δεκέμβριος 27, 2004 #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από DoctorM Ρε παιδια ξερεις κανεις τα τελευτεα νεα επι του θεματος??Μπορει να το αγορασει καποιος?Η ακομα δινετε επιλεκτικα σε καποιους και μονο. Ευχαριστω Και για να γυρναμε στο θέμα μας , DoctorM παίξε στο διαγωνισμό μπας και κερδίσεις το maximizer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.