Δημοφιλής Δημοσίευση haris013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2015 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2015 (edited) Intro Πάνε μερικές βδομάδες απο τη μέρα που χτύπησε ο ταχυδρόμος την πόρτα μου φέρνοντας μου ένα χάρτινο κουτί. Με μεγάλη αγωνία άνοιξα την χαρτόκουτα για να αντικρίσω επιτέλους το πολυπόθυτο ποντίκι που περίμενα σχεδόν πάνω απο 4 μήνες! Η συσκευασία του naos 7000 είναι ένα χάρτινο κουτί με γυαλιστερή υφή, έχοντας τυπωμένο την φωτογραφία του mouse και το logo μαζί με το μοντέλο του ποντικιού στο κάτω μέρος. Ενδιαφέρον μου προκάλεσε η επιγραφή "Designed and engineered in Sweden" καθώς δεν έχω δει κάτι παρόμιο σε ανάλογο προϊόν. Προχωράμε λοιπόν στο πίσω μέρος της συσκευασίας το οποίο παρουσιάζει ένα διάγραμμα με μια πανοραμική φωτογραφία του Naos επεξηγόντας τη λειτουργία των πλήκτρων, κάποια βασικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω και το υλικό απο το οποίο είναι φτιαγμένο το ποντίκι. Στο δεξί μέρος η mionix αναφέρει συνοπτικά διάφορες γλώσσες τα χαρακτηριστικά του mouse. Features Τα τεχνικά χαρακτηριστικά: 32bit ARM processor 32mhz Ergonomic, right-handed gaming mouse. Soft touch rubber coating 7 fully programmable buttons 3 steps in-game DPI adjustment 2 integrated LEDs in 2 colour zones Up to 16.8 Million LED colour options Color shift, Solid, Blinking, Pulsating and Breathing effects 128 kb built-in memory Large PTFE mouse feet Gold Plated, Full speed USB 2.0 connection with Plug and Play Cable 2m long braided cable Ο περίφημος 3310 αισθητήρας: ADNS – 3310 gaming grade IR-LED optical sensor Up to 7000DPI MAX tracking speed of at least 5.45m/sec (215 IPS) No positive or negative hardware acceleration Adjustable Lift Off Distance Οι διαστάσεις και το βάρος: 130.84×84.72×38.67 mm / 5.15×3.33×1.52 in Netto (w/o cable): 103 gr Netto (cable incl.): 147 gr Συνεχίζουμε παρακάτω με μερικές ακόμα φωτογραφίες απο το unboxing της συσκευασίας. Επιτέλους ο "πόντικας" αμέσως μετά την αφαίρεση του πλαστικού καλύμματος. Εδώ μια προσπάθεια πανοραμικής λήψης. Βλέπουμε απο το πλάι την εργονομική σχεδίαση (Υπόψην, το Naos 7000 απευθήνεται μόνο σε δεξιόχειρες, υπάρχει η Avior σειρά απο την Mionix η οποία προσφέρει αμφιδέξια σχεδίαση. Η άλλη μεριά με τα 2 πολύ ποιοτικά και "στιβαρά" πλαϊνά κουμπιά. Η κάτω μεριά του του mouse με προταγονιστή τον αισθητήρα. Ακομά αναγράφονται κάποιες πιστοποιήσεις που πληρεί το ποντίκι καθώς και το Serial number του. Μερικές εντυπώσεις Καταρχήν να πω οτι με εξέπληξε ευχάριστα το σχήμα του ποντικιού! Όχι μόνο για την άνεση και την εργονομία που προσφέρει αλλά και για το μεγάλο μέγεθος του καθώς όλα τα προηγούμενα ποντίκια που είχαν περάσει απο τα χέρια μου φαίνονταν δείγμα στην παλάμη μου.Το Naos 7000 προορίζεται για χρήστες με palm grip κυρίως και μεγάλο μέγεθος παλάμης διότι έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις και στο πλάτος και στο μήκος.Αυτό βέβαια μπορεί να αποτελέσει ένα θέμα με χρήστες οι οποίοι έχουν μικρή παλάμη.'Ενα άλλο χαρακτηριστικό που με ενθουσίασε είναι η ποιότητα κατασκευής.Έχει άψογο φινίρισμα με πολύ καλής ποιότητας rubber coated επιφάνειας καθώς και αντιολισθητικό πλαστικό στη ροδέλα.Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω "premium" το υλικό κατασκευής καθώς και γενικά την υλική ποιότητα του mouse.Είναι όλα τόσο προσεγμένα που δίνουν μια αίσθηση στιβαρότητας και σιγουριάς οτι δεν θα διαλλύσει πάνω σε μια rage στιγμή εν ώρα gaming Ο αισθητήρας μέχρι τώρα είναι άψογος,συμπεριφέρεται με ακρίβεια στις κινήσεις χωρίς ίχνος acceleration ή prediction.Σηκώνει εως 7000 DPI τα οποία αλλάζουν on the fly απο τα button που υπάρχουν κατώ απο τη ροδέλα. Κάτι άλλο που μου άρεσε είναι η ενσωματομένη μνήμη που προσφέρει το ποντίκι όπου έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε της ρυθμίσεις μας και να τις μεταφέρουμε μαζί με το ποντίκι χωρίς την ύπαρξη κάποιου λογισμικού.Μέσω του καταπληκτηκού Software που προσφέρει η mionix μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα στο mouse,από τα χρώματα στο logo και τη ροδέλα μέχρι τα dpi, lift distance,polling rate,ταχύτητα double click,ορισμός λειτουργίας των κουμπιών,macros και δημιουργία προφίλ για όλες αυτές τις ρυθμίσεις μας. Σε σχέση με το λογισμικό της razer και της logitech στα οποία δουλέψει μέχρι τώρα θεωρώ οτι της mionix είναι το πληρέστερο και με τις περισσότερες παραμετροποιήσεις. εδώ μερικές φωτό του Software Μερικές φωτογραφίες εν ώρα λειτουργίας Θετικά: Εργονομία Μακρύ και ποιοτικό καλώδιο με gold plated επαφές και επένδυση "¨κορδονιού" Ποιότητα κατασκευής Χαρακτηριστικά Παραμετροποίηση Επιδόσεις Αρνητικά: Μέγεθος(για τους μικροχέριδες ) Αρχική/Προτεινόμενη τιμή(80 ευρώ) Να πω συγνώμη εκ των προτέρων για τυχών λάθη καθώς και για το φωτογραφικό υλικό το οποίο είναι με το κινητό μου. Περιμένω τα σχόλια και τις διορθώσεις σας για το πρώτο μου ας πούμε μίνι review Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 21, 2015 από haris013 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 21, 2015 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2015 Το έχω εδώ και ένα χρόνο και μπορώ να πω πως είναι το καλύτερο ποντίκι που έχουν πιάσει τα χέρια μου ( και έχουν περάσει πολλά )Δυστυχώς ακόμα δεν κυκλοφορούν προϊόντα της Mionix εδώ στην Ελλάδα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 21, 2015 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2015 παίζει να το φέρει κανένας στη πίτα σε 1 βδομάδα..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris013 Μάρτιος 21, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2015 Το έχω εδώ και ένα χρόνο και μπορώ να πω πως είναι το καλύτερο ποντίκι που έχουν πιάσει τα χέρια μου ( και έχουν περάσει πολλά ) Δυστυχώς ακόμα δεν κυκλοφορούν προϊόντα της Mionix εδώ στην Ελλάδα. Να'ναι καλά το Massdrop που μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω το πολυπόθυτο mionix. Η αλήθεια είναι οτι με κέρδισε και εμένα αμέσως, έκατσε κουτί στο χέρι μου. Επίσης έχω πολύ θετική εντύπωση για την mionix η οποία ήταν άγνωστη και για μένα πριν 1-2 χρόνια,απ'όσο είδα βγάζει πολύ καλά και προσεγμένα συνολικά προϊόντα. παίζει να το φέρει κανένας στη πίτα σε 1 βδομάδα..? μακάρι να μπορούσα να ανέβαινα και να σας το έφερνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Μάρτιος 21, 2015 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2015 Το έχω και εγώ και θα συμφωνήσω σε όλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 22, 2015 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Ερώτηση σημαντική για εμένα. Η ροδέλα είναι με ελεύθερη κίνηση ή με βήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 22, 2015 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Με βήματα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Μάρτιος 22, 2015 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Πριν 4-4,5 χρόνια αγόρασα το πρώτο τους mouse, το Naos 5000. Μετά από εκείνο δεν υπάρχει επιστροφή σε άλλο ποντίκι (λόγω μεγέθους-σχήματος). Μακράν ότι καλύτερο στην άνεση για το χέρι. Προχθές μου ήρθε κι εμένα από Massdrop το 7000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 22, 2015 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Ποιες οι διαφορές του από το 8200?Ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε αν δεν υπήρχε το θέμα τιμής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Μάρτιος 22, 2015 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 (edited) Ποιες οι διαφορές του από το 8200?Ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε αν δεν υπήρχε το θέμα τιμής; To 7000. Έχει καλύτερο αισθητήρα. Ή αυτό όταν κυκλοφορήσει (φοράει τον ίδιο αισθητήρα με το 7000). Το 8200 αν δεν κάνω λάθος έχει τα επιπλέον led στο πλάϊ, στα κουμπιά αλλαγής των dpi, περισσότερα dpi (όπως λέει και το όνομα) και παίρνει και βαρίδια. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 22, 2015 από daospi Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάρτιος 22, 2015 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Η βασική διαφορά ανάμεσα στο 7000 και το 8200 είναι ο αισθητηρας. Το πρώτο φοράει οπτικό το δεύτερο laser με ότι αυτό συνεπάγεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris013 Μάρτιος 22, 2015 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Ποιες οι διαφορές του από το 8200? Ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε αν δεν υπήρχε το θέμα τιμής; οπως πολύ σωστά απάντησαν οι συμφορουμίτες το 7000 έχει optical sensor ενώ το 8200 laser.Αν παίζεις ειδικότερα FPS games τότε δεν υπάρχει δίλλημα, πας στο 7000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 22, 2015 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 (edited) Αν δεν παίζω τίποτα, και το θέλω μόνο για καθημερινή χρήση? Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 22, 2015 από jax7480 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Μάρτιος 22, 2015 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 κατι πιο φθηνο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris013 Μάρτιος 22, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Αν δεν παίζω τίποτα, και το θέλω μόνο για καθημερινή χρήση?σίγουρα πας σε κάτι ποιο φθηνό , μπορείς να δείς την mx σειρά logitech που προσφέρει εργονομικότητα και καλή ποιότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 22, 2015 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2015 Έχω το MX Performance και είμαι ευχαριστημένος μεν, αλλά είναι βαρύ και όχι για πολύωρη χρήση. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος, ψάχνω κάτι που να κάτσει καλά στο χέρι. Είχα Deathadder, τώρα έχω ένα Steelseries Sensei RAW.Πιο ευχαριστημένος από το Sensei είμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts