Cerberus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2015 Καλησπέρα, Θα μπορούσατε να μου πείτε εάν ο Αdaptor PCIe -> M2 slot στη μητρική υπογραφής και με ένα PCIe riser, (για να συνδέσω την κάρτα ήχου μου) θα δουλέψει? PS: Θέλω να αποδεσμεύσω μία PCIe για να τρέξει 16x η κάρτα γραφικών μου Σας ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstemp Μάρτιος 18, 2015 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2015 Δεν μπορώ να βρώ "καθαρά" specifications (τα έκρυψε καλά η MSI). Καταρχήν, δοκίμασε να αφαιρέσεις την κάρτα ήχου (να είναι μόνη της η κάρτα γραφικών). Γυρνάει σε 16x? Αν ναι, συνεχίζεις. Μήπως τυγχάνει να έχεις έναν adaptor που αργότερα άρχισε να κάνει bundle με την μητρική η MSI, που είναι M.2 σε SATA-Express? Αν ναι, χρησιμοποίησε έναν άλλο ότι-να-ναι δίσκο, με αυτόν τον adapter και βεβαιώσου πως η κάρτα σου παραμένει 16x. Αυτό που με ανησυχεί, είναι αν τα lanes του M.2 είναι και αυτά shared με του slot που είναι η κάρτα γραφικών.Τώρα, ως προς τον riser, αν μπορείς να βρείς με μικρότερο καλώδιο ή και shielded, θα είναι καλύτερα.Μία άλλη λύση βέβαια, είναι USB κάρτα ήχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerberus Μάρτιος 19, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2015 Σε ευχαριστώ, 1. Όταν αφαιρώ την κάρτα ήχου, η κάρτα γραφικών γυρνά σε 16x 2. Στο manual λέει "The M.2 port supports either M.2 SATA 6Gb/s module or M.2 PCIe module" με σημείωση: -The SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a module in the M.2 port. (δεν τις έχω engage) - Intel RST only supports PCIe M.2 SSD with UEFI ROM, does not support Legacy ROM - M.2 PCIe interface does not support RAID 0, RAID1, RAID 5 and RAID 10 Μάλλον δεν είναι shared (έτσι νομίζω), αλλιώς δεν θα έλεγε για τις SATA5 και SATA6. Δυστυχώς δεν έχω κάτι να συνδέσω στο Μ.2 για να το τσεκάρω. Όπως το έχω καταλάβει (μπορεί να κάνω και λάθος) τα lanes του M.2 είναι shared με το Ζ97 chipset. Εάν είναι shared με την CPU τότε το αφήνω ως έχει. Το είχα κάπως έτσι στο μυαλό μου. -Τo Ζ97 chipset να δίνει στο Μ.2 και SATA1~6 (για να βάλω στο Μ.2 την κάρτα ήχου και SATA1~3 τους HD, SATA4 το οπτικό)-Η CPU να δίνει στις 3x PCIe 3.0 (16x,0x,0x or 8x,8x,0x or 8x,4x,4x) (για να έχω την GPU στα 16x)-To ASMedia ASM1061 Chipset να δίνει στην 1x PCIe 2.0 (4x,0x,0x,0x or 1x,1x,1x,1x) or SATA7~8 (για να έχω τον SSD στα 4x) Υπάρχει θωρακισμένο riser? Μπορώ να έχω ένα link?Μακάρι να είχα σκεφτεί νωρίτερα να αγοράσω USB κάρτα ήχου. Έχεις δίκιο Σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstemp Μάρτιος 19, 2015 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2015 (edited) http://www.ebay.com/itm/Powered-PCI-Express-x1-to-PCIe-x16-Riser-Card-Flexible-20cm-Cable-Adapter-1x-16x-/231193971115 USB 3.0 Shielded, αλλά μάλλον θα εισάγει latency: http://www.ebay.com/itm/New-PCI-E-1x-to-16x-Powered-1M-Express-USB-3-0-Riser-Extender-Adapter-Card-/151624049104?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item234d7f61d0 (απλώς κάνουν abuse καλώδιο USB 3.0 επειδή είναι φθηνό. ΔΕΝ είναι USB-to-PCIEx device. Το λέω, μην σου μπαίνουν ιδέες) Αλλά και shielded να μην είναι, μπορείς προσεκτικά να το τυλίξεις με αλουμινόχαρτο, αν δεις πως έχεις πρόβλημα. Μία άλλη λύση είναι copper tape. Το shielded, θα το πέρναγα γύρω γύρω και με κάτι μονωτικό (πχ. διάφανη ταινία πακεταρίσματος), γιατί να πηγαινοέρχεται εκεί μέσα τέτοιο πράγμα, πανεύκολα ακουμπάει κάτι που δεν πρέπει να ακουμπήσει. (Πόσες φορές μου έχουν γλιστρήσει καλώδια από τα χέρια, σε αναμμένο υπολογιστή). Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 19, 2015 από sstemp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts