AccelDrag Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2015 Καλησπέρα παίδες, θέλω να μεταφέρω σήμα σε άλλο δωμάτιο για παιχνίδια αλλά το βασικό πρόβλημα είναι πληκτρολόγιο και ποντίκι...υπάρχει κάποια λύση να πιάνει στα 10μ. απόσταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyros Mil Μάρτιος 17, 2015 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2015 (edited) θέλω να μεταφέρω σήμα σε άλλο δωμάτιο για παιχνίδια...το monitor που θα είναι..? λίγο μπερδεμένα μας τα λές ή δεν σε πιάνω...Υπάρχουν πολλά πληκτρολόγια (όχι blue tooth) αλλά με "2.4 GHz Wireless" που "πιάνουν" στα 10μ.Το δικό μου π.χ. που έχω για το barebone / media center, είναι το Logitech K260 (keyboard & mouse) και πιάνει στα 8m. με άνεση υ.γ. υπάρχουν και πιό ακριβές λύσεις... http://wireless-keyboard-and-mouse-review.toptenreviews.com/ "Up to 15 metres of wireless range"http://www.ceratech.co.uk/cpages/keyboards/rf/kyb-toughball.htm ...τώρα για τα 15m. που λέει, είναι χωρίς πολλά εμπόδια μάλλον... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 17, 2015 από Spyros Mil Link to comment Share on other sites More sharing options...
AccelDrag Μάρτιος 18, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2015 Η τηλεόραση θα ειναι στο σαλόνι, περίπου 8 μέτρα απόσταση, 10 μέτρα καλωδιακά για το HDMI.Μήπως με συμφέρει να τραβήξω ένα πεντάμετρο καλώδιο με ένα splitterάκι να βγάζει 2 usb ώστε να βάλω πάνω τους δέκτες των ασύρματων (πληκτρολόγιο και ποντίκι) γιατί στο παρελθόν με το ζόρι έπιασα στα7 μέτρα απόσταση με wireless φίλου...είναι και 2 τοίχοι στην μέση...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyros Mil Μάρτιος 18, 2015 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2015 (edited) ...συνήθίζεται να υπάρχει ένας δέκτης, για το πληκτρολόγιο και για το ποντίκι - εκτός εάν τα έχεις αγοράσει ήδη ξεχωριστά..?Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πόσο μεγάλη είναι η ΤV και ποιά η απόσταση θέασης σου... Μήπως θα είναι πιό ευκολο να πάρεις ένα μόνιτορ και να το βάλεις κοντά σου ή απλά να φέρεις πιό κοντά την TV όποτε θέλεις να παίζεις..? Εάν κατάλαβα καλά ο σκοπός σου είναι ή πρόσβαση σε μεγάλη οθόνη?Πάς να τρέξεις για 10μ. ένα (ακριβό $$) HDMI καλώδιο για να στείλεις σήμα στην TV, και από το σαλόνι με το ασύρματο ποντίκι / πληκτρολόγιο να έχεις πρόσβαση στο tower για παιχνίδια που θα παίζεις από τον καναπέ του σαλονιού..? είναι και 2 τοίχοι στην μέσηαπό το δωμάτιό σου (που είναι το tower) μέχρι την TV παρεβάλονται οι 2 τοίχοι..? Πώς λοιπόν θα συνδεθείς με HDMI καλώδιο 10μ..? υ.γ. Εάν έχεις πρόσβαση σε ενα καλό / δυνατό laptop, το βάζεις δίπλα την TV το συνδέεις με HDMI και με ασύρματο ποντίκι / πληκτρολόγιο παίζεις μιά χαρά... Σε τελική ανάλυση είναι πολύ πιό εύκολο να πάς την TV στο δωμάτιό σου (χωροταξικά εσύ ξέρεις τι γίνεται) ή να αγοράσεις μεγαλύτερο monitor... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 18, 2015 από Spyros Mil Link to comment Share on other sites More sharing options...
AccelDrag Μάρτιος 18, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2015 Δεν εχω αγοράσει ακόμα κάτι, έστω λοιπόν ένας δέκτης...οπότε μην λάβεις το splitterάκι υπόψη σου, έστω ένα καλώδιο λοιπόν... Η απόσταση θέασης και το μέγεθος της TV δεν ξέρω πως μας βοηθάει ακριβώς στο συγκεκριμένο ερώτημα, ίσως δεν έχω αναφέρει σωστά το πρόβλημα. 10μ. το βρήκα και με 8-9ευρώ άντε να δώσω 15-20 για κάτι καλύτερο...πολύ λιγότερα απο μεγαλύτερο monitor, που δεν υπάρχουν άλλωστε. 2 τοίχοι είναι ανάμεσα αλλά η απόσταση παραμένει όση ανέφερα. Μακάρι να υπήρχε δυνατό laptop αλλά ούτε και αυτό υπάρχει... Οπότε καταλήγω στο αν θα πιάνει πληκτρολόγιο και ποντίκι με wireless στα 5 μέτρα, με την προυπόθεση ότι θα τραβήξω 5 μέτρα usb καλώδιο για να βάλω πάνω τον δέκτη τους, μιας και στα 10 μέτρα όπως είπα πιστεύω θα έχω θέμα, αφού με δοκιμή σε wireless φίλου δεν έπιανε μετά τα 7-8 μέτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 20, 2015 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2015 8 με 9 ευρώ κανει το 1 μέτρο HDMI. 10 μετρα δε κανει τόσο με τίποτα.Καλυτερα να Τράβας το PC δίπλα στην τηλεοραση παρα καλώδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riben1 Μάρτιος 20, 2015 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2015 8 με 9 ευρώ κανει το 1 μέτρο HDMI. 10 μετρα δε κανει τόσο με τίποτα.Καλυτερα να Τράβας το PC δίπλα στην τηλεοραση παρα καλώδια.Αν ψάξεις λίγο, βρίσκεις φθηνά 10μετρα HDMI.Το θέμα είναι αν είναι και αξιόπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AccelDrag Μάρτιος 20, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2015 Πήρα με 9,5 τα 10 μέτρα...τώρα τι θα βγει...είδωμεν... Τράβηξα και 5 μέτρα usb όπου έβαλα τον δέκτη απο wireless πλητκρολόγιο και ποντίκι. Πιάνει μια χαρά στα 5, στα 7-8 ξεκινάει το πρόβλημα. Κάπως έτσι λύθηκε το ζήτημα... Ευχαριστώ για τον χρόνο πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts