Jump to content

Αρχαίο PC σε αναζήτηση κάρτας γραφικών.

Recommended Posts

Χαιρετώ!

Έχουμε και λέμε, πριν καμιά 10αρια χρόνια είχα στήσει ενα PC που φορούσε μία Radeon x1950. Εδώ και λίγο καιρό αγκομαχάει, δεν δίνει σήμα, αν δώσει τα δείχνει όλα περίεργα ή στο τσακίρ κέφι τα δείχνει όλα μια χαρά.

Αποφάσισα λοιπόν να την αποσύρω και ήρθα να μου δώσετε τα φώτα σας.

Όπως είπα το PC είναι αρχαίο. Έχουμε και λέμε.

Motherboard : ASRock G31M-S

CPU : Intel Core 2 Duo E6600 @ 2.40GHz

RAM: Kingston 2,00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz

PSU: Enermax Liberty 400w

Το PC κάνει βασικά πράγματα, internet browsing, ταινίες, μουσική. Παιχνίδια δεν πολυπαίζω και αν παίξω θα είναι κανα League of Legends στις χαμηλότερες ρυθμίσεις. 

Ταβάνι το 50αρικο.

Ευχαριστώ.

εγώ πιστεύω ότι θα δεί μεγάλες διαφορές ακόμα και έαν οι κάρτες είναι οι χαμηλότερες της γενεας τους. βέβαια η 1950 είναι νομίζω η δυνατότερη της γενεας της . αλλα οι γενεες είναι δέκα γενεες πίσω.

gt 730 κοντα στα 50 με βρισκει συμφωνο.

Για λολ νομιζω ειναι more than good. (σε Q6600  , 4 GB ram επαιζε ανετα shadow of mordor ) . Καινουρια εκανε 68 , μεταχειρ. στο 50ρικο θα ειναι κομπλε

730 ανετα shadow of mordor σ 640Χ480 ολα ultra low και 15fps ? μη γραφουμε οτι θελουμε....

• Like 1

730 ανετα shadow of mordor σ 640Χ480 ολα ultra low και 15fps ? μη γραφουμε οτι θελουμε....

Σε medium , σε 1440Χ900 με 30+ fps. Ανετα το θεωρω για μια τοσο low-end καρτα. Μη με φατε :D:p

Ξεχασαμε να ρωτησουμε σε τι αναλυση παιζει το παιδι

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

αν θες να παιζεις και κανα παιχνιδακι, γυρω στο 50ευρω, παιζουν 

ΑΤΙ:

5770

5850 (αλλα δεν θα την προτεινα, σαν ενεργοβορα, και επειδη ετσι κι αλλιως πεφτει βαρια στον επεξεργαστη σου..!)

7750 (στα 55, πολυ καλη για ενδιαμεση χρηση.. οικονομικη, αλλα και με δυναμη)

NVIDIA

650

550ti

• Like 3

Συγνώμη αλλά αυτές οι κάρτες έχουν τουλάχιστον διπλάσια χρήματα

οι μεταχειρισμενες....?   δεν νομιζω......!!!   

για ριξε ενα ματι στα λινκ......ενδεικτικα......  ;)

5770,  5770

5850 (εχω βρει και φθηνοτερες, αλλα αυτη ειναι καλη..!)

7750

650

αν ψαξεις, βρισκεις...!!

Έγινε επεξεργασία από cabdik
  • Like 1

To θέμα είναι οτί ο TS έχει 400άρι τροφοδοτικό, οπότε δεν σηκώνει σίγουρα 5850, και μάλλον όχι 5770.

Η 7750 είναι μια πολύ καλή περίπτωση, θα τη σηκώσει οριακά και έχει και εγγύηση ακόμα.

Είναι και πιο δυνατή από την 650, και σίγουρα από μια καινούργια 730.

• Like 1

Enermax είναι το τροφοδοτικό και απλός core 2 ο επεξεργαστής. Πιθανόν σηκώνει και την 5850, αλλά η 7750 και η 650 του @cabdik είναι όντως καλές λύσεις.

δέκα γενεες πίσω

110 γενεές πίσω να είναι, αν το bandwidth της νέας κάρτας είναι επιπέδου 10-12GB/sec, η 1950 θα την πατάει κάτω σε DX9. Εκεί που θα κερδίζει η νέα, θα είναι στο flash και τις ταινίες λόγω hardware acceleration.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1

οι μεταχειρισμενες....?   δεν νομιζω......!!!   

για ριξε ενα ματι στα λινκ......ενδεικτικα......  ;)

5770,  5770

5850 (εχω βρει και φθηνοτερες, αλλα αυτη ειναι καλη..!)

7750

650

αν ψαξεις, βρισκεις...!!

Touché MR cabdik  ;) 

• Like 1

To θέμα είναι οτί ο TS έχει 400άρι τροφοδοτικό, οπότε δεν σηκώνει σίγουρα 5850, και μάλλον όχι 5770.

Η 7750 είναι μια πολύ καλή περίπτωση, θα τη σηκώσει οριακά και έχει και εγγύηση ακόμα.

Είναι και πιο δυνατή από την 650, και σίγουρα από μια καινούργια 730.

ακριβως αυτο τονισα κι εγω...! ασχετως του οτι μπορει να την σηκωνει το τροφοδοτικο, γιατι να βαλει ενεργοβορα καρτα, αφου μπορει καλλιστα με την 650 ή την 7750 να εχει και μικρη καταναλωση, αλλα και παρομοιες (λογω bottleneck επεξεργαστη) επιδοσεις..! 

Touché MR cabdik  ;) 

;)  ;)

ακριβως αυτο τονισα κι εγω...! ασχετως του οτι μπορει να την σηκωνει το τροφοδοτικο, γιατι να βαλει ενεργοβορα καρτα, αφου μπορει καλλιστα με την 650 ή την 7750 να εχει και μικρη καταναλωση, αλλα και παρομοιες (λογω bottleneck επεξεργαστη) επιδοσεις..!

Πέρα από την κατανάλωση, 650 και 7750 μια κάποια υποστήριξη στο DX12 θα έχουν, η 5850... τσου.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά παίρνοντας μερικά τηλέφωνα δεξία και αριστερά κάποιος ξέθαψε μια [τζάμπα]Geforce 9400gt. Δεν έχω ιδέα πως θα συμπεριφερθεί αν είναι ισάξια η κατώτερη αλλά θα έχω κάτι στο slot τουλάχιστον xD.

Όπως και να χει, το σκέφτηκα απο εδώ το σκέφτηκα απο εκεί, και μάλλον παω προς στήσιμο νέου μηχανήματος γιατί η παραμικρή "επένδυση" πάνω στο υπάρχον φαίνεται ανούσια όταν ολόκληρο το κοστολογώ ουτε στα 200 euro. Όποτε ίσως σας πρήξω και σε νέο θέμα :)

Ευχαριστώ και πάλι

• Like 1

Η 9400 είναι εντελώς ψόφια κάρτα, αλλά τουλάχιστον έχει hardware acceleration για video/flash. Μπορεί να σου φανεί λίγο πιο άνετο το σύστημα στο internet - και αυτό είναι υποθετικό, αλλά στα games θα είναι σαφέστατα πολύ χειρότερη η κατάσταση. Για την ιστορία, το σύστημά σου δεν θεωρώ ότι αξίζει 200. Ίσως τα μισά(RAM+mobo+CPU+PSU) ίσως και λιγότερα και αυτό λόγω Enermax, που είναι το μόνο από τα τέσσερα που θεωρώ ότι έχει μια κάποια αξία.