Jump to content

σύνδεση ασύρματου δικτύου

dxs

Recommended Posts

γειά σας

έχω ένα extender netgear wn3000rp  https://www.skroutz.gr/s/339055/NetGear-WN3000RP.html

το έχω συνδεμένο σε vdsl modem και στέλνω wifi se περίπου 30 μέτρα

αυτό το διαπίστωσα γιατί με το κινητό μου λαμβάνω σήμα 1 γραμμή με θόρυβο -90

τώρα τι σκέφτομαι να κάνω

να αγοράσω ένa wifi extender για εξωτερικό χώρο να το εγκαταστήσω βεράντα και να το αντικαταστήσω με netgear wn3000rp οπότε το vdsl modem θα είναι συνδεμένο με καποιό αλλό wifi extender

έχετε να μου πρωτείνετε κάποιο εξωτερικό extender;

είμαι αναμεσα σε        tp-link cpe210            https://www.skroutz.gr/s/5675134/TP-LINK-CPE210.html?from=autocomplete&keyphrase=cpe210

και σε ubiquiti nanostation loco 2   https://www.skroutz.gr/s/422924/Ubiquiti-NanoStation-Loco-2.html

δεκτά και άλλα μοντέλα ubiquiti περίπου σε αυτή την τιμή

οπότε θα στέλνω σήμα από εξωτερικό χώρο με ένα από τα δύο παραπάνω

και θα λαμβάνω με netgear wn3000rp

οι ερωτήσεις είναι οι εξής

γίνεται αυτό που λέω;θα έχω σταθερή σύνδεση;στη σύνδεση θα υπάρχει θέμα μεταξύ των συσκευών δλδ θα είναι συμβατές;

επίσης to tp-link cpe210 δεν πέρνει ρεύμα από μπρίζα μόνο από utp καλώδιο οπότε το συνδέω στο vdsl modem και θα πέρνει ρεύμα απο αυτό ;

το ίδιο ισχύει και για το ubiquiti ή έχει μετασχηματιστεί;

γίνεται αυτό που λέω;θα έχω σταθερή σύνδεση;στη σύνδεση θα υπάρχει θέμα μεταξύ των συσκευών δλδ θα είναι συμβατές;

Με διαφορετικού κατασκευαστή συσκευές η αναμετάδοση σήματος είναι λίγο αβέβαιη Κανονικά πρέπει να παίζουν, αλλά μπορεί και να μην παίξουν.

επίσης to tp-link cpe210 δεν πέρνει ρεύμα από μπρίζα μόνο από utp καλώδιο οπότε το συνδέω στο vdsl modem και θα πέρνει ρεύμα απο αυτό ;

Αν παίρνει ρεύμα μέσω Power over Ethernet, θα πρέπει να έχεις και κάποιον injector που θα περάσει το ρεύμα μέσα στο ethernet. Δε νομίζω ότι το vdsl modem σου έχει PoE πορτάκια.

το ίδιο ισχύει και για το ubiquiti ή έχει μετασχηματιστεί;

Θα πρέπει να διαβάσεις τα περιεχόμενα της συσκευασίας. Σε ένα μαγαζί πάντως είδα ότι περιλαμβάνεται.

έχω το modem vdsl του ote injector για PoE μπορείς να μου πρωτείνεις;

το tp link δεν θα δινει και injector στην συσκευασία

το ubiquiti από την στιγμή που έχει μετασχηματιστή δεν χρειάζεται PoE σωστά;

το tp link δίνει 2 χρόνια εγγύηση οπότε λέω να παω σε αυτό θα το σκεφτώ

από ubiquiti ποιο από τα παρακάτω μου πρωτείνεις;

https://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html

https://www.skroutz.gr/s/422924/Ubiquiti-NanoStation-Loco-2.html

Έγινε επεξεργασία από dxs

Το Μ μοντέλο έχει υποστήριξη για ΜΙΜΟ. Αφού η διαφορά τους δεν είναι μεγάλη μπορείς να πάρεις αυτό.

Για το POE βρες κάτι να υποστηρίζει 802.3af 48V σύμφωνα με τις προδιαγραφές της συσκευής.

από την στιγμή που και τα δύο χρειάζονται PoE καλύτερα να πάω σε tp-link που έχει και 2 χρόνια εγγύηση

συμφωνείς;

αλλά με ενδιαφέρει και η ισχύς του σήματος

http://www.tp-link.com/gr/products/details/?model=CPE210#spec

στο tp link στην συσκευασία συμπεριέχεται PoE  (24V 1A Passive PoE Adapter)

θα στείλω email στην εταιρεία για να μου απαντήσουν αν θα έχω αποτέλεσμα σύνδεσης μεταξύ tplink kai netgear

για την ισχύ του σήματος τι λες ποιο είναι καλύτερο;

Η ισχύς του πομπού είναι αδιάφορη. Καλύτερα είναι να έχει περισσότερο gain η κεραία, ώστε να μπορεί να ενισχύσει περισσότερο και τη λήψη.

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά NSlocoM < CPE210 < NSM

• 1 month later...

καλησπέρα  επανέρχομαι και πάλι θα προβώ σε αγορά του loco m2 ubiquiti

θέλω να ρωτήσω θα είναι σταθερό το σήμα(σύνδεση) δλδ το loco m2 θα στέλνει σήμα σε 30 μέτρα απόσταση στην συσκευή netagear wn3000rp ;

με το κινητό λάμβανα σήμα από την netgear σ αυτή την απόσταση με σήμα μία γραμμή και νομίζω είχα κανονική σύνδεση σε internet

το θέμα είναι σταθερή σύνδεση ευχαριστώ

σε έχω κουράσει με τις ίδιες ερωτήσεις επειδή κολλάω στα 3 χρόνια εγγύηση να αγοράσω αυτό;

http://www.e-shop.gr/tp-link-cpe210-24ghz-300mbps-9dbi-outdoor-cpe-p-PER.612746

γιατί αν χρειαστεί να αγοράσω και δεύτερη συσκευή καλύτερα να πάρω πάλι tplink με 3 χρόνια εγγύηση.

επίσης από την στιγμή που η συσκευή που θα αγοράσω θα παίρνει ίντερνετ και ρεύμα  μέσω utp συνδεδεμένο στο poe τότε το σήμα που θα στέλνει δεν χρειάζεται την λήψη που λες πιο πάνω σωστά;ισχύει;ρωτάω για να μάθω δλδ δεν θα το στήσω σαν extender αλλά σαν ap

οπότε σαν ap χρειάζεται και την λήψη(δλδ το gain της κεραίας);

η συσκευή που θα αγοράσω θα την ρυθμίσω σαν ap και το netgear θα λαμβάνει δλδ client

υποστηρίζει b,g το tplink η κάνω όνειρα;το netgear που έχω έχει και n ξέρω ότι σε b σύνδεση  έχει πιο πολύ εμβέλεια  εκπέμπει σε πιο μεγάλη απόσταση για το n τι ισχύει;

τέλος με ποια συσκευή  θα έχω πιο πολλές πιθανότητες να έχω σύνδεση με το netegear ώστε να μην αγοράσω και δεύτερη συσκευή ευχαριστώ πολύ.

Η λήψη πάντοτε χρειάζεται, ανεξάρτητα αν θα το πας στο μπαλκόνι ή την ταράτσα με το poe. Από την άλλη μεριά το netgear θα είναι σε client mode μέσα στο σπίτι, οπότε θα χάνει κάτι από τοίχους.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικα του φαίνεται ότι είναι b/g/n.

Αν τις βάλεις σε access point - client θα παίξουν χωρίς πρόβλημα (λογικά μιλώντας πάντα), συνήθως πρόβλημα παρουσιάζεται όταν συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών προσπαθούν να συνδεθούν σε repeater-wds.

μια πρόχειρη δοκιμή που έκανα συνδέθηκε κατευθείαν στο modem χωρίς το netgear.το σύνδεσα σαν bridge και πάει καλά.έχω internet σταθερά χωρίς διακοπές.μια από αυτές τις μέρες θα κάνω την εγκατάσταση έξω από το σπίτι γιατί τώρα έκανα την δοκιμή με κατεύθυνση στο σημείο μέσα από το σπίτι.

έξω από το σπίτι θα παίζει καλύτερα.

θα ενισχύσω αν χρειασθεί και το σήμα με το netgear αλλά νομίζω δεν χρειάζεται θα κάνω δοκιμές.

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

το n είναι για πιο κοντινές αποστάσεις; λέω να το ρυθμίσω σε n.τώρα το έχω σε b πιστεύω μια χαρά είναι

θα δω όποιο τα πάει καλύτερα.

έχει υποδοχή για γείωση ξέρεις τι καλώδιο χρειάζεται;

Μπορείς να το βάλεις b/g/n και να αποφασίσει μόνο του ποιο είναι καλύτερο; Το b θα πάει πιο μακριά αλλά είναι πιο αργό.

Το καλώδιο ftp έχει σύρμα για γείωση, αλλά αν δεν είναι γειωμένο όλο το σύστημα δεν έχει νόημα.