Calydon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2015 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2015 Όπως φαίνεται, εντός του μηνός, η AMD θα διαθέσει ενημέρωση του Catalyst με υποστήριξη Freesync. (Source)Ως κάτοχος της RoG Swift (PG278Q) και R9 270 θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος κατά πόσο θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την λειτουργία αυτή στο setup μου. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω κάποια σαφή απάντηση μέχρι στιγμής.
nucleus Μάρτιος 6, 2015 #2 Μάρτιος 6, 2015 http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/freesync#supporting-products AMD Radeon R9 295X2AMD Radeon R9 290XAMD Radeon R9 290AMD Radeon R9 285AMD Radeon R7 260XAMD Radeon R7 260 Δεν αναφέρει την R9 270. 1
Calydon Μάρτιος 6, 2015 Author #3 Μάρτιος 6, 2015 Η οθόνη θα υποστηρίζει Freesync δηλαδή εαν έχω μία από τις παραπάνω GPU ή θα χρειάζεται άλλο firmware από την ASUS?
nucleus Μάρτιος 6, 2015 #4 Μάρτιος 6, 2015 http://support.amd.com/en-us/search/faq/219 All AMD Radeon™ graphics cards in the AMD Radeon™ HD 7000, HD 8000, R7 or R9 Series will support AMD FreeSync™ technology for video playback and power-saving purposes. The AMD Radeon™ R9 295X2, 290X, R9 290, R9 285, R7 260X and R7 260 GPUs additionally feature updated display controllers that will support dynamic refresh rates during gaming. Note το τονισμένο μέρος. Οπότε ξεκαθαρίσαμε το GPU part. Για το monitor τώρα Επίσης από το FAQ http://support.amd.com/en-us/search/faq/216 To take advantage of the benefits of AMD FreeSync™ technology, users will require: a monitor compatible with DisplayPort Adaptive-Sync, a compatible AMD Radeon™ GPU with a DisplayPort connection, and a compatible AMD Catalyst™ graphics driver. AMD plans to release a compatible graphics driver to coincide with the introduction of the first DisplayPort Adaptive-Sync monitors. Διαβάζοντας το παρακάτω http://support.amd.com/en-us/search/faq/213 DisplayPort Adaptive-Sync is a new addition to the DisplayPort 1.2a specification, ported from the embedded DisplayPort v1.0 specification. DisplayPort Adaptive-Sync provides an industry-standard mechanism that enables real-time adjustment of a monitor’s refresh rate of a display over a DisplayPort link. Η οθόνη σου από τα Specifications αναφέρει 1.2 τώρα το αν θα υποστηρίζεται το 1.2a specification χωρίς firmware update ή όχι δεν γνωρίζω ίσως να αξίζει να το ψάξεις λίγο παραπάνω αυτό. 1
Calydon Μάρτιος 6, 2015 Author #5 Μάρτιος 6, 2015 (edited) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις nucleus. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 6, 2015 από Calydon 1
Trexx Μάρτιος 6, 2015 #6 Μάρτιος 6, 2015 Είναι πολύ πιθανόν να είναι κλειδωμένη η οθόνη στο gsync πάντως. Σε κάθε περίπτωση το τελευταίο που σε απασχολεί είναι το freesync με τόσο ανορθόδοξο συνδυασμό κάρτας - οθόνης.
yanni Μάρτιος 6, 2015 #7 Μάρτιος 6, 2015 (edited) Από την στιγμή που πλήρωσες για GSync αν δεν σκέφτεσαι να αλλάξεις οθόνη, αλλάζεις εταιρία στις κάρτες γραφικών. Πας για Nvidia. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 6, 2015 από yanni 2
Trexx Μάρτιος 6, 2015 #8 Μάρτιος 6, 2015 Από την στιγμή που πλήρωσες για GSync αν δεν σκέφτεσαι να αλλάξεις οθόνη, αλλάζεις εταιρία στις κάρτες γραφικών. Πας για Nvidia. +1. Ακόμα και να μπορούσε να υποστηρίξει freesync πάντως, δλδ να μείνει σε amd κάρτα, και πάλι ο συνδυασμός 270 με 1440p μόνιτορ είναι άκυρος. @Calydon αν δεν πήρες το μόνιτορ τυχαία (π.χ. δώρο ή κάποια ακραία χαμηλή προσφορά) να ξέρεις ότι θέλεις μία ή ακόμα καλύτερα δύο gtx 970 για να το αξιοποιήσεις. 1
Calydon Μάρτιος 6, 2015 Author #9 Μάρτιος 6, 2015 @Trexx, η οθόνη αγοράστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα και επίπονη συλλογή του ποσού αγοράς (ένας θεός ξέρει τι άκουσα από το έτερον ήμιση ). Θεωρώ πως είναι αρκετά future proof hardware και γι'αυτό προχώρησα στην αγορά της. Να αναφέρω πάντως πως η R9 270 προυπήρχε της οθόνης κατά πολύ. Όπως ανέφερες κι εσύ, έχω όντως σκοπό μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες, να προχωρήσω σε αγορά μίας 970. Η αρχική ερώτηση που έκανα είναι περισσότερο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς και για να γνωρίζω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Freesync τουλάχιστον μέχρι να έχω στα χέρια μου την καινούρια GPU. 1
yanni Μάρτιος 6, 2015 #10 Μάρτιος 6, 2015 Περίμενε μέχρι να βγει η σειρά 300 της AMD και μετά πήγαινε για GTX 980 στα 400-450€, διότι εκεί την περιμένω να παίξει το καλοκαίρι. Να δούμε αν θα έχω δίκιο.
Recommended Posts