Jump to content

πρόβλημα πιθανόν με τον σκληρό.

midkin

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, όλα άρχησαν μετά από ένα format που έκανα στο pc του αδερφού μου.

Ενώ έπαιζε ένα από τα παιχνίδια του για περίπου μία ώρα, του έκανε μόνο του επανεκίνηση. Δε έδωσε σημασία. Λίγες μέρες μετά και ενώ έπαιζε πάλι το παιχνίδι του έκανε πάλι επανεκίνηση. Το φαινόμενο αυτό γινόταν όλο και πιο συχνό με αποτέλεσμα τώρα που γράφω να "βαράει" επανεκίνηση σε μόλις ένα λεπτό παιχνιδιού.

Βλέπουμε δηλαδή μια επιδύνωση της κατάστασης σαν να φθίνει κάποιο εξάρτημα. Εδώ να αναφέρω πως το φαινόμενο αυτό(επανακίνηση) παρουσιαζόταν και παρουσιάζεται μόνο στα παιχνίδια(απαιτητικές εφαρμογές).

Οπότε και γω υποψιάστικα το τροφοδοτικό και γι αυτό αντικατέστησα το Tagan TG 330 με το μεγαλύτερο Tagan TG 530. Το θέμα είναι πως το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει... Σε μία προσπάθεια να λύσω το πρόβλημα αντικατέστησα το χοντρό καλώδιο που συνδέεται στον δίσκο με ένα άλλο(μήπως είχε φθαρεί) αλλά τίποτα.

Τώρα υποψιάζομαι το σκληρό δίσκο μιας και το πρόβλημα άρχισε να υφίσταται μετά το format.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι;

Μπορεί να φτέει η μητρική ή η κάρτα γραφικών;

Το σύστημα του απαρτίζεται από: Intel Pedium 4 1.9Ghz, VIA P4X266A, 512 RAM(δεν θυμάαι συχνότητα), Nvidia GeForce 5700LE, Western Digital 80GB.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

τσέκαρε τις μνήμες και την Vga.

μπορεί να γίνετε επειδή κάτι ζεσταίνετε πολύ.κοινώς κοιτά και τις θερμοκρασίες.

Κάνει κατευθείαν επανεκκίνηση ή πετάει έστω και στιγμιαία μπλε οθόνη; Αν έστω και λίγο προλαβαίνεις να δεις μπλε οθόνη τότε κάτι παίζει με drivers (της vga το ποιο πιθανό), χωρίς να είναι απόλυτο (μήπως έχεις βάλει κανένα beta driver; Βάλε κανέναν παλιότερο). Έλεγξε μνήμες με το memtest και CPU με κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα (δεν έχω κάποιο να σου προτείνω, google it). Αν όλα αυτά είναι οκ τότε το πιο πιθανό είναι μητρική...

Και όπως είπε και ο georgevasil κοίτα οπωσδήποτε θερμοκρασίες.

Πάντως για πρόβλημα δίσκου χλωμό το κόβω. Αν είχε πρόβλημα ο δίσκος θα σου έτρωγε κολλήματα, όχι ξαφνικά restart...

Αν έχεις την ευχέρεια στήσε σε ένα άλλο δίσκο λειτουργικό και πέρνα drivers μόνο από τα cd του Η/Υ απλά για να το δοκιμάσεις. Μετά άρχισε να περνάς τους drivers που του έχεις εγκαταστήσει για να δεις αν θα στο παρουσιάσει.

Άντε, καλό ψάξιμο... :)

Βασικά ξε-τσέκαρε την επιλογή που σου έχω μαρκαρισμένη..για να δούμε τι βγάζει η Blue Screen.

[ATTACH]2239[/ATTACH]

post-196-1414343082,6807_thumb.jpg

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Το πρόβλημα ήταν στην ram. Κατέβασα τη συχνότητα από 266 σε 200 και όλα πάνε ρολόι...!

Και πάλι ευχαριστώ!:huepfend006:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.