zavaras Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2004 Είχα εγκατεστημένα σε ένα pc τα WinXP SP1 με γνήσιο κλειδί και patchαρισμένο winlogon. Μετά την αναβάθμιση σε SP2 άρχισε πάλι να μου ζητάει ενεργοποίηση αλλά αμέλησα να ξαναβάλω patch. Οι 30 ημέρες πέρασαν και τώρα τα windows αρνούνται να ξεκινήσουν αν δεν τα ενεργοποιήσω, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε το patch μπορώ να τρέξω πια, ούτε τίποτα. Τι μπορώ να κάνω χωρίς να χαθούν τα δεδομένα απ' το δίσκο? Προφανώς επανεγκατάσταση των windows δεν θα τα "ξεκλειδώσει" και εγκατάσταση διαφορετικής έκδοσης νομίζω θα σβήσει όλα τα αρχεία... Στο ίντερνετ δε μπόρεσα να βρω κάποιον κωδικό ενεργοποίησης (αποτελείται από αριθμούς αποκλειστικά), μόνο κλειδιά εγκατάστασης που δεν τα χρειάζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Δεκέμβριος 20, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 καλημέραμην αγχώνεσαι είναι πολύ απλά τα πράγματαστην ενεργοποίηση ζητάς ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνουεπιλέγεις χώρα και σου δίνει έναν αριθμόκαλείς εκεί ακούς τις οδηγίες και μέσα το πολύ 10' είσαι έτοιμος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Δεκέμβριος 20, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Εννοείς να επικοινωνήσω με έναν εκπρόσωπο της Microsoft? Δεν ξέρω αν ήμουν αρκετά σαφής, αλλά δεν είναι γνήσια τα Windows που έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Δεκέμβριος 20, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 sniff sniff.....μυρίζεσαι το χαμό να έρχεται? I do... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Δεκέμβριος 20, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Κοίτα, βασικά είναι σχετικά απλό...Όπως φαίνεται έληξε η περίοδος δοκιμής, άρα ή θα πρέπει να βάλεις άλλο λειτουργικό, ή να αγοράσεις τα Windows...Δεν μπορώ να σου πω τι πρέπι να κάνει για να τα ενεργοποιήσεις, χωρίς να τα αγοράσεις - δεν ξέρω...Απλά θα σου πω, να μην αγχώνεσαι για τα αρχεία,αφού και format να κάνεις στο δίσκο , υπάρχει τρόπος να τα τραβήξεις... (απλά θα πρέπει μετά το format να συνδέσεις το δίσκο σου με άλλο υπολογιστή και να τα τραβήξεις από εκεί πριν φορτώσεις οποιοδήποτε αρχείο μέσα στον άδειο δίσκο --αν ψάξεις λίγο υπάρχουν προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλεία, δεν θυμάμαι το όνομα του τελευταίου που χρησιμοποίησα-- )Πάντως είναι πιο απλό να κάνεις ένα partition στο δίσκο σου, να περάσεις στο ένα τα δεδομένα σου και να formaρεις το άλλο στο οποίο θα έχεις το λειτουργικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 20, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 12:55] sniff sniff.....μυρίζεσαι το χαμό να έρχεται? I do... So do I..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Δεκέμβριος 20, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 πλησιαζει το doom και δεν ειναι το παιχνιδι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Δεκέμβριος 20, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Παιδιά να διευκρινίσω ότι δεν θέλω να ενεργοποιήσω τα Windows. Απλά να βρω κάποιον ασφαλή τρόπο να επανακτήσω τα αρχεία μου χωρίς την ενεργοποίηση. illias83 αν κατάλαβα καλά λες να εγκαταστήσω άλλο λειτουργικό (πχ τα Win98) και να δημιουργήσω κατά την εγκατάσταση ένα νέο partition στο οποίο θα τα εγκαταστήσω. Mετά μέσα απ' τα Windows 98 θα έχω πρόσβαση στα αρχεία του προηγούμενου partition, σωστά?Ή καλύτερα να συνδέσω το δίσκο ως slave σε άλλο υπολογιστή, να δημιουργήσω ένα partition και να μεταφέρω εκεί ότι αρχεία χρειάζομαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Δεκέμβριος 20, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από zavarasΉ καλύτερα να συνδέσω το δίσκο ως slave σε άλλο υπολογιστή, να δημιουργήσω ένα partition και να μεταφέρω εκεί ότι αρχεία χρειάζομαι? Η καλυτερη λυση ειναι αυτη για τα αρχεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 21, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Knoppix για να τελειώνεις και μετά φόρμαρε άνετα.Είναι διανομή λίνουξ που δουλεύει χωρίς να ακουμπάει το σκληρό.Χρησιμοποίησέ την -είναι απλή- γράψε ότι χρειάζεσαι και κάνε ότι θες μετά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 21, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Παρεπιπτόντως έκανες τρομερό σώσιμο!!!Ξεντουμαρίστηκε το θρεντ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Δεκέμβριος 21, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από schumifer Παρεπιπτόντως έκανες τρομερό σώσιμο!!!Ξεντουμαρίστηκε το θρεντ Σωστός αρχηγέ...Αρχική απάντηση από zavarasillias83 αν κατάλαβα καλά λες να εγκαταστήσω άλλο λειτουργικό (πχ τα Win98) και να δημιουργήσω κατά την εγκατάσταση ένα νέο partition στο οποίο θα τα εγκαταστήσω. Mετά μέσα απ' τα Windows 98 θα έχω πρόσβαση στα αρχεία του προηγούμενου partition, σωστά? Ναι αυτό ακριβώς λέω...Αρχική απάντηση από zavarasΉ καλύτερα να συνδέσω το δίσκο ως slave σε άλλο υπολογιστή, να δημιουργήσω ένα partition και να μεταφέρω εκεί ότι αρχεία χρειάζομαι? Αν έχεις τέτοια δυνατότητα, δεν χρειάζεσαι partition σε κανένα δίσκο...Συνδέεις, αντιγράφεις τα αρχεία στον άλλο δίσκο,ξαναστήνεις το μηχάνημά σου, formaρεις το δίσκο σου, φορτώνεις λειτουργικό, βάζεις πάλι το δίκσο σου στο άλλο μηχάνημα, ή τον άλλο δίσκο στο μηχάνημά σου, ότι σε βολεύει και αντιγράφεις πάλι τα αρχεία στο δίσκο σου...Να υπενθημήσω, επειδή δεν ξέρω το επίπεδό σου, οτι πρέπει να φορτώσεις το λειτουργικό έχωντας στήσει κανονικά το μηχάνημά σου, για να βρει τις συσκευές και να μην έχεις προβλήματα και να προσέξεις τα jumper στις συνδέσεις, αν συνδέσεις το δίσκο σου στον πρωτεύων δίαυλο του άλλου Pc, να τον γυρήσεις σε Slave (φυσικά στο δικό σου μηχάνημα θα τον ξανακάνεις master) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Δεκέμβριος 21, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από schumifer Παρεπιπτόντως έκανες τρομερό σώσιμο!!!Ξεντουμαρίστηκε το θρεντ Δεν έκανα σώσιμο. Το πρόβλημα μου ήταν μην κάνω κάνα λάθος και χάσω τα αρχεία απ' το δίσκο. Για τα υπόλοιπα δε χρειάζομαι βοήθεια και φυσικά γνωρίζω τους κανονισμούς του The Lab.Schumifer πολύ βολικό το Knoppix! Έχει ενσωματωμένο CD burner και ένα σωρό utilities. Ευχαριστώ κι εσένα και τον Ηλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Δεκέμβριος 21, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Γιατι τρελενεστε ετσι ολοι? Γυρνα το πισι απο το βιος μερικες ημερες πισω και μετα ξερεις τι να κανεις.... (υποθετω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 21, 2004 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 ΚΝΟΠΙΧ μαμ@ει .Βέβαια όταν αποκτήσεις λίνουξ σε κάποιο παρτίσιον του σκληρού σου δύσκολα θα το ξαναχρησιμοποιήσεις-όπως και τα παραθύρια- γιατί δε σου δίνει με τίποτα δικαιώματα διαχειριστή.Αλλά είναι σωτήριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.