Jump to content

Μνήμη 333 ή 400 Mhz;

Ilias83

Recommended Posts

Αυτή τη στιγμή στα Slot έχω 2 μνήμες 256MB στα 333MHz...

Τις πήρα 333 γιατί ο επεξεργαστής μου είναι ένα Athlon XP 2500+, ο οποίος έχει 333Mhz FSB.

Τώρα σκεφτόμουνα να πάρω άλλη μια μνήμη, 512MB αυτή τη φορά...

Στα 3 DIMM που έχει η μητρική μου θα διαβάζουν παράλληλα τα 2x256 με την 512...

Τις μνήμες τις είχα πάρει από το πλαίσιο, και άρα τώρα σκεφτόμουνα να πάρω την 512 από εκεί...

Και μάλιστα θα την έπερνα στα 333...

Όμως μπήκα σε σκέχεις όταν είδα την τιμή...

η 400άρα κάνει 84,96 τελική και η 333 κάνει 95,58 τελική...

Η διαφορά είναι 10,62 και διόλου αμελητέα...

Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω μια 400Mhz να μου μείνει και σε μελλλοντική αναβάθμιση (λέμε τώρα).

Το ζήτημα είναι, θα δουλέψουν όλα ok?

Σε αυτή την τιμή υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορώ να δω, για να αποφύγω το πλαίσιο;

εννοείται θα πας για την 400αρα. Πρόβλημα δε θα έχεις απλά αν δεν ανεβάσεις fsb θα τις βάλεις όλες να δουλεύουν στα 333.

για τιμές κοίτα και www.e-shop.gr , όπου όμως η 400αρα είναι 20Ε ακριβότερη από την 333 που από ότι βλέπω είναι στα 58Ε.

Αρχική απάντηση από Ilias83

Μα νομίζω οτι έτσι και αλλιώς θα "υποχρονιστεί" λόγω του 33FSB του επεξεργαστή...

Ασύνχρονα μπορείς να την δουλέψεις στα 400!

Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα αντέξουν τα 400 οι 333...

Ούτε και εγώ και γι'αυτό έκανα το θέμα (πάντως δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στις μνήμες μου γενικά)

Μία ακόμα ερώτηση: Τι είναι DDR2 (αν κατάλαβα καλά παίζουν από 400Hz και πάνω?)

Μήπως έχω χάσει επεισόδια?

Πότε βγήκαν αυτές?

Η Μητρική μου δυστυχώς είναι 400Mhz FSB, αλλιώς θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά κάτι τέτοιο...

DDR2 είναι η εξέληξη της DDR!

Μηκρότερη κατανάλωση μεγαλήτερες ταχήτητες!

Αλλά τα tamings απλά σκοτώνουν τις επιδόσεις (4-4-4-12)...

Αν και αναμενωνται ναπέσουν τα timings σε καινουριες μνήμες!

Ασε που είνα και πολύ ακρηβότερες από τις DDR!

Τέλος αυτή τη στηγμή DDR2 χρησιμοποιούν μονο τα Intel με 915(υπάρχου τέτοια που πέρνουν και DDR), και 925 που πέρνει μόνο DDR2!!!

βασικά στις μνήμες γενικά καλό είναι να κοιτάξεις ότι θελεις να δουλεύει μαζί

να έχει τα ίδια chipάκια. αν όχι, να μπορούν να δουλέψουν όλα στα ίδια timings και mhz.

με underclock στη μνήμη δεν θα χεις πρόβλημα λογικά.

Αρχική απάντηση από forwardS

εννοείται θα πας για την 400αρα. Πρόβλημα δε θα έχεις απλά αν δεν ανεβάσεις fsb θα τις βάλεις όλες να δουλεύουν στα 333.

για τιμές κοίτα και www.e-shop.gr , όπου όμως η 400αρα είναι 20Ε ακριβότερη από την 333 που από ότι βλέπω είναι στα 58Ε.

Ξέρεις όμως τι γίνεται με τις μνήμες από το e-shop?

Του Πλαισίου είναι Lifetime Garanty, ενώ απ'ότι βλέπω στο e-shop οι μοναδικές πιο φθηνές μνήμες από αυτές του Πλαισίου με Lifetime Garanty είναι οι TWINMOS, τις οποίες δεν θέλω --δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα-- και μετά πάμε σε OCZ με 101 (Βέβαια αν σκεφτούμε οτι αν δεν γινόταν η συζήτηση, μάλλον θα έπερνα τις 333 από Πλαίσιο με 95,5 δεν είναι και μεγάλη διαφορά...)

όλες οι μνήμες το ίδιο καλές αν δεν κάνεις o/c. Από εκεί και πέρα διαλέγεις και παίρνεις.

Αν σε χαλάνε οι 12 μήνες εγγύηση πήγαινε για lifetime. Αν και κομματάκι δύσκολο να σου βγάλει πρόβλημα η μνήμη μετά άπό αρκετό καιρό αν είναι από την αρχή οκ.

Πάντως σε κάθε περίπτωση σε συμφέρει να δουλεύεις σύγχρονα με το fsb της cpu.

Νοιώθω μεγαλύτερη σιγουριά με Lifetime εγγύηση...

Kingston έχω ακούσει τα καλύτερα...

Κάτι καλύτερο υπάρχει?

Πολύ πιθανόν να προσπαθήσω να τις ανεβάσω...

(Στην αρχή θα δουλέψουν συγχρονα με την CPU...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.