darkCount Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2004 Διαφωτίστε με λίγο ρε παιδιά. Περιμένω μια καινούργια NF7-S, τι μοντάρισμα χρειάζομαι να κάνω για να ξεζουμίσω τον mobile? Ας τα πάρουμε με τη σειρά.... L12 mod χρειάζομαι με το βιος το MantaRayXT? Υποτίθεται ότι έχει softL12.....δουλεύει? Ουσιαστικά αυτό που θα χρειαστώ είναι αρκετό Vmem για τις μνημούλες μου....θέλω 3.1-3.2 που μου έδινε η ΑΝ7. Υπάρχει πρόβλημα με αστάθεια τάσης στο Vcore?Αν ναι, πως το λύνουμε? Τα mods της παρακάτω οικόνας με καλύπτουν? Εδώ θέλω τη γνώμη και τη συμβουλή του Endu... Πως συμπεριφέρεται ακριβώς το παρακάτω mod στην τάση της μνήμης? Δίνει κατευθείαν 3.3 (όσο είναι η γραμμή 3.3v) στις μνήμες? Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω στο βιος? Τη χαμηλότερη τιμή Vmem?Μπορώ να αλλάζω μετά τάση από το βιος ή έχω 3.3v συνέχεια? Επίσης το Vdd boost τι κάνει? σε τι νούμερο ανεβάζει την τάση του chipset? Ακούει και αυτό από το βιος μετά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 20, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 To L12 mod δουλεύει στο mantaray xt και σε όποιο άλλο bios θυμάμαι να δοκίμασα. Θα χρειαστεί vdd mod, το vdd booster απλά ενισχύει λίγο τη τάση του chipset αν και δε κερδίζεις και πολλά αλλά τζάμπα είναι κάν'το. Για την αστάθεια του vcore (η οποία βέβαια δεν είναι και τόσο τραγική που φαίνεται στο h/w monitor) απλά "ψυκτρώνεις" τα mosfet και τα χτυπάς με ένα ανεμιστήρι. Αν δώσεις απευθείας τη 3.3 πάνω στα dimm δεν έχεις τη δυνατότητα ρύθμισης πλέον, μόνο αν είναι ρυθμιζόμενη (προφανώς) η 3.3 του psu. Επι ματαίω βέβαια, μια που στο nf7 το vtt δεν ακολουθεί το vdimm αν είναι ανεβασμένο με mod, οπότε θα mod-ρεις και το vtt (προσωπικά προτιμώ τη μέθοδο που κόβεις το ίχνος πίσω από τη μητρική). Καλύτερα vdimm+vtt mod με ανεβασμένη +3.3, ετσι το είχα και έδινα 3.4v με 3.65v στη 3.3, για 24/7. Ό,τι μέθοδο και να ακολουθήσεις να ψύξεις τα μικρά IC's που βρίσκονται κάτω ακριβώς από τα dimm (ειδικά αυτό που βρίσκεται κάτω από το 3ο slot) γιατί 1) θα ζεματήσουν 2) παίζει να τα πάρεις στο χέρι με vdimm>3.3, 3) θα σταθεροποιήσουν το vdimm πάνω από 3.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Δεκέμβριος 20, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Για το vtt είδες τέρμα αριστερά στη φωτό τι λέει? Μας καλύπτει αυτό? Διάβασα ότι τακτοποιεί το vtt αυτή η κόλληση.Επίσης....vdd mod? Έχεις κάνα λίνκι συγκεκριμένο ή φωτό? Πόσο ρέυμα θέλει το chipset δηλαδή?Για τα μοσφετ γενικά πάνω στη μητρική θα φροντίσω, οι μόντες είναι που με απασχολούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 20, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 vdd άλλα bios θέλουν και άλλα οχι, για αυτό κάνε το mod με ένα jumper. Εγώ έδωσα και 2.15v πολές φορες για δοκιμή, 24/7 σε πιο χαλαρά στο 1.9. link Δεν θυμάμαι, μέτρα το Vref αν ακολουθεί (νομίζω πως παίζει κανονικά vdimm/2) και λογικά θα δουλέψει και έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.