Δημοφιλής Δημοσίευση TASOS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2015 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2015 (edited) Μιάς και ήμουν λίγο χαλαρός σήμερα από άποψη δουλειάς , είπα να ξεκινήσω να γράψω για ένα περίεργο project αναβάθμισης που μου έκατσε , σχεδόν από το πουθενά. Ενα project το οποίο θα εξελιχθεί σε κάτι ενδιαφέρον και για μένα , μιάς και μου αρέσει το ψιλό-retro style και είναι σίγουρο ότι θα καταλήξω να στήσω άλλο ένα τέτοιο pc. Anyway ... Ολα ξεκίνησαν όταν πρό 10ημέρου έσκασε ένα τηλέφωνο από παλιό φίλο (από αυτούς που γνωρίζουν γυναίκα και εξαφανίζονται). Να μου πεί ότι χρειάζεται τη βοήθεια μου για το ξαδερφάκι του , το οποίο είχε ένα παλιό pc που παρουσίασε πρόβλημα ... και ήθελε να στήσει ένα νέο all-arround & gaming pc. Φυσικά στην εποχή μας , η κουβέντα ξεκίνησε από το οικονομικό σκέλος. Δέν θα είμασταν εξαιρετικά σφιχτοί στο budget μας , αλλά θα έπρεπε να κάνουμε στοχευμένες επιλογές. Εγώ ώς γνωστό , σχεδόν ποτέ δέν επιλέγω το απολύτως φτηνό ή σε επίπεδα (πάτος - value for money) γιατί με ιντριγκάρει το tweaking , η επεκτασιμότητα και οι καλές έως πολύ καλές επιδόσεις. Αρα θα κινούμασταν βασισμένοι περισσότερο στα δικά μου standards και επιλογές. Είπαμε βέβαια ότι , άν υπήρχε κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να κρατήσουμε , να εκμεταλλευτούμε , θα το κάναμε. Και σκάει μύτη λοιπόν το συγκεκριμένο pc στο χώρο μου. Ενα πολύ-σκονισμένο , αλλά σε αρκετά καλή κατάσταση Thermaltake Armor jr (με πλαινό παράθυρο παρακαλώ) !!! http://support.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1433&ID=1440#Tab0 Παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας (σόρρυ δεν κράτησα δική μου) Κοιτώντας μέσα απ'το παράθυρο , τρώω το πρώτο flash. Γνώριμη εικόνα μητρικής , με μεγάλη στρογγυλή Zalman ψύκτρα και διπλές κάρτες γραφικών !!! Φυσικά το pc παρουσίαζε πρόβλημα και δέν έκανε boot. Βέβαια τη στιγμή που μιλάμε , το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί. Typical DFI NF4 behaviour !!! Σε όσους λέει κάτι το όνομα , θα καταλάβουν γιατί μιλάμε Long story , short. Το συγκεκριμένο pc , περιείχε μέσα του ένα retro hardware "θησαυρό". Απλά απίστευτο hardware (για την εποχή του) !!! DFI NF4 SLI Dual Core Opteron 185 2 x Nvidia 7900 GTO 2 x 512 PQI Turbo CL2 Αυτό το σέτ , σίγουρα θα στηθεί και θα αποκτήσει δικό του thread κάποια στιγμή. Τέλος η μεγάλη αυτή παρένθεση και πάμε να δούμε τι setup θα στήσουμε. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 3, 2015 από TASOS 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 3, 2015 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2015 (edited) Αφού μίλησα με τον άμεσα ενδιαφερόμενο και κατάλαβα ότι δέν ήταν κάποιος hardcore gamer (με 22άρι monitor θα έπαιζε) κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε από το νέο του pc (all-arround με gaming προσανατολισμό κυρίως). Ξεκίνησα το πλάνο μου Intel cpu οπωσδήποτε και προφανώς socket 1150Z97 chipset μητρική , ντεφάκτο.Ενα γρήγορο σετάκι μνήμες , τουλάχιστον 8GBΚάρτα γραφικών με τουλάχιστον 3GB μνήμηBrandname τροφοδοτικόΕναν βασικό ssd για λειτουργικόΕναν μεγάλο hdd για τα υπόλοιπαΨύξη , φουρφούρια κλπΒασικές συσκευέςΝέο κουτί Χτυπάω σύνολο στο κομπιουτεράκι μου ... και για πλάκα έχουμε περάσει το χιλιάρικο !!! Ενημέρωση , τηλέφωνο ... και "τρώμε" το πρώτο stop.Πολλά μου λέει ... κόψε. ... και αρχίζουμε το στίψιμο. To be continued. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 3, 2015 από TASOS 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 3, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2015 (edited) Αφού συνειδητοποίησα ότι το αρχικό "άνετο" budget , δέν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα , είχα βάλει στην άκρη του μυαλού μου , να πάω σε προσωρινή λύση G3258. Αλλά στην πορεία προέκυψε κάτι διαφορετικό. Η επιλογή μιάς Ζ97 μητρικής ήταν μονόδρομος για εμένα , με γνώμονα να είναι full tweakable , να εκμεταλλεύεται πλήρως τους ξεκλείδωτους επεξεργαστές και να είναι το δυνατόν future proof (βλέπε Broadwell cpu) Επέλεξα λοιπόν σαν βάση μου , την Asrock Z97 Anniversary http://www.asrock.com/mb/intel/Z97%20Anniversary/index.asp?cat= Σε μνήμες ήθελα κάτι αντίστοιχο. Επώνυμες , high quality , super highspeed και να έχουν αυτό το κάτι ιδιαίτερο που ψάχνω στο tweaking. G.Skill F3-2400C10D-8GZH RipjawsZ http://www.gskill.com/en/product/f3-2400c10d-8gzh 2400 CL10-12-12-31 2T Καρατσεκαρισμένες από πρίν , βάσει serial number , ότι φοράνε τα αγαπημένα Samsung τσιπάκια , τα οποία όπως θα δείτε στη συνέχεια έπαιξαν πολύ άνετα στα 2600 CL10-12-12-31 1T Τροφοδοτικό. Οχι κινεζιά,κάτι επώνυμο με αξιοπρεπές Wattage , πολύ καλό efficiency , ήσυχο και με καλό support. Thermaltake Smart SE 630W http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001965 Με 49Α και 588Watt παροχή στη 12άρα μόνο και ενεργειακή απόδοση που φτάνει το 87% είναι υπεραρκετό για σύστημα με μονή κάρτα γραφικών. 3 χρόνια εγγύηση , μιά χαρά. Επεξεργαστής. Αρχικά πήγαινα για G3258 , αλλά αφού το καλοσκέφτηκα , αποφάσισα να πάω για τετραπύρηνο i5 με το σκεπτικό να κρατηθεί το σύστημα στις επάλξεις για 2-3-4-5 χρόνια ή για όσο διάστημα το συντηρήσουν οι coders των παιχνιδιών και των drivers Στην πορεία δέ , βρέθηκε ένας μεταχειρισμένος i5 4670k boxed με καλό υπόλοιπο εγγύησης και τιμή λίγο κάτω από 200 ευρώ , οπότε και τον πήρα , για να μαζέψω λίγο το συνολικό κόστος. Intel-Core-i5-4670K http://ark.intel.com/products/75048/Intel-Core-i5-4670K-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz Ψύξη Με την αλλαγή στα πλάνα του επεξεργαστή , έπρεπε να φροντίσω και το θέμα της ψύξης , έτσι ώστε να μήν πάει "χαμένος" ο ξεκλείδωτος 4670k. Υπολόγισα λοιπόν ότι ένα τέτοιο καθημερινό gaming σύστημα , θα έπρεπε να είναι άνετο 24/7 και 365 μέρες το χρόνο. Οπότε η λύση ενός compact AIO watercooler θα ήταν ιδανική. Coolermaster Seidon 120V αναβαθμισμένο σε plus με μπλέ fan για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα (windowed case) http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-liquid-cooler/seidon-120v-plus/ Καλά όλα αυτά , αλλά με το budget να ελλατώνεται ταχύτατα , έπρεπε να γίνω περισσότερο Βαρουφάκης. Είχα ήδη κάνει μιά νύξη στην αρχή σχετικά με το κουτί ... αλλά τώρα ήταν μονόδρομος. Επρεπε να το κρατήσουμε. Θα το ρετουσάριζα στα σημεία , πήρα το ok και προχώρησα. Καλό καθάρισμα , μέσα-'εξω και φίλτρα που ήταν τίγκα στη μάκα από τα χρόνια. Αλλαγή στο μπροστινό fan (που γρύλιζε σπαστικά όποτε ήθελε) και ματσάρισμα με το μπλέ του seidon και τις μπλέ ψύκτρες της μητρικής. Το δέ εσωτερικό ... θα γινόταν total black με ακρυλική βαφή. Εδώ έχω φτάσει μέχρι στιγμής , γιατί τα πρώτα χρήματα εξανεμίστηκαν Θέλουμε δίσκους και κάρτα γραφικών. ... και ψιλομάζεμα τα καλώδια εννοείται. Οι φωτογραφίες το αδικούν γιατί το κινητό είναι για κλωτσιές. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 3, 2015 από TASOS 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 3, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2015 Ανοιχτό πλέον για σχολιασμό. Οτι χρειαστεί θα το προσθέσω στη συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 3, 2015 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2015 (edited) Τι σχολιασμο?? Βρες μια που bencharei η συγκεκριμενη ασροκ... (σεριουσλυ). Κατα προτιμηση μνημες 2133 με 11αρια παντου, ring πανω απο 41 και cpu πανω απο 45 ..σαν ελαχιστα... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 3, 2015 από ΝTG Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 3, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2015 Τι σχολιασμο?? Βρες μια που bencharei η συγκεκριμενη ασροκ... (σεριουσλυ). Κατα προτιμηση μνημες 2133 με 11αρια παντου, ring πανω απο 41 και cpu πανω απο 45 ..σαν ελαχιστα... Πρέπει να βάλω ένα δικό μου δίσκο και να στήσω λειτουργικό. ΣΚ στάνταρ θα έχεις ότι θές. Για νωρίτερα , δέν ξέρω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 3, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2015 Εγινε παραγγελία και ο Corsair SSD της προσφοράςhttp://www.thelab.gr/topic/142693-corsair-force-series-ls-120gb-5990%E2%82%AC-e-shop/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsuS Μάρτιος 3, 2015 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2015 Βρες μια που bencharei η συγκεκριμενη ασροκ... (σεριουσλυ). Κατα προτιμηση μνημες 2133 με 11αρια παντου, ring πανω απο 41 και cpu πανω απο 45 ..σαν ελαχιστα... Πες το λιγο πιο απλα γιατι δεν το πιασα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 7, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 Τι σχολιασμο?? Βρες μια που bencharei η συγκεκριμενη ασροκ... (σεριουσλυ). Κατα προτιμηση μνημες 2133 με 11αρια παντου, ring πανω απο 41 και cpu πανω απο 45 ..σαν ελαχιστα... Πρέπει να βάλω ένα δικό μου δίσκο και να στήσω λειτουργικό. ΣΚ στάνταρ θα έχεις ότι θές. Για νωρίτερα , δέν ξέρω. Θα κάτσω να στήσω λειτουργικό τώρα το μεσημεράκι. Θές κάτι συγκεκριμένο από bench ? , ή να τρέξω κανά cinebench , aida , maxxmem ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
npetras Μάρτιος 7, 2015 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 Κοντινό με το δικό μου το συτημα . Για τρέξε maxmemm , xtu και ριξε κανα σκόρ στο Challenger 2015 Div II Round 1 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 7, 2015 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 (edited) Θα κάτσω να στήσω λειτουργικό τώρα το μεσημεράκι. Θές κάτι συγκεκριμένο από bench ? , ή να τρέξω κανά cinebench , aida , maxxmem ? Pov ray θα βολευε..αλλα οκ ..και με cinebench θα τη παλεψω. (εχε και μια ευκαιρο screeny απο τεμπς..vrms/cpu klp..) Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 7, 2015 από ΝTG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apotheosis Μάρτιος 8, 2015 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2015 Τελικά ποσο πήγε συνολικά ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 8, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2015 Τελικά ποσο πήγε συνολικά ? Μέχρι στιγμής , έχουμε ξοδέψει για όλα 600,00 ευρώ.... και μας λείπει μόνο η κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 8, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2015 (edited) Να πάρουμε μιά ιδέα , πώς περίπου αποδίδει σε bench , με τις ρυθμίσεις που του δίνω. Default runs , χωρίς tweaks και συναφή κόλπα Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 8, 2015 από TASOS add POV-Ray rendering 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 8, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2015 Κατα προτιμηση μνημες 2133 με 11αρια παντου, ring πανω απο 41 και cpu πανω απο 45 ..σαν ελαχιστα... ok *Τα sub-timings είναι πιό "σφιχτά" με τα 11άρια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 23, 2015 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2015 Για την ιστορία και μόνο.Το μηχάνημα ολοκληρώθηκε με την προσθήκη μιάς HD7970 και το αποτέλεσμα όσον αφορά το gaming , βγήκε πάρα πολύ καλό !!! Παρόλα αυτά , με μιά απρόσμενη κίνηση , ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε ξαφνικά να κινηθεί για Intel X99 !!!Ηδη έχει καταχωρήσει αγγελία σε γειτονικό φόρουμ. Αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον εδώ , άς μου στείλει pm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts