Jump to content

Sapphire 9600XT fan prob...

uNder_be@t

Recommended Posts

Μπορείτε βρε παιδιά να μου λύσετε μία απορία???:confused: Χθες αγόρασα την Sapphire ATI RADEON 9600 XT 256MB και όλα τέλεια σε NFSU2, MOHPA, Half Life 2 κλπ κλπ αλλά έτσι από περιέργεια όταν κοίταξα αν λειτουργεί ο ανεμιστήρας της GPU αυτός καθόταν αραχτός και την άφηνε να γινόταν barbeque:nuke: :nuke: :nuke: ... Επίσης από περιέργεια είπα να ακουμπήσω το μεταλλικό γύρω του και μόνο έγκαυμα που δεν έπαθα!!! Φυσικά τα'παιξα εκείνη τη στιγμή και δεν έχω επιχειρήσει να παίξω κανένα παιχνίδι από τότε για ευνόητους λόγους... Γιατί όμως όταν τη δοκιμάσαμε σε PC φίλου μου λειτουργούσε κανονικότατα?????? :alien:

Τώρα που την ξανέβαλες στο δηκό σου δουλέβει το ανεμιστήρι ή όχι?

Μήπος είχε φύγει το conector του ανεμηστηριακίου και με την μετεφορά προς στο pc του φύλουσου πατήθηκε? Ελενξέ το!

Απο software τι εχεις βαλει για την καρτα ? Στην asus ενα utility που ειχε για να τσεκαρεις την θερμοκρασια , σταματαγε το ανεμιστηρι ..... Σε ρωταω μηπως συμβαινει κατι τετοιο και στη SApphire....

To connector του fan ειναι κανονικά στη θέση του.. Μάλιστα το΄έβγαλα κ το ξαναέβαλα για σιγουριά... Από drivers έχω περάσει αυτούς που είχε μέσα στο κουτί (Catalyst 3.9 γράφει το CD...) ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!:jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:

:getlost: Πήγα σήμερα στο πλαισιο κ μου είπαν ότι μάλλον φταίει το τροφοδοτικό ή η μητρική. Τώρα για το τροφοδοτικό παρόλο που είναι μικρό δεν λεω, (300W) τα αποσύνδεσα όλα εκτός από την κάρτα και τον δίσκο και παλι δεν δούλευε. Οπότε μάλλον πηγαίνω για καινούργια mobo..... Και μου έχουν τελειώσει τα λεφτα &^&*%$^*(&% :cry: :confused:

Και να ρωτησω κ κάτι ακόμα? Να πάρω μία μητρική σε P4 S478 για να μπορώ να βάλω πάνω τον Ρ4 που έχω τώρα και να μπορώ να τον αναβαθμίισω αργότερα, ή να περάσω χριστούγεννα κ πρωτοχρονιά χωρίς PC για να πάρω AMD Athlon 64

:help:

Αρχική απάντηση από uNder_be@t [Σήμερα, στις 17:25]

:getlost: Πήγα σήμερα στο πλαισιο κ μου είπαν ότι μάλλον φταίει το τροφοδοτικό ή η μητρική. Τώρα για το τροφοδοτικό παρόλο που είναι μικρό δεν λεω, (300W) τα αποσύνδεσα όλα εκτός από την κάρτα και τον δίσκο και παλι δεν δούλευε. Οπότε μάλλον πηγαίνω για καινούργια mobo..... Και μου έχουν τελειώσει τα λεφτα &^&*%$^*(&% :cry: :confused:

Και να ρωτησω κ κάτι ακόμα? Να πάρω μία μητρική σε P4 S478 για να μπορώ να βάλω πάνω τον Ρ4 που έχω τώρα και να μπορώ να τον αναβαθμίισω αργότερα, ή να περάσω χριστούγεννα κ πρωτοχρονιά χωρίς PC για να πάρω AMD Athlon 64

:help:

Εγω στην θεση σου θα περιμενα;) .....

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι το Πλαίσιο. Αυτοί δεν ξέρουν από πια μπάντα βιδόνουν οι βίδες...! Βάζω στοίχημα κατ'αρχήν οτι δεν φταίει το τροφοδοτικό. Να φταίει το mobo πάλι δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα λογικό. Αυτό που λέει ο PGM μου φαίνεται το πιο σωστό από όλα. Για ψαξ'το λίγο! Από mobo τώρα, αν θες ντε και καλά να αλλάξεις, δεν σου προτείνω να μείνεις σε S478. Θα πάρεις ή S775 ή S754 ή S939.

Αρχική απάντηση από PGM

Απο software τι εχεις βαλει για την καρτα ? Στην asus ενα utility που ειχε για να τσεκαρεις την θερμοκρασια , σταματαγε το ανεμιστηρι ..... Σε ρωταω μηπως συμβαινει κατι τετοιο και στη SApphire....

αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει από το μπουτ και μέχρι το φόρτωμα των win+driver το φανάκι να παίζει κανονικά...

τροφοδοτικό δύσκολο, δηλαδή αντέχει τα βατ της gpu και όχι της ψείρας φαν που έχει πάνω?

εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις σε άλλο κονέκτορα το φανάκι...και ως τότε αν είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις με αυτή, βάλε ένα 8ρι να χτυπάει την ψύχτρα...

Εγώ πάντως την πατέντα μου την έκανα! Έβαλα ένα fan από ένα παλιό τροφοδοτικό που είχα σε σύνδεση με την έξοδο για 2ο fan που έχει η μητρική κ το ακούμπησα πάνω σε μία παλιά κάρτα ήχου που δεν χρησιμοποιώ πια κάτω από την AGP! προς το παρόν την κρατάει στους 39C idle αλλά στο NFSU2 χτύπησε 58,3 βαθμούς και το μόνο που έκανα ήταν να φτάσω μέχρι το μενου και να παίξω λίγο με τα display settings... Κατα τ'άλλα η "καρτούλα" γ....ει!!!!!!!!!! :clap: :D

ΥΓ¨Σε ποιο άλλο fan connector να το συνδέσω??? Δεν υπάρχει άλλο...

Μετρα με ενα πολυμετρο αν εχεις αν δινει ταση στο connector (5V πρεπει να ειναι) ή βαλε ενα αλλο ανεμιστηρακι απο καρτα γραφικων αν εχεις ή δοκιμασε αυτον τον ανεμιστηρα να τον συνδεσεις σε μια πηγη 5V που σιγουρα δουλευει.

Τι θα λέγατε να συνδέσω τον ανεμιστήρα της κάρτας με την 5V έξοδο που προορίζεται κανονικά για τα CD-ROM?? Στο Bios δείχνει την τάση να κυμαίνεται στο 5,08 με 5,10 Volt. Πιστεύω οτι θα δουλέψει αλλά φοβάμαι μην καταστρέψω τίποτα στην κάρτα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.