Jump to content

Επιλογη tv tuner...

blade_pan

Recommended Posts

Εγω παντως εχω να σου αντιπροτεινω terratec cinergy 600 me 120 ευρω αν θελεις καρτα κορυφαια.Δεν εχω τιποτα με τις παραπανω καρτες που σου προτειναν τα παιδια αλλα ειναι σε αλλη κατηγορια.Φτηνες και καλες.Aν θες να βλεπεις πραγματικα τηλεοραση και να γραφει realtime mpeg2 και μετα να γραφεις το αποτελεσμα σε dvd η terratec για μενα ειναι μονοδρομος στο λεω μετα απο εμπειρια 4 καρτων LEADTEK,CRYPTO,HAUPPAUGE.

@sotiris (κυρίως)

Όσο για το mpeg2 hardware encoding σκεφτείτε ότι η κάρτα για εγγραφή μεταδίδει ασυμπίεστο βίντεο μέσω του pci bus (αν δεν εχει hardware compression) δηλαδή 25 καρέ * 720*576 * 8(bits) + 25 * 2 (U,V) * 360*576*8bits = 79.1 mb/sec + 79.1mb/sec = 158.2 mb/sec -> οριακά μεγαλύτερο απο το pci bus (133mb/sec)

Αναλύοντας περισσότερο, το τηλεοπτικό σήμα αποτελείτε απο 3 συνιστωσες (ΥUV). Η Υ εχει αναλυση 720 * 576 pixel (ενεργά) και βάθος 8 bits/pixel και προβάλεται 25 φορές το δευτερόλεπτο. Οι U,V εχουν ανάλυση 360*576 (την μισή απο την Υ -> υποδειγματολειψία 4:2:2) με βάθος 8 bits/pixel και προβάλονται 25 φορες το δευτερόλεπτο. Aρα η σούμα είναι 158.2 mb/sec ρυθμός δεδομένων. Αρα για να αντέξει το pci bus πρέπει να κάνουμε υποδειγματολειψία της εικόνας στα λογικά 352*288 pixels ή να ελλατώσουμε το χρωματικό βάθος ή την χρωματική ανάλυση (μειώνοντας την ποιότητα) ώστε να προλαβαίνει τόσο το pci όσο και ο επεξεργαστής να κάνει την κωδικοποίηση. Επιπλέον σκεφτείτε και την περίπτωση που ο δίσκος που θα εγγραφεί η ταινία είναι και αυτός στο pci bus... (πχ κάποιος sata...) Toτε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Αρα αν εχεις hardware encoder δεν επιβαρύνεις το pci bus ούτε τον επεξεργαστη με όλο αυτό το φορτίο.

κοίτα, αν ίσχυε αυτό που λες δεν θα προλάβαινε να στείλει ούτος η άλλως το pci bus εικόνα, οπότε θα έκανε συνεχή σπασίματα. Το γεγονός ότι δεν κάνει, σημαίνει είτε ότι η κάρτα κάνει κάποια συμπίεση στο σήμα, όχι απαραίτητα με undersampling που αναφέρεις, ή ότι έχεις κάνει λάθος στις πράξεις:))

από την πράξη είδα ότι ο επεξεργαστής μου σε εγγραφή με τη μέγιστη ποιότητα που μπορούσα (mpeg2 codec 720*576, Video Quality 1000 και bitrate 10000) δούλευε από 70-95% (γύρω στο 80-85 μέσο όρο), οπότε μπορούσα να κάνω κάτι παράλληλα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξεσκιζότανε. Σίγουρα hardware mpeg2 είναι καλύτερo αλλά μην ξεχνάμε ότι με τα settings που λέμε έγραψα ~3 λεπτά 217MB, που δεν νομίζω ότι αξίζει.

πάντως για να μην το κουράζουμε, όποιος θέλει mpeg2 ας πάρει pvr2000.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.