proskopelf Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2015 Καλησπέρα, έχω ένα laptop hp pavilion dv6, με onboard κάρτα γραφικών. Η κάρτα κάηκε (άρχισε κάποια στιγμή να "παίζει" και μετά μαύρο) και σκέφτομαι επειδή είναι λειτρουργικό laptop, και το θέλω για 2ο σαν backup ή να το δώσω σε άλλον για απλή χρήση, μήπως και του πάρω μια εξωτερική κάρτα γραφικών ή κάποιον adaptorεδώ και εδώ Θα λειτουργήσει έτσι;Αξίζει;Έχω κάποια άλλη λύση που θα μπορούσα να δοκιμάσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrewk Φεβρουάριος 25, 2015 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 Εάν κάηκε η κάρτα έχεις 3 λύσεις1)καινούργιο chip γραφικών2)reballing στο υπάρχων chip3)πέταμαΟι adaptors που έβαλες Δεν θα κάνουν κάτι εφοσον είναι καμένο το chip.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doom Φεβρουάριος 25, 2015 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 δοκίμασε να κάνεις gpu reflow.λογικά θα φτιάξει . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Φεβρουάριος 25, 2015 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 Και αν το καταφέρεις έχω και εγώ ενα ιδιο ενος φίλου. Δεν έχω βρει χρονο να δοκιμασω δυστυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
proskopelf Φεβρουάριος 25, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το reflow τώρα το διάβασα πως γίνεται και βλέπω πως κάποιοι μιλάνε για θερμοπίστολο (ή όπως αλλιώς λέγεται) και κάποιοι για φούρνο!!!!! Καμία ιδέα πάνω σε αυτό; Θα το δοκιμάσω γιατί δεν αξίζει να χαλάσω χρήματα για κάτι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonah Φεβρουάριος 25, 2015 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 Εαν αποφασίσεις να δοκιμάσεις το "φούρνισμα" ΜΗΝ το βάλεις στον φούρνο που γίνεται το μαγείρεμα. Με την άνοδο της θερμοκρασίας παράγονται αναθυμιάσεις και μολύνεται ο φούρνος με διάφορες τοξικές ουσίες (μέταλλα και οξείδια αυτών). Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Φεβρουάριος 25, 2015 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 Εαν αποφασίσεις να δοκιμάσεις το "φούρνισμα" ΜΗΝ το βάλεις στον φούρνο που γίνεται το μαγείρεμα. Με την άνοδο της θερμοκρασίας παράγονται αναθυμιάσεις και μολύνεται ο φούρνος με διάφορες τοξικές ουσίες (μέταλλα και οξείδια αυτών). Κάθε δεύτερη Κυριακή ο φούρνος της γειτονιάς μου ψήνει κάρτες γραφικών και μητρικές, όλα στην λαμαρίνα και σε φούρνο με ξύλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 25, 2015 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 Κάθε δεύτερη Κυριακή ο φούρνος της γειτονιάς μου ψήνει κάρτες γραφικών και μητρικές, όλα στην λαμαρίνα και σε φούρνο με ξύλα. προφανώς αστειεύεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doom Φεβρουάριος 25, 2015 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 (edited) εγώ χρησιμοποιώ αυτό και laser θερμόμετρο Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 25, 2015 από Doom Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Φεβρουάριος 25, 2015 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 προφανώς αστειεύεσαι? Όταν ο Yonah σου έγραψε να μην την βάλεις στο φούρνο που μαγειρεύεις μου φάνηκε κάπως αστείο. Λες και στα σπίτια υπάρχουν δυο φούρνοι, ένας για μαγείρεμα και ένας για τα ηλεκτρονικά. Στα σοβαρά τώρα. Αν θες να προσπαθήσεις μόνος σου υπάρχουν διάφοροι οδηγοί στο ίντερνετ που σε κάποιους έχουν δουλέψει και σε άλλους δεν έκαναν τίποτα. Καλό θα ήταν να σε βοηθήσει κάποιος που το έχει ξανακάνει και που ίσως να έχει και πιστόλι θερμού αέρα. Ρώτα μήπως υπάρχει κανένας καλός μάστορας που να επισκευάζει υπολογιστές που να μπορεί να στο κάνει. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση σαν την δική σου, με ένα αρχαίο λάπτοπ που είχα, σε κάποιον μάστορα που είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι μπορεί να το πετύχει αλλά μπορεί και να μην καταφέρει τίποτα. Τελικά δεν το έφτιαξα και πήγε στην ανακύκλωση γιατί ήταν αρχαίο με δίσκο ide και μονοπύρηνο επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Μάρτιος 7, 2015 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 Φίλε δώσε 50-60 για reflow και θα είσαι κομπλέ.Το reballing καλύτερο αλλά πάει 80-100. Εγώ με reflow το έχω πάνω από χρόνο τώρα και παίζει μία χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniac Μάρτιος 14, 2015 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2015 dv6 σε φούρνο (παλιό) είχα βάλει εγώ φίλου, στη βδομάδα άρχησε πάλι τα ίδια... γενικά όλη η σειρά αυτά τα ρημάδια είχανε πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Μάρτιος 15, 2015 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2015 Εμένα σε dv9 δεν έφτιαξε με reflow. Δούλευε όμως και πριν την προσπαθεια επισκευής η HDMI, οποτε πριν φύγει (γιατί δεν μου χρειαζόταν) δούλευε με την τηλεοραση σαν media player. Αν εχει και το δικο σου HDMI σκεψου το παραπάνω ενδεχόμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts