ipparxos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2004 Στα αποτελέσματα του Bootvis και συγκεκριμένα στη γράφημα Disk I/O μου βγάζει το μήνυμα Warning: Disk write caching is disabled!Τι σημαίνει αυτό και πως μπορώ να το ενεργοποιήσω; :...:
wrong method Δεκέμβριος 19, 2004 #2 Δεκέμβριος 19, 2004 Device Manager -> Disk Drives -> Properties -> Policies . Εκεί μπορείς να το επιλέξεις.
ipparxos Δεκέμβριος 20, 2004 Author #3 Δεκέμβριος 20, 2004 Και τι εξυπηρετεί; Προσφέρει όντως καλύτερες επιδόσεις;Στον κύριο δίσκο δεν μου δίνει τετοια επιλογή. Παιζει ρόλο ότι είναι σε Raid 0;
wrong method Δεκέμβριος 20, 2004 #4 Δεκέμβριος 20, 2004 Πολύ απλά, σκοπός του cashing είναι να κρατά τα δεδομένα προσωρινά στην cashe του δίσκου, ώστε να μην περιμένει το σύστημα να γίνουν πραγματικό write. Αυτό επιταχύνει τη λειτουργία του δίσκου και του συστήματος γενικότερα αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να χαθούν δεδομένα αν γίνει διακοπή ρεύματος η crash-αρει το pc. Δεν γνωρίζω γιατί δεν λειτουργεί σε Raid.
ipparxos Δεκέμβριος 20, 2004 Author #5 Δεκέμβριος 20, 2004 Hmm... Και αυτό δεν γίνεται by default σε όλους τους δίσκους; Αυτή την Εντύπωση είχα...Έχω την P4P800-E Deluxe. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η σχετική επιλογή εμφανίζεται μόνο για τους PATA δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στον βασικό controller. Ούτε στους 2 SATA Που δουλεύσυν σε raid ούτε και στους υπόλοιπους PATA και SATA που είναι στον δεύτερο controller. Αυτό σημαίνει ότι σε όλους αυτούς δουλεύει η cache χωρίς να το ρυθμίσω εγώ ή είναι απενεργοποιημένη;
wrong method Δεκέμβριος 20, 2004 #6 Δεκέμβριος 20, 2004 Νομίζω οτι ο SATA driver το επιλέγει αυτόματα.
ipparxos Δεκέμβριος 20, 2004 Author #7 Δεκέμβριος 20, 2004 Τότε γιατι μου βγάζει το μήνυμα; Thanks anyway!
tzitzikas2 Απρίλιος 2, 2013 #8 Απρίλιος 2, 2013 καλησπέρα. Μετά απο διακοπή ρευματος αργει ο υπολογιστής στην επαννεκίνηση και στα windows. Εκανα διόρθωση σφαλμάτων του partition c και απο τότε κολάει μόνο στην εκκινηση και συγκεκριμένα αρκετή ώρα στο καλως ήρθατε και στην εικόνα της επιφάνεις εργασίας πριν βγουν τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας. εβαλα το bootvis και βγάζει warning disk write caching disabled. πηγα στην διαχείρηση υλικού στον δίσκο και δειχνει αυτο στην εικόνα που σας δείχνω. εκει φαινεται να ειναι ενεργοποιημένο το disk write caching. τι μπορει να συμβαινει? και γιατι αργει στην εκκινηση? ευχαριστω
Alexgk Απρίλιος 7, 2013 #10 Απρίλιος 7, 2013 Δεν ξέρω γιατί βγάζει το συγκεκριμένο. Καλό είναι να κατεβάσεις το διαγνωστικό του σκληρού από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και να δεις αν περνάει τα test.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.