Jump to content

Mod αεροψυξης

xrist

Recommended Posts

Προσπαθωντας να κατεβασω τη θερμοκρασια του Prescott 3.0@3.8 καταφερα απο τους 47 idle και 63 full load που ειχα σε 41C και 56C αντιστοιχα.

Εκανα κατι που ειχα δοκιμασει και στο παρελθον.

Αντεστρεψα τη ροη του φαν της cpu ωστε να ρουφαει αντι να φυσαει και προσθεσα ενα ακομη 12αρι να φερνει τον αερα με μεγαλυτερη δυναμη στο εσωτερικο του κουτιου.

Επισης αυτη τη φορα χρησιμοποιω τη ψυκτρα xp-94

post-884-1416071446,2268_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από ea6gka

ωραιος, θα προτεινα και ενα φανακι στο northbridge , ζεματαει ετσι δεν ειναι?

Μπα μια χαρα ειναι γιατι το χτυπαει καλα ο 12αρης και του εβαλα και κεραμικ.

Αρχική απάντηση από SetoS

Καλη φαση! Απο φασαρια ομως πως παει???

Το φαν του cpu δεν ακουγεται καθολου γιατι ειναι μεσα στον αεραγωγο.

Τα 12αρια τα εχω λιγες στροφες.Γενικα δεν εχει σοβαρο θορυβο.

Αρχική απάντηση από fantacid

Ο αεραγωγος υπηρχε κ πριν την αναστροφη της φανας απο blow σε suck?

Οχι Αλεξη μπηκε τωρα.

Βασικα αυτο που κατεβηκε πολυ ηταν και η θερμοκρασια του κουτιου..και αυτο τα βοηθαει ολα.

Παντως υπαρχει πολυ καλο ρευμα αερος....αφου.... με χτυπησε στη πλατη:D :D

Μεσ' τη σκεψη μου εισαι Θοδωρε.....πανω που ελεγα να το πεταξω το τροφοδοτικο.

Να φανταστεις οταν τρεχω διπλο Prime η ταση των 12V κατεβαινει μεχρι και 11,5V: !!!!! :cry:

γιατι δεν αντιστρεφεις την ροή των ανεμιστηρων ετσι ωστε ο πισω να πεταει αέρα μεσα και ο ενερμαξ να πεταει κατευθειαν αερα πανω στην ψυκτρα...πιστευω θα πεσεις κι αλλο ετσι...

αν εχεις και κανεναν πλαινο ανεμιστηρα να βγαζει αερα τοτε θα εισαι αρκετα καλυτερα...

Αρχική απάντηση από haris1984

γιατι δεν αντιστρεφεις την ροή των ανεμιστηρων ετσι ωστε ο πισω να πεταει αέρα μεσα και ο ενερμαξ να πεταει κατευθειαν αερα πανω στην ψυκτρα...πιστευω θα πεσεις κι αλλο ετσι...

αν εχεις και κανεναν πλαινο ανεμιστηρα να βγαζει αερα τοτε θα εισαι αρκετα καλυτερα...

Πολυ σωστη η παρατηρηση σου αλλα πισω απο το pc ειναι το καλοριφερ και μαλλον ζεστο αερα θα φερνει μεσα.

Αλλαγη θεσης ουτε συζητηση λογω ...''παντοφλας''.

Αρα θα αλλαζω τη ροη μονο το καλοκαιρι...χεχε

Πιστεύω ότι ιδανική ειναι η θερμοκρασία του κουτιου όταν είναι ίδια ή τουλαχιστον πλησιάζει την θερμοκρασία του δωματίου (περιβάλλοντος!!!).Πρέπει δηλαδή η ρόη του αέρα μέσα στο κουτί να εξουδετερώνει τα θερμικά φορτία που παράγονται από από την ψύκτρα του επεξεργαστή εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν χαμηλότερη θερμοκρασία μέσα στο κουτί και επομένως πιο δροσερό αέρα που θα φυσαέι ο ανεμιστήρας στην ψύκτρα του επεξεργαστή .Το ότι έβαλες τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή να ρουφάει αέρα και όχι να φυσαέι και πέτυχες χαμηλότερη θερμοκρασία (idle και full load) σημαίνει ότι η ρόη στο κουτί σου δεν είναι σωστή , κατά την γνώμη μου πάντα!

Βλέποντας την φωτογραφία του κουτιού σου και επειδή τυγχάνει να έχω και έγω prescott 3,2 και έχω κάνει πολλές δοκιμές θα σου πρότεινα τα έξής:

--στο πλάγιο καπάκι του κουτιού σου στο ύψος του επεξεργαστή κάνε δύο τρύπες και βάλε δυο 8άρηδες να φύσάνε αέρα μέσα (ο ένας δίπλα στον άλλο ή ο ενας πάνω από τον άλλο)

--βάλε τον enermax πάνω στην ψύκτρα να φυσάει αέρα (ο οποίος λόγω κατευθυνσης έρχεται από τους 8άρηδες από έξω( νά ξερεις ότι ο καλύτερος 9άρης είναι ο Vantec Tornado) και έγω enermax είχα αλλά οταν εβαλα τον tornado είδα τρομερή διαφορά κυρίως σε full load 5 C και δεν το πίστευα ...αλλά είναι 56 db!!!!)

--τον ανεμιστήρα που είναι κάτω από το τροφοδοτικό (μαλλον στη θέση εκεί που βγαίνει το καπακι απο την θηκη cd) βαλε τον να βγάζει αέρα έξω ,ομοίως σε εκεινη την θεση αέρα απο το κουτι σου ρουφαει και ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικου!

--τέλος βάλε έναν ανεμιστήρα ( άνοιξε τρύπα) στη οροφή του κουτιου που θα βγάζει αέρα έξω (γιατι ο ξεστός αέρας μέσα στο κουτι μαζεύεται στο επάνω μερος του

-- ο κάτω ο 12αρης ειναι OK σε εκείνη την θεση μαζί με τον άλλο που είναι μπροστά του!

Πιστεύω οτι έτσι θα πάς πολυ καλυτερα!!!!

doctor σ'ευχαριστω για τη ''συνταγη'' σου:T: , θα κανω δοκιμες.

Εσυ τι θερμοκρασιες εχεις? (Μεσα... οχι μπαλκονι);)

Αρχική απάντηση από georgesod

Xρίστο πρέπει να ξηγηθείς και ένα mod για την παντόφλα :D

Γιωργο τωρα πια τι mod να κανεις.............:shutup:

με τον tornado εχω με 23 C στο δωματιο 23 στο case στο cpu 31 idle και 41 full load (prime και cpu burn-in μαζί) η ψυκτρα ειναι η xp- 90 με arctic silver 5

με τον enermax (γιατι με αυτον δουλευω...... ευνοητο!!!) με 23 C στο δωματιο 23 sto case εχω 34 idle και 48 full load) οι τιμες αυτες ειναι σε default λειτουργεια τωρα στο overclocking .......

να σου αναφέρω οτι στο full load με οποιονδηποτε ανεμιστηρα στην ψυκτρα η θερμοκρασια στο case δεν ανεβαινει πανω απο 25 και αυτο ειναι το πιο σημαντικο προσεξε το!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.