dimitrisdsg7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2015 Καλησπέρα παιδιά. Επειδή βρίσκομαι στη δουλειά αναγκάζομαι να ποστάρω απο το κινητό μου οπότε ζητάω προκαταβολικά συγνώμη αν τυχόν το ποστ μου είναι σε λάθος θέμα καθώς με το νέο tapatalk δε μπορώ να πω οτι βγάζω άκρη εύκολα για να περιηγηθώ όπως πρέπει στο φόρουμ και όπως το κάνω απο το pc...Στο θέμα μας τώρα... Έχω μέτριες θεωρώ γνώσεις σε αυτά που θα ρωτήσω οπότε θα με διευκολύνατε αρκετά αν με βοηθούσατε λίγο... Έχω στο pc μου εναν I5-3570K 3.40GHZ, μια Sapphire radeon 7870 2GB OC edition και από μνήμες τις G.SKILL F3-2133C10D-8GXM 8GB (2X4GB) DDR3 2133MHZ CL10 RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT. Θέλω να προχωρήσω σε μια μικρή αναβάθμιση οσον αφορά την ram και την καρτα γραφικών. Να αναφέρω οτι το pc το χρησιμοποιώ για περιστασιακό gaming (dying light αυτόν τον καιρό) . Οσον αφορά τις μνήμες νομίζω οτι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να μην αλλάξω μάρκα ή κάτι άλλο και απλά να πάρω άλλο ενα ίδιο κιτ ωστε να φθάσω 16 GB σωστά;Στην κάρτα γραφικών τι γίνεται; Ποια κάρτα αυτή τη στιγμή είναι αισθητά καλύτερη απο τη δική μου αλλά χωρίς να ξεπερνάει τα 200 άντε βαριά 230 ευρώ; Να σημειώσω οτι παίζω σε σχετικά μικρή οθόνη (21,5 ίντσες) και η ανάλυση ειναι 1920x1080.Η σκέψη μου είναι βασικά να έδινα σε κάποιο φίλο μου την δική μου κάρτα κανα 70άρι ευρώ και να επαιρνα μια λίγο καλύτερη χωρίς να χρειαστεί να πάρω (μακάρι να μπορούσα αλλά μαζεύω λεφτά και για κάτι άλλο) την κάρτα που θα παίζει τα πάντα στο high με μπόλικα fps κτλ. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες κάρτες λοιπόν στα 200 με 230 ευρώ (και φθηνότερη να είναι δε μας χαλάει) που να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο vfm;Υπάρχει ας πούμε κάτι με 3 GB μνήμη και 256 η 384 δίαυλο η ζητάω πολλά;Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Φεβρουάριος 24, 2015 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2015 ΚαλημεραΚατα τη γνωμη μου, μνημη γιατι να αναβαθμισεις;Μονο αμα παιζεις βαριες εφαρμογες και τρως ευκολα τοιχο και δεν σου φτανουν τα 8.Με το budget που διαθετεις, δεν ξερω αν αξιζει αυτη τη στιγμη η αναβαθμιση καρτας γραφικων, θα παρεις καποια χωρις μεγαλη διαφορα.Μαζεψε λιγα ακομα για να πας εστω σε μια amd 290 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisdsg7 Φεβρουάριος 24, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2015 (edited) Δεν αξίζει κάτι δηλαδή στα 250 ευρώ για κάρτα; Οι μνήμες είναι ξεχωριστά στο budget.Σίγουρα θα πάρω αυτές άλλα 8 giga δηλαδή απλά ελεγα μήπως άλλαζα και την κάρτα...Κάτι τέτοιο ας πούμε; http://www.e-shop.gr/sapphire-dual-x-radeon-r9-280-boost-oc-3gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510835Η αυτή; http://www.e-shop.gr/sapphire-radeon-r9-270x-dual-x-edition-with-boost-oc-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510844 Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 24, 2015 από dimitrisdsg7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Φεβρουάριος 24, 2015 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2015 Οι λογοι που σου λεω οτι δεν αξιζει δεν ειναι μονο το να κερδισεις ενα 15-20% σε επιδοσειςΕΙναι η περιοδος περιεργη, εχουν ανεβει ολα.Περιμενε να παρουσιασει τις καινουργιες η AMD το πασχα περιπου, να πεσει η τιμη της 290 να την τσιμπησεις να πεις οτι εκανες ουσιαστικη αναβαθμιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisdsg7 Φεβρουάριος 24, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2015 Έχεις δίκιο... Βλέπω να περιμένω λίγο... Ευχαριστώ πολύ. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Φεβρουάριος 24, 2015 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2015 Δεν αξίζει κάτι δηλαδή στα 250 ευρώ για κάρτα; Οι μνήμες είναι ξεχωριστά στο budget.Σίγουρα θα πάρω αυτές άλλα 8 giga δηλαδή απλά ελεγα μήπως άλλαζα και την κάρτα...Κάτι τέτοιο ας πούμε;http://www.e-shop.gr/sapphire-dual-x-radeon-r9-280-boost-oc-3gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510835Η αυτή;http://www.e-shop.gr/sapphire-radeon-r9-270x-dual-x-edition-with-boost-oc-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510844 H 270X είναι ίδια με αυτή που έχεις (rebranded). Η 280 είναι λίγο καλύτερη (πάλι rebranded αλλά 7950). Όπως καταλαβαίνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisdsg7 Φεβρουάριος 24, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2015 Ναι, έχετε δίκιο. Θα πάρω τις μνήμες τώρα και για κάρτα το ξαναβλέπω σε κανένα δίμηνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 2, 2015 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2015 Οι μνημες γιατι αγοραζονται αν επιτρεπεται; Εαν τρεχεις βαριες εφαρμογες και κανεις rendering και αλλα τετοια, τοτε οκ. Αλλιως αν ειναι επειδη θα εχεις καλυτερες επιδοσεις στα παιχνιδια (δεν υφισταται προς το παρον κατι τετοιο), κανενας λογος να προβεις σε αγορα. Εκτος και αν τις παιρνεις απλα για να εισαι "future proof" . Για την καρτα συμφωνω με τους προλαλησαντες. Για να πεις οτι βλεπεις σουπερ διαφορές που θα σε ικανοποιησουν απολυτα, θες το κατιτις παραπανω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts