Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Memtest δε δοκίμασα και απορώ πως δεν το σκέφτηκα...Το IRQ το είχα γυρίσει τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα αλλά δεν έγινε τπτ. Sorry, ψέματα! Δεν είχα γυρίσει καμια ρύθμιση απ'ότι είδα τώρα στο BIOS. Δεν έχει κάποια ρύθμιση. η μόνη που έχει είναι σε κάθε IRQL να επιλέξω ανάμεσα σε κάτι PCI και ISA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Το ένα dimm έβγαλε άνετα όλα τα test επι μια ώρα (14pass). Πάω να τεστάρω και το άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιανουάριος 5, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Τρέξε αφού bootάρεις απο δισκέτα ή cd ένα memtest.Αν δεν βρείς errors κάνε ένα λεπτομερές scandisk στον σκληρό.Εγώ που είχα το ίδιο προβλήμα είχα bad sectors στο σημείο που αποθηκεύονταν τα windows. Αν δεν έχουν τίποτα οι μνήμες σου μάλλον είναι σκληρός.Περαστικά...:sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill-out Ιανουάριος 5, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Δωσε λιγο ρευμα στην CPU και στις μνημες να δεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Και το άλλο dimm δείχνει να είναι OK. Αλλά γιατί όταν είναι μαζί βαράνε errors;Αρχική απάντηση από Malkav Τρέξε αφού bootάρεις απο δισκέτα ή cd ένα memtest.Αν δεν βρείς errors κάνε ένα λεπτομερές scandisk στον σκληρό.Εγώ που είχα το ίδιο προβλήμα είχα bad sectors στο σημείο που αποθηκεύονταν τα windows. Αν δεν έχουν τίποτα οι μνήμες σου μάλλον είναι σκληρός.Περαστικά...:sick: Scandisk έκανα το πρωί με το scan disk του Norton System Tools και δεν βρήκε τπτ. Θα ξανακάνω πάντως...Αρχική απάντηση από chill-out Δωσε λιγο ρευμα στην CPU και στις μνημες να δεις.... Δε νομίζω να είναι αυτό μιας και το σύστημα δεν έχει ocαριστεί καθόλου... Θα δώ πάντως! Πόσο λες να δώσω; Είναι όλα default... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill-out Ιανουάριος 5, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Ξεκινα με τον επεξεργαστη λιγο ...ενα κλικ .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 5, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Και το άλλο dimm δείχνει να είναι OK. Αλλά γιατί όταν είναι μαζί βαράνε errors; Δοκίμασε να δεις μήπως αλλάζοντας κάποιες ρυθμίσεις στο BIOS στρώνει... επίσης μήπως αν αλλάξεις slots στις μνήμες? Αν τις ανταλλάξεις? Αν τις βάλεις στο 1 & στο 2 κ.ο.κ.Η επιλογή που σου λέω στο BIOS συνήθως λέγεται "PnP OS" - Yes/No -, δηλαδή Plug and Play Operating System. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Πέρασα ένα test και τις δυο μαζί και μου βγάζει errors μόνο στο test6 (Modulo 20, ones & zeros, cached) στη περιοχή των 511,0-511,3MB στη μνήμη... Θα δώ τώρα τις ρυθμίσεις που μου λες.Υ.Γ.: Το memtest τελικά είναι στην έκδοση 1.15... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Παραθέτω μερικές photos από τις ρυθμίσεις γιατί δεν βλέπω να βγάζω άκρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 sorry για την ποιότητα αλλά δεν έχω ψηφιακή. Και έτσι...κινητό rulezzz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Και άλλη μια... Υ.Γ.: Καταλαβαίνετε πιστεύω γιατί θέλω να αλλάξω την οθόνη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 5, 2005 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 Τι mobo έχεις να το δω κι εγώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2005 Author #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2005 MSI 875PNeo LSR με AMI Bios v.2.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 19, 2005 Author #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Τελικά μου 'κοψε σήμερα και έβαλα και τις δυο μνήμες σε single channel. Έτσι μπορεί να μην έχω dual channel, ωστόσο δεν έχω το πρόβλημα και κρατάω τα 512MB αντί να μένω με 256... Καμιά ιδέα τώρα για το ποιός είναι ο ένοχος για να πάρει πόδι; Αν είναι οι μνήμες, καλώς γιατί έτσι κι αλλιώς σκεφτόμουνα να τις αλλάξω μετά την οθόνη. Αν είναι η mobo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Ιανουάριος 21, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Κοίταξε τώρα ειδα το post. Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι κλασικο για σφάλμα λόγο oc ή λόγο ελατοματικής μνήμης ή λογο dual mode. Αφού δεν είσαι oc και οι μνήμες περνάνε το μεμ τεστ μεμονομένα τότε εινα το dual mode όπως σωστα ανακαλύψατε. Ο μόνοσ τρόπος για να βρεις αν φτέει η mobo ή οι μνήμες ειναι να δοκιμάσεις dual mode με αλλο ζεύγος μνημών. Σε διάφορα forumς έχω διαβάσει περιπτόσεις που συγκεκριμένες μαρκες μνημών δεν δούλευαν με συγκεκριμένα mobos σε dual mode, ή μνήμες που είναι ελλατοματικές μόνο οταν τρέχουν σε dual mode. κάτι που μπορεις να κάνεισ για αρχή οστε να είσαι σίγουρος οτι δεν έχεις ελλατοματικό memory bank ειναι να βάλεις οπώς τωρα τις μνήμες σου στο δεύτερο bank και τις 2 , single mode και να κάνεις και εκεί mem test. Αν βγάλει σφαλμα έχεις προβλημα στο memory bank 3-4 . Επίσης δοκίμασε να κατεβάσεις το τελευταίο bios του mobo σου. Πολλά μόβος 875-865 επειδή ήταν τα πρωτα που υποστήριζαν την τεχνολογία dual mode είχαν ελατοματάκια στις πρώτες βερσιον των bios τους. Αυτα πρωσ το παρων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Ιανουάριος 21, 2005 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 αα.. ξέχασα να πω. Υπάρχει και η περίπτωση να είσαι γκαντέμης και να μην δουλεύουν τα συγκεκριμένα RAM modules με το motherboard σου σε dual mode. Ειχα 2 kingstonHyperX που δεν έλεγαν να συνεργαστούν καλα με το ABIT mobo μου με τιποτα. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!! ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ PAT , ή GAME ACCELERATION ή οπως το λεει το bios σου τελοσ παντων, ειναι καπου μεσα στισ ρυθμήσεις των μνημών, πουσάρει εξτρα τις μνήμες και χανουν σταθε΄ρότητα. ειδικα σε dual mode μπορεί να τις επιρεάζει και αυτό. Κάντα όλα disabled (πρεπει να έχει 4-5 επιλογες κάτω απο το PAT) Για να δεις αν ήδη το τρέχεις ανοιξε ένα CPU-Z και στην καρτέλα των μνημών γράφει καπου performance mode. ΑΝ ειναι on τρεχεις PAT. Σημείωση οτι οι επιδώσεις που κερδίζεις ειναι αμελιτέες με το PAT ειδικα αν έχεις καλα Timings στις μνημες σου εξαρχής.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Ιανουάριος 21, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Βλέπω jetram και υποθέτω αυτόματα Πλαίσιο έτσι?Τέσπα, εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με 2 JetRam που είχα πάρει πρόσφατα (512-3200).Όταν και οι δύο ήταν πάνω το μηχάνημα κόλλαγε (restart δεν έκανα γιατί το έχω απενεργοποιήσει αυτό το feature, αλλά πέταγε bsod).To ίδιο μήνυμα IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ήταν καθημερινό φαινόμενο. Οι μνήμες πέρναγαν άνετα από το memtest οπότε αρχικά νόμισα ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά το IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL σημαίνει ότι κάποιος πάει να γράψει σε μια διέυθυνση μνήμης η οποία τελικά δεν είναι διαθέσιμή και δεν έχει καμία σχέση με τα IRQ (μετά από εκτενές γκούγκλισμα).Εγώ σου προτείνω το εξής. Δοκίμασε κάθε μνήμη χωριστά. Στη δική μου περίπτωση με τη μία δούλευε ώρες και με την άλλη πέταγε bsod μόλις έμπαινε στα windows. To παράξενο ήταν ότι και η "χαλασμένη" μνήμη πέρναγε κανονικά από το memtest. Αλλάχθηκε και no problems so far... Timings 2.5-3-3-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 21, 2005 Author #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Για κάτσε λίγο γιατί μόλις μου ήρθε ένα κλικ! Τον προηγούμενο καιρό δεν είχα κανένα απολύτως τέτοιου είδους πρόβλημα (εκτώς από το "timmings are too tight so reload timmings" που πετουσε μια στις τόσες...). Πριν λίγο καιρό πέρασα την τελευταία έκδοση του BIOS (2.4). Πριν είχα την έκδοση 2.0. Τώρα δεν είχα παρατηρήσει αν συνέπεσε το πρόβλημα με την αλλαγή BIOS αλλά πιστεύω είναι αρκετά πιθανό. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να περάσω την αμέσως προηγούμενη από τη 2.4 ή αν έχει βγεί κάποια καινούρια στο ενδιάμεσο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.