Jump to content

Restart...Πρόβλημα με τις μνήμες

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Ρε παιδιά βοήθεια γιατί έχουν παίξει τα νεύρα μου! Τον τελευταίο καιρό έχω σοβαρό πρόβλημα. Σε άσχετες στιγμές (σε idle ή full, μετά από λίγη ή πολλή ώρα, με πολλά ή κανένα ανοικτό πρόγραμμα) το σύστημα βαράει restart. Μετά το restart, μου βγάζει "the system reκάτι from a critical (ή serious, δε θυμάμαι) error" και με παραπέμπει να κάνω error report. Πατάω "send error report" και μου βγάζει "error caused by a device driver". Δε δίνει κάποια λύση, παρά μόνο να βρώ τον driver και να τον βγάλω. Το πρόβλημα υπήρχε και πριν κάνω format. Το σύστημα αποτελείται:

P4 northwood 2.8C

MSI 875P Neo LSR

2X 256MB Jetram PC3200

Chieftec 420W

Το εγκατεστημένο software και drivers είναι:

#MS Windows XP pro English

#Norton Internet Security

#KaZaA

# nVidia 66.93 (το κάνει και με Omega)

# τελευταίο Ιντελ inf update

Και πολλά άλλα αλλά δεν νομίζω να φταίνε αυτά.

Κάρτα ήχου έχεις την onBoard? Είναι φυσιολογικό, αν κάποιος απ'τους drivers που έχεις είναι προβληματικός, να παθαίνει τα ίδια ακόμη και μετά από format.

Καλό είναι να δεις και μία μπλε οθόνη: System Properties, Advanced, Startup & Recovery settings, ατσεκάριστο το Automaticaly restart. Θα δεις που είναι το πρόβλημα.

Αν δεν αναγνωρίζεις τον driver, δοκίμασε να απενεργοποιείς(disable) μία-μία τις συσκευές από το σύστημά σου και μελέτησέ το. Βάζε κάνα Sandra να περνάει απ' όλες τις συσκευές σου από τα Information modules για να βρεις τον προβληματικό driver.

Μήπως έχεις κάτι της HP επάνω στο μηχανάκι σου? Εκτυπωτή, scanner, κάτι άλλο?

Αρχική απάντηση από schumifer

Δοκίμασε SP1 αυτό το recovered from a critical error έχει δικό του patch

Έχω SP2

Αρχική απάντηση από jpavly

Κάρτα ήχου έχεις την onBoard? Είναι φυσιολογικό, αν κάποιος απ'τους drivers που έχεις είναι προβληματικός, να παθαίνει τα ίδια ακόμη και μετά από format.

Καλό είναι να δεις και μία μπλε οθόνη: System Properties, Advanced, Startup & Recovery settings, ατσεκάριστο το Automaticaly restart. Θα δεις που είναι το πρόβλημα.

Αν δεν αναγνωρίζεις τον driver, δοκίμασε να απενεργοποιείς(disable) μία-μία τις συσκευές από το σύστημά σου και μελέτησέ το. Βάζε κάνα Sandra να περνάει απ' όλες τις συσκευές σου από τα Information modules για να βρεις τον προβληματικό driver.

Μήπως έχεις κάτι της HP επάνω στο μηχανάκι σου? Εκτυπωτή, scanner, κάτι άλλο?

1. Έχω onboard κάρτα ήχου (Soundmax cadenza) με πρόσφατους drivers τους οποίους χρησιμοποιούσα και πριν εμφανίσει το πρόβλημα.

2. Το ξετσέκαρα και θα σου πώ μόλις βγάλει την πρώτη μπλέ οθόνη.

3. Είναι και αυτό μια λύση αλλά το αφήνω σαν έσχατη επειδή θέλει πολύ δουλειά.

4. Έχω ένα printer HP 920c σε USB με τους drivers των windows. Αλλά και πριν που είχα τους δικούς του, τα ίδια έκανε. Έχω επίσης άλλους δυο μέσω δικτύου.

Οι μ&*&(*&$#ισμένοι drivers της ΗΡ χρησιμοποιούν κάποιο αρχείο μέσα στα ΧΡ που κολλάει το σύστημα όταν τρέχει. Με το SP2 μάλλον έχει διορθωθεί, αλλά δεν ξέρω κάτι standard. Περιμένε για την μπλε οθόνη, από εκεί ξεκινάνε όλα!

Πρώτα μου έκλεισε ο Windows explorer από error. Μετά από ένα 10λεπτο περίπου, ενώ έπαιζα Final Fantasy VIII, το KaZaA επίσης με error. Δεν περνάνε δυο λεπτά και ιδού η πρώτη μπλε οθόνη.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

post-753-1416071446,6828_thumb.jpg

Θέλω να τερματίσω και το Final Fantasy και δεν μπορώ! Να κολάω λόγω ανικανότητας να περάσω κάποια μάχη ή να λύσω κάποιο γρίφο συνέβαινε συχνά. Αλλά το οτι δεν θα μπορούσα να το τερματίσω λόγω windows ποτέ δεν το φανταζόμουνα!

Υ.Γ.: Δε θέλω σχόλια για το μπαούλο (την οθόνη) μου...

Interrupt Request. Δες το απλά σαν ένα διαχωριστή για τις συσκευές του συστήματος, κάρτες, clocks, μπούρδες απο 'δω, απο 'κει. Κάποιες συσκευές δεν πρέπει να πέφτουν στον ίδιο αριθμό IRQ.

Αν γυρίσεις τη επιλογή απ'το BIOS θα αλλάξουν σχεδόν όλα τα IRQ μεταξύ τους και ίσως φύγει και το πρόβλημα, αν είναι θέμα IRQ.

• 3 weeks later...

Έκανα format μπας και λυθεί το πρόβλημα, πέρασα ότι νεότερους drivers βρήκα (δεν βρήκα για όλα), πάω να κάνω virus scan μου κάνει restart. Μπαίνοντας μου βγάζει τη γνωστή πλέον πρωτροπή για αναφορά του προβλήματος στη MS. Πατάω send, και μου βγάζει "error caused by a device driver". Απενεργοποιώ το αυτόματο restart, πάω σήμερα να κάνω virus scan, μου πετάει μπλε οθόνη (δε θυμάμαι το μήνυμα ρε γαμώτο αλλά κάτι έλεγε μέσα για "page"). Μόλις μου ξαναπετάξει θα ποστάρω και το μήνυμα. Έχω το Norton Internet Security 2004, με τα τελευταία updates και από εικονική μνήμη (page file δε λέγεται;) έχω βάλει 1024-2048 στο δίσκο C (του λειτουργικού, Seagate SATA 80GB). Τι κάνουμε τώρα; Στου πατέρα μου δεν έχω κανένα παρόμοιο πρόβλημα που έχω το NORTON I.S.2004.

Πάω να κάνω defrag με το NORTON System Works 2003, μου βγάζει ένα error, συνεχίζει να τρέχει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα μου βγάζει τη γνωστή μπλε οθόνη με το μήνυμα IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Αφού σου είπα ότι έχεις κάποιο θέμα με τους drivers που χρησιμοποιείς. Δοκίμασε διαφορετικούς και αν βρίσκεις βάζε 3rd party.

Memtest βγάζεις? Το IRQ το γύρισες απ'το BIOS?

Αν δεν κάνεις κάτι διαφορετικό από τα standards δεν σε σώνει κανένα format.

Δεν καταλαβαίνω. Όταν έχω και τις δυο μνήμες πάνω (σε Dual Channel) μου αρχίζει τα errors. Όταν έχω μόνο μια από τις δυο μνήμες όλα καλά κι όλα ωραία. Οι μνήμες είναι δυο Jetram 512MB PC3200 με timings 3-3-3 αλλά με διαφορετικά chips το καθένα. Εγώ τις έχω σε 3-4-4 (το χαλαρότερο) επειδή μου έκανε ώρες ώρες κάτι κουλά το mobo και μου έλεγε οτι τα timmings είναι πολύ σφικτά... Πότε - πότε αυτά. Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να είναι στη mobo; Να σημειώσω οτι από το Memtest86 (v.1.5 νομίζω) επιλέγω όλα τα tests και όταν είχα στήσει το μηχάνημα πριν ένα χρόνο αλλά και αργότερα πέρναγε στο χαλαρά 2-3 ώρες memtest... Επίσης το πρώτο test στο Dual channel το είχα αφήσει κάνα 5λεπτο και μου τα 'βγαλε. Τις άλλες δυο μόνες τους τις κράτησα ένα pass τη μία( 6λεπτά και κάτι) και την άλλη κάνα δεκάλεπτο. Δεν τις άφησα μόνες τους παραπάνω γιατί λογικά έπρεπε μέχρι τότε να είχαν αρχίσει τα errors...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.