RootX Δεκέμβριος 21, 2004 #141 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Chris2004 Το να κρίνεις μια ομάδα ανθρώπων απο τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους, συγγνώμη αλλά ΔΕΝ είναι ρατσιμός. Σαφώς και δεν είναι... Αν η ομάδα αυτή λέγεται "Αλβανός" όμως, τότε πάυεις να μιλάς για ομάδα, αλλά για race, άρα για ρατσισμό...Αν το όλο θέμα γίνεται για τους κακούς "Αλβανούς". σαφώς και συμφωνούμε, όπως θα έπρεπε να γίνεται θέμα και για τους κακούς Έλληνες, κακούς ’γγλους, κλπ, κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 21, 2004 #142 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Chris2004Ο ορισμός του ρατσισμού είναι να διαμορφώνεις μια άποψη κάποια ομάδα ανθρώπων προερχόμενη απο την εθνική ταυτότητά τους(χρώμα, γλώσσα, θρησκεία). Το να κρίνεις μια ομάδα ανθρώπων απο τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους, συγγνώμη αλλά ΔΕΝ είναι ρατσιμός. το να κρινεις μια ομαδα ανθρωπων απο τις πραξεις του δεν ειναι ισοδυναμο με τη διαμορφωση της αποψης για την ομαδα αυτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 21, 2004 #143 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ ένα κατάλαβα: Ο Χρήστος είναι ρατσίσταρος και ο Κωστής φιλοΑλβανός ανθέλλην :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Δεκέμβριος 21, 2004 #144 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 ΤΟ θεμα ειναι ποτε θα παμε να φάμε......λεει ο καθένας τα δικα του και γιαυτο δεν μιλησε κανεις!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 21, 2004 #145 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 20:40] Το να κρίνεις μια ομάδα ανθρώπων απο τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους, συγγνώμη αλλά ΔΕΝ είναι ρατσιμός. Ποιος απο δω μεσα εκρινε τους λεωφορειο-πειρατες?? Μηπως ο τιτλος του θεματος ειναι "μας καβαλησαν οι...χακερς"??? ΚΑΝΕΙΣ (αντε 1-2) σε αυτες τις 7 σελιδες (μαζι με αλλες τοσες στο thread με το λεωφορειο) δεν εκρινε τις πραξεις. Υπηρχαν 2 τυποι αποψεων. Αυτοι που ελεγαν οτι οι Αλβανοι μας καβαλησαν, οι αλβανοι ειναι εγκληματιες, οι αλβανοι απειλουν τον κοσμακη στο λεωφορειο αλλα και στην καθημερινη του ζωη, οι αλβανοι..., οι αλβανοι... Η αλλη αποψη ηταν η... φλωρικη "Για σταθειτε ρε παιδια, δεν ειναι ολοι ιδιοι, μην καιτε τα ξερα με τα χλωρα κλπ κλπ."ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ "ο Χασαν, ο Μπαμπης ο Μητσος, ο Ιλια και οι 35 φιλοι τους απο την Αλβανια ειναι εγκληματιες και μας καβαλησαν, μας κλεβουν τις κοτες, μας τρομαζουν στην Ομονοια και εφεραν τα ναρκωτικα στην Ελλαδα!!! Αρα πως διαολο λες κατι τετοιο σαν αυτο που κανω quote για να αποδειξεις οτι δεν εισαι ρατσιστης?? Ξερω, ξερω οτι απομονωνω μια φραση απο τα λεγομενα σου και χανω ολο το νοημα του ποστ... Μπορει...Οπως και να εχει παντως αυτη η φραση σου αυτη δεν εχει θεση, ΔΕΝ στηριζεται πουθενα και ΔΕΝ αποδυκνυει τιποτα γιατι απλουστατα κανενας δεν εκρινε τις πραξεις των ατομων αλλα αντιθετα εκρινε ενα ολοκληρο λαο απο τις πραξεις αυτων των ατομων...edit : Με προλαβε ο αδμΕΙν ρε γμτ...edit : Διορθωσα την λεξη "λΑΙΟφΩρΟΙο" για να μην με κανει ban ο αδμΕΙν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Δεκέμβριος 21, 2004 #146 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 20:53] ανθέλλην :p Γραικύλος είναι η ψαγμένη λέξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Δεκέμβριος 21, 2004 #147 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 SLN φίλε μου επειδή μάλλον βαριέσαι να διαβάζεις.....Ρατσισμός είναι να κρίνεις κάποιον για το χρώμα του, τη θρησκεία του, τη καταγωγή του κτλ.Ρατσιμός ΔΕΝ είναι να κρίνεις μια ομάδα η οποία συνδυάζει κοινά στοιχεία και εξαιτίας αυτών έχει κοινές συμπεριφορές. Με λίγα λόγια ΚΑΝΕΙΣ δεν έκρινε τους Αλβανούς επειδή προέρχονται απο την Αλβανία, αλλά επειδή λόγο της νοοτροπίας τους έχουν μια παραπάνω φιλοεγκληματική τάση.Και εμείς ώς λαός έχουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Π.χ είμαστε όλοι της τελευταίας στιγμής. Σίγουρα ένα 10% μπορεί και να μήν είναι. ’ν βγεί ο Αλβανός και το πεί αυτό θα είναι ρατσιστής δεν κατάλαβα;Ea6gka, αν κρινόμαστε απο κάπου αυτό δεν έπρεπε να ήταν απο τις πράξεις μας και όχι απο τη καταγωγή μας; Οι Αλβανοί μέσα απο τις πράξεις τους τα κατάφεραν να αντιμετωπίζονται έτσι, και ο καθένας μας καλώς η κακώς εκπροσωπεί τη χώρα του, το έθνος του, τη πόλη του κτλ απέναντι σε άλλους λαούς. Δεν βλέπω την ίδια συμπεριφορά απέναντι σε μαύρους, κινέζους, κουρδους κτλ. Ίσα ίσα το αντίθετο. Κανείς δεν τους αντιμετώπισε κρίνοντάς τους απο τη καταγωγή τους. Επειδή είναι τίμιοι ανθρώποι και έχουν άλλη νοοτροπία όσον αφορά την επιβίωση μέσα απο τις πράξεις τους έκρινε ο κόσμος ότι είναι ομαλά "στοιχεία" της κοινωνίας". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 21, 2004 #148 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 τι να σου πω κρις , εντελως συντακτικου περιεχομενου ηταν η ερωτηση μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 21, 2004 #149 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 23:34] SLN φίλε μου επειδή μάλλον βαριέσαι να διαβάζεις..... Ρατσισμός είναι να κρίνεις κάποιον για το χρώμα του, τη θρησκεία του, τη καταγωγή του κτλ. Ρατσιμός ΔΕΝ είναι να κρίνεις μια ομάδα η οποία συνδυάζει κοινά στοιχεία και εξαιτίας αυτών έχει κοινές συμπεριφορές. Με λίγα λόγια ΚΑΝΕΙΣ δεν έκρινε τους Αλβανούς επειδή προέρχονται απο την Αλβανία, αλλά επειδή λόγο της νοοτροπίας τους έχουν μια παραπάνω φιλοεγκληματική τάση. Και εμείς ώς λαός έχουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Π.χ είμαστε όλοι της τελευταίας στιγμής. Σίγουρα ένα 10% μπορεί και να μήν είναι. ’ν βγεί ο Αλβανός και το πεί αυτό θα είναι ρατσιστής δεν κατάλαβα; Οχι αλλα το να χαρακτηρισεις καποιο λαο "της τελευταιας στιγμης" δεν ειναι ρατσισμος. Τουλαχιστον δεν ηταν πριν απο την Ολυμπιαδα του 2004 ( :D :D ). Το να χαρακτηρισεις καποιο λαο κλεφτη, απατεωνα, φονια κλπ ΕΙΝΑΙ ρατσισμος. Καταλαβαινω τι θες να πεις... καταλαβε κι εσυ τι λεω. Αυτο με την φιλοεγκληματικη ταση ειναι προς πολυ χοντρη συζητηση, αναλογη του, ειναι ολοι οι μαυροι στην Αμερικη εγκληματιες? Ή μηπως το οτι μεγαλωνουν σε γειτονιες που υπαρχουν τουλαχιστον 2 μαγαζια με οπλα και αλκοολ σε καθε τετραγωνο, γινονται (ή ειναι πιο ευκολο να γινουν) εγκληματιες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 21, 2004 #150 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 .........οταν θα διαφωνησω καπου με τον SLN θα αρχισω να ποσταρω και εγω........... προς το παρον αναγνωση αποψεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Δεκέμβριος 21, 2004 #151 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Υπόψη εγώ δεν είμαι της άποψης να τους διώξουμε, να τους κάψουμε κτλ....Απλά εκθέτω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και εδώ έρχεται το σημείο που συμφωνώ μαζί σου SLN, όπως είπες για τους μαύρους ότι είναι πιο εύκολο να γίνουν εγκληματίες για κάποιους λόγους, το ίδιο ισχύει και για τους Αλβανούς. Πρώτα απ΄όλα φταίνε κάποιες καταστάσεις στην Αλβανία και δεύτερον οπωσδήποτε έχει ευθύνες και το ελληνικό κράτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 21, 2004 #152 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω posts παρατήρησα κάτι: Υπάρχουν 2 στρατόπεδα: οι αποκαλούμενοι ρατσιστές (είτε αυτοαποκαλούμενοι είτε ''διαπιστωμένοι'') και οι ''χαλαροί'' ας το πώ έτσι. Επειδή δε η λέξη και μόνο ρατσισμός έχει μια κάποια αρνητική αύρα κάποιοι διαρυφνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.Επειδή όμως όπως έλεγε και ο παπούς μου τα 2 δάχτυλα δέν είναι΄ίδια μεταξύ τους, αρνούμαι να κατηγοριοποιήσω ή να κατηγοριοποιηθώ απο οποιονδήποτε, αλλά μπορώ να δώ κάτι άλλο (και οιεσδήποτε ενστάσεις δεκτές). Μήπως λοιπόν δεν θα έπρεπε να μιλάμε για ρατσιστές και αντιρατσιστές, αλλά γενικώς για ξενόφοβους ???? Αυτό που λέω είναι οτι είναι σε όλους μας αυτός ο φόβος απλά σε διαφορετικά επίπεδα και για διαφορετικούς λόγους (είτε λόγω εμπειριών είτε υποσυνείδητα).και για να προλάβω εντυπώσεις να τονίσω ότι δεν υπάρχει όν στη φύση που να μην αντιδράει επιθετικά υποκινούμενο απο τον φόβο. Είναι νομοτέλεια όχι δική μου.μήπως κάτι τέτοιο να γεφύρωνε τις αντιπαραθέσεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Δεκέμβριος 21, 2004 #153 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Είμαι άκυρος, συγχωρέστε με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Δεκέμβριος 21, 2004 #154 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από bleo8onhs Και γώ στην επαρχία ζω, και μένω δίπλα σε Αλβανούς, όπως έχω ξαναπεί, αλλά το αυτοκίνητό μου το αφήνω ξεκλείδωτο και με τα κλειδιά επάνω. Επειδή όμως καταντάει βαρετό το πράγμα, και όντως μετά από τόσες βλακείες που ακούς δεν έχεις και πολύ όρεξη να ποστάρεις, εγώ θα πώ ότι χαίρομαι πολύ που σκάτε τόσο με τους Αλβανούς, όσοι σκάτε, αφού και τίποτα δεν θα κάνετε και όλο και περισσότεροι θα έρχονται, και αν είναι και πιο άξιοι, θα σας παίρνουν και τις δουλειές από τα χέρια. Και σας πονάει πολύ ε που πρέπει να αναγκαστείτε να αφήσετε το καθισιό και να δουλέψετε αφού ξαφνικά ανέβηκε ο ανταγωνισμός ε? Και που είστε ακόμη! ’ντε να μπεί και η Τουρκία στην Ευρωπαική ένωση και ποιος σας κρατάει μετα!! Μπορεί να βγήκα off topic αλλά, πως να το κάνουμε, εγώ είμαι ρατσιστής, με τους ρατσιστές όμως... Αυτό όμως δεν είναι αντιρατσισμός? Who knows? ετσι ειναι οποσ τα λεει ο μπλεο8ονισ. και τα παιδια μασ δε 8α καταλαβαινουν διαφορα. 8α γινουν ολοι ελληνες γιατι η ελλαδα ειναι ιδεα και οχι χωμα και πετρες. αν εχεις την ελλαδα μες στη καρδια σου εισαι ελληνας οτι και να γραφει το διαβατηριο σου.και ολοι εμεις που εχουμε το προνομιο να ειμαστε ελληνες πολλων γενεων και οχι μιας γενειας ας δειξουμε σε ολλους αυτους του νεους που θελουν να γινουν ελληνες τη σημαινει να εισαι πραγματικος ελληνας. ολοι αυτοι που λενε εξω οι ξενοι το λενε επειδη φοβουνται. φοβουνται τους ξενους επειδη οι ιδιοι δεν εχουν την τολμη και την ανδρεια να σταθουν μπροστα σε οποιονδηποτε ξενο και να τον κοιταξουν στα ματια σαν ισο προς ισο.την ελλαδα εμεις οι ιδιοι την φτιαχνουμε. εμεις ειμαστε η ελλαδα. οι δικοι μας προγονοι λεγετε οτι πολεμησαν στη τροια. ο ελληνας μεγας αλεξανδρος κατεκτησε το κοσμο. εμεις γ..σαμε τους ιταλους το 40 και για μας ειπανε οτι "οι ηρωες πολεμανε σαν τους ελληνες". οποιος πολεμαει για την ελλαδα ειναι ελληνας και ας ειναι μαυρος ασπρος κιτρινοσ πρασινος κοκκινος.οσο περισοτεροι ξενοι σηκωσουν την ελληνικη σημαια τοσο μεγαλητερη η τιμη για μας ακομη και ας μη ξερουν το βαρος που θα σηκωσουν. ας το μαθουν απο εσας που ξερετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 21, 2004 #155 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Δεκέμβριος 21, 2004 #156 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 στο στρατο με μαθανε να μισω τους τουρκους σα λαο. ετσι με εκπαιδευσανε και ετσι νιωθω ακομα και τωρα. ομως αυτα ειναι πολιτικα παιχνιδια, με κανενα ανθρωπο τουρκο δεν εχω προβλημα αλλα μολις ακουω τουρκος κατι μου ερχεται στο μυαλο μια εσθηση αντιπαλοτητας η κατι τετοιο.στο στρατο φωναζαμε "τουρκος καλος μονο νεκρος" αλλα πραγματικα δεν ηταν δικια μου επιλογη να τα λεω αυτα. πληση εγκεφαλου γινεται και στο τελος τα πιστευεις αλλα μεσα μου ξερω οτι δε γενηθηκε κανενας με εχθρες. ολα τα κανουν οι απο πανω απο μενα και πανω απο σενα.οι αλβανοι που λετε εσεις πιστευετε οτι αν ηταν καλα στην αλβανια θα ξενιτευονταν να ερθουν στην ελλαδα. ολοι οι αλλοι οι προσφυγες δεν εχουν τι να κανουν και στηβαζονται στις βαρκες θαλασοπνυγονται κυνδυνευει η ζωη τους ετσι για κανουν διακοπες? ολοι ειναι ανθρωποι σα και μενα και σα και σενα και βρεθηκαν σε ωρα αναγκης γιατι τους απογοητευσαν οι κυβερνησεις τους και οι ηγετες τους. και εσυ αν ησουνα στη θεση τους οπως και ησουνα σε παλιοτερες εποχες το ιδιο θα εκανες.ΕΤΥΧΕ και ζεις αυτη τη χρονικη περιοδο και γεννηθηκες ελληνας. σε μερικα χρονια θα πεθανεις. οσο ζεις φροντισε η ελλαδα να συνεχισει να υπαρχει και να ειναι πιο δυνατη απο οτι ειναι σημερα ετσι ωστε και τα παιδια σου να ειναι ελληνες οπως και εσυ.αν δεν ιταν ο κολοκοτρονις σιμερα θα ειμασταν τουρκοι και η ακροπολη κοτετσι.αν δε λεγαμε οχι στους ιταλους σημερα 8α βλεπαμε campionato καθε κυριακη και οχι ελληνικο πρωταθλημα(αυτο καλο μου ακουγεται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Δεκέμβριος 21, 2004 #157 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από stamatas Είμαι άκυρος, συγχωρέστε με. ρε αυτο δε το εγραψα εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Δεκέμβριος 21, 2004 #158 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 χαλασμενο φορουμ μου φενεται οτι ειναι. αλλαξε του μπαταριες βαλε λαδια ετσι που το χεις θα μηνει καμια μερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 21, 2004 #159 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Τελικά ήταν κρίση.... προσεχετε βρε που τα μοιράζετε αυτά που λήγουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Δεκέμβριος 21, 2004 #160 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από stamatas Είμαι άκυρος, συγχωρέστε με. Αρχική απάντηση από stamatas ρε αυτο δε το εγραψα εγω Δες ποιος το έκανε edit!Δεν έχει και πολύ άδηκο...Αρχική απάντηση από stamatas χαλασμενο φορουμ μου φενεται οτι ειναι. αλλαξε του μπαταριες βαλε λαδια ετσι που το χεις θα μηνει καμια μερα Μην ανησυχείς το The Lab φοράει duracell συνεχίζει όταν τα άλλα σταματούν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.