Jump to content

πρόβλημα με σκληρό και εξωτερική θήκη...επείγον...

vgiozo

Recommended Posts

Παίδες θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με έναν σκληρό δίσκο Seagate ide 200gb που αγόρασα χθές μαζί με μια θήκη usb vipower...

Τον εγκατέστησα κανονικά, τον αναγνώρισαν τα παραθύρια, έκανα partition τον δίσκο, φορμάτ κτλ. κανένα πρόβλημα ως εδώ...

Μόλις άρχισα να αντιγράφω αρχεία από τον εσωτερικό κι έναν άλλο εξωτερικό 2.5'' δίσκο που έχω επίσης σε usb άρχισαν τα προβλήματα...

Αφού αντέγραφε μερικά γίγα έβγαζε το εξής μήνυμα λάθους:

- Delay write failed. Windows was unable to save all data for the file. The data has been lost. This error may be caused by your computer hardware or network connection. Please try to save the file elsewhere...

Παράλληλα η συσκευή χανόταν απ' τον "υπολογιστή μου" και έπρεπε να κλείσω και να ξανανοίξω τη διακόπτη ρεύματος για να επανεμφανιστεί...

Πηγαίνοντας στα εργαλεία διαχείρισης βρήκα και τα εξής λάθη

- An error was detected on the \Device\harddisk3\D during a paging operation

- The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur

- The driver detected a controller error on \Device\Harddisk3\D

Τα ίδια επαναλαμβάνονταν πολλές φορές ...

Αφού έκανα format 1-2 φορες το δίσκο μπας και φταίει αυτό, άνοιξα το κουτί και έθεσα τον σκληρό σε θέση master (πριν ήταν σε cable select) καθώς είδα ότι σ' ένα αυτοκόλλητο μέσα στο κουτί έδινε αυτή την οδηγία...

Επίσης έκανα ξανα φορματ με το partition magic 8 - έσβησα το partition και δημιούργησα ένα καινούριο logical (πριν μέσα απ' το disk management ήταν primary, όπως και ο 2ος σκληρός σε usb που έχω και φυσικά ο εσωτερικός στον οποίο είναι εγκατεστημένο το λετουργικό)...

Αυτή τη φορά αντέγραψε καμιά 20αριά gb προτού εμφανίσει το ίδιο λάθος, ενώ πριν εμφανιζόταν απ 'τα πρώτα 5-6...

Επειτα απ' τον διαχειριστή συσκευών επέλεξα optimize for performance, που ενεργοποιεί το write cache στο δίσκο...και πάλι το ίδιο...

Ετρεξα το diskeeper και μου έλεγε ότι η αξιοπιστία της λειτουργίας του δίσκου είναι κρίσιμη επειδή το master file table ¨ηταν πολύ μικρο, μόλις 14mb...οπότε και το μεγάλωσα στα 52, όπως προτεινόταν απ 'το προγραμμα...

έβαλα να κάνει ξανα φορματ, μέσα απ' τα παραθύρια αυτή τη φορά, βλακωδώς ίσως καθώς δεν φαίνεται να βοηθάει σε κάτι...

Αυτή τη στι΄γμή δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, μήπως αυτό λύνει τα προβλήματα, γιατί το φορμαρισμα είναι πολύ αργο...

η ερώτησή μου είναι η εξής...

Τί μπορεί να φταίει κατα τη γνώμη σας;;

- Ο σκληρός (αγορασμένος χθές απο zeroone)

- Η θήκη Vipower (αγορασμένη χθες απο πλαίσιο)

- κάτι άλλο σχετιζόμενο με το λειτουργικό και τις ρυθμίσεις για το δίσκο;;

Είναι επείγον, γιατί φεύγω Δευτέρα από Σαλόνικα, οπότε το πρόβλημα θα πρεπει να λυθεί σήμερα είτε με αντικατάσταση της θήκης, είτε του σκληρού, είτε με κάποιο άλλο τρόπο...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις απαντήσεις σας...

έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα που και που με το δίσκο μου και δεν έχω καταλήξει τι φταίει.

μάλλον φταίνε τα windows xp που μαλακίζονται κατα την εγγραφή.

μου το βγάζει και όταν χρησιμοποιώ το δίσκο μόνο για ανάγνωση.

δοκίμασε μήπως δεν πατάει πολύ καλά καμιά usb γιατί παίζει κι αυτό.

πάντως το κουτί δεν πρέπει να ναι, γιατί κι εγώ που έχω αυτό το πρόβλημα,

σε linux και win98 δεν υφίσταται.

Είσαι σίγουρος ότι η θηκη σηκώνει 200άρη σκληρό? Δοκίμασε να βάλεις μικρότερο σκληρό πάνω της, να δεις αν δουλεύει. Αντιστοιχα, βάλε το σκληρό σε pc να τον δοκιμάσεις. Στους WD πρέπει να μην έχει καθόλου jumper πάνω, δηλαδή master without other disk present.

έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα που και που με το δίσκο μου και δεν έχω καταλήξει τι φταίει.

μάλλον φταίνε τα windows xp που μαλακίζονται κατα την εγγραφή.

μου το βγάζει και όταν χρησιμοποιώ το δίσκο μόνο για ανάγνωση.

δοκίμασε μήπως δεν πατάει πολύ καλά καμιά usb γιατί παίζει κι αυτό.

πάντως το κουτί δεν πρέπει να ναι, γιατί κι εγώ που έχω αυτό το πρόβλημα,

σε linux και win98 δεν υφίσταται.

.

Αντέγραψα από τον δίσκο 40 γίγα στον εσωτερικό και ευτυχώς δεν μου παρουσίασε πρόβλημα...δεν ξέρω αν φταίει το λειτουργικό, γιατί στον δεύτερο σκληρό που έχω σε usb, Hitachi 60gb 2.5'', δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα...και το έχω και δουλεύει συνέχεια...

Βρήκα ίσως μια πιθανή λύση...

Στην ιστοσελίδα της Seagate έχει ένα προγραμματάκι που ελέγχει αν το 48-bit lba,΄που είναι απάραίτητο για την υποστήριξη σκληρών μεγάλης χωρητικότητας, είναι ενεργοποιημένο...ενδεχομένως δηλαδή να υποστηρίζεται, αλλά για κάποιο λόγο να μην είναι ενεργοποιημένο...

http://www.seagate.com/support/disc/utils.html

Είσαι σίγουρος ότι η θηκη σηκώνει 200άρη σκληρό? Δοκίμασε να βάλεις μικρότερο σκληρό πάνω της, να δεις αν δουλεύει. Αντιστοιχα, βάλε το σκληρό σε pc να τον δοκιμάσεις. Στους WD πρέπει να μην έχει καθόλου jumper πάνω, δηλαδή master without other disk present.

Πώς μπορώ να εξακριβώσω αν υποστηρίζει 200άρη;; Λέει πάντως ότι υποστηρίζει δίσκους μεγάλης χωρητικότητας και 48 lba...

Θα δοκιμάσω χωρίς καθόλου jumper μήπως και...

Συγγνώμη αν δεν μπορώ να ελέγξω αμέσως τις προτάσεις σας και να απαντήσω, αλλά δεν έχω ιντερνετ σπίτι και τρέχω σε νετκαφέ...

Λέω να πάω να ψάξω για καμιά άλλη μάρκα θήκης και να τη δοκιμάσω και το πολύ πολύ να επιστρέψω την άλλη στο Πλάσιο...

Μπαα, δεν έχει σχέση με το μέγεθος του δίσκου. Το πρόβλημα το έχω ξανακούσει από 2-3 διαφορετικά άτομα με διαφορετικής χωρητικότητας δίσκους και κουτιά USB διαφορετικών κατασκευαστών.

Χμμ, μια ιδέα: Στο device manager, όταν κάνεις διπλό κλικ στο δίσκο, έχει κάπου 2 checkboxes. Το ένα λέει "Optimize for Quick Removal" και το άλλο λέει "Optimize for Performance". Στους removable δίσκους είναι καλύτερα να διαλέγεις την πρώτη επιλογή (απενεργοποιεί το write caching του δίσκου). Κοίτα λοιπόν μήπως δεν είναι επιλεγμένο αυτό...

Και γώ λέω να απενεργοποιήσεις την cache, αφού είναι πολύ πιθανό να χάσεις δεδομένα από αυτό. ΔΕν ξέρω αν οι seagate δουλεύουν χωρίς jumper. Κοίτα τι επίλογές έχουν στα jumper και βάλτο στο mode master χωρίς τίποτα άλλο. Αλλιώς master. Σε μένα αν το έβαζα απλά master έκανε και 5 λεπτά να το αναγνωρίσει. Χωρίς, σε WD ξαναλέω, το έβλεπε αμέσως. Τώρα τελευταία ο δίσκος αρχισε να μου κάνει ένα θόρυβο σαν ρουλεμαν χαλασμενο. Λέτε να παραδίδει πνεύμα?

Στο device manager, όταν κάνεις διπλό κλικ στο δίσκο, έχει κάπου 2 checkboxes. Το ένα λέει "Optimize for Quick Removal" και το άλλο λέει "Optimize for Performance". Στους removable δίσκους είναι καλύτερα να διαλέγεις την πρώτη επιλογή (απενεργοποιεί το write caching του δίσκου). Κοίτα λοιπόν μήπως δεν είναι επιλεγμένο αυτό...

Δοκίμασα και τις δύο...δεν έκανε καμιά διαφορά...

Ο δίσκος αναγνωρίζεται αμέσως...το έχω αφήσει Master αφού άλλες επιλογές δεν βοηθούν...

Τελικά πήρα ένα δεύτερο κουτάκι της conceptronic ????? (65 :X: ) που υποστηρίζει usb & firewire, αλλά δυστυχώς δεν έχει διακόπτη ρεύματος.

Αφού μου έκανε κάτι κουλά ο δίσκος απ' το πολύ το βαλε-βγάλε, στο νέο κουτάκι μπορώ να γράψω δεδομένα χωρίς τα προηγούμενα λάθη, αλλά μου κάνει άλλα κόλπα...το καλώδιο ρεύματος δεν κάνει καλή επαφή και θέλει να παίζεις κανα 10λεπτο μέχρι να βρείς μια θέση που να δίνει ρεύμα στο δίσκο...

Οπότε λέω να το αντικαταστήσω με το ίδιο αν έχει ή να πάρω τη θήκη της IcyBox, αυτή με τη λαβή...εεε, τα ledακια...

Είναι ακριβή..80 έουρα, αλλά αφού έχω σκάσει ήδη τα 65 τα υπόλοιπα δεν φαίνονται πλέον πολλά...

Την έχει δοκιμάσει κανείς...καμιά συμβουλή;;

Εφόσον θα επιστρέψω την αρχική θήκη στο πλαίσιο, ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι επιστροφή χρημάτων αφού θα τους επιστρέψω το προιόν αμέσως σχεδόν μετά την αγορά ή απλώς πιστωτικό...

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ως τώρα..

Οπότε λέω να το αντικαταστήσω με το ίδιο αν έχει ή να πάρω τη θήκη της IcyBox, αυτή με τη λαβή...εεε, τα ledακια...

Είναι ακριβή..80 έουρα, αλλά αφού έχω σκάσει ήδη τα 65 τα υπόλοιπα δεν φαίνονται πλέον πολλά...

Την έχει δοκιμάσει κανείς...καμιά συμβουλή;;

Έχει αγοράσει ένας φίλος μου τη USB έκδοση της και δουλεύει μια χαρά με έναν 200GB WD. :)

Από που θα την πάρεις? Ο φίλος μου την πήρε από το HAC αλλά δεν είχαν το μοντέλο με τα blue led :(

Από που θα την πάρεις? Ο φίλος μου την πήρε από το HAC αλλά δεν είχαν το μοντέλο με τα blue led

όντως κι η δικιά μου δεν έχει τα λεντάκια δυστυχώς...γράψε λάθος...υποστηρίζει firewire & usb 2.0...ευτυχώς δουλεύει μια χαρά...

Το αστείο με την Vipower είναι ότι στο Πλαίσιο που την δοκίμασαν με τον ίδιο δίσκο που έχω εγώ δεν παρουσίασε πρόβλημα...αλλά μου δώσανε τελικά πιστωτικό και λύθηκε το θέμα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.