Jump to content

Ποια είναι τα σωστά Greeklish;

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή ανέκαθεν έγγραφα με Ελληνικά και τώρα θέλω να βάλω μια τάξη στα MP3 μου, μήπως μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε κάποιο πίνακα ή κάτι παρόμοιο αντιστοιχίας Ελληνικών - Greeklish;

Είναι το πιο άκυρο thread που έχω διαβάσει. :hehe:

Μάκη παιδί μου, τα greeklish δεν έχουν ορθογραφία. :p

Ελα βρε, εσυ πχ πως θα εγραφες την λεξη "ξεραινωντας" ???

-kserenontas

-3erainwntas

-3erenontas

Δεν υπαρχει κατι standard. Απλα πολλοι αντι για θ βαζουν το 8, και αντι για ξ, βαζουν το 3. Δεν ξερω αλλα....

Αν θέλεις "σωστά" Greeklish, πρέπει να κάνεις τις λέξεις να διαβάζονται στα Αγγλικά.

π.χ.: β = v , γ = g , δ = d, ξ = x, χ = h, ψ = ps κτλ...

kseros

psari

diadiktio

den xreiazetai na vazeis kai ipsilon.

δεν υπάρχει σωστό και λάθος, βάλε αυτό που σου αρέσει.

εγώ πάντως προτιμώ όλα γράμματα χωρίς αριθμούς για γράμματα.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Ελα βρε, εσυ πχ πως θα εγραφες την λεξη "ξεραινωντας" ???

Kserainontas

Για μένα

ξ = ks

ψ=ps

x=χ

η,ι=i

υ=u

ει=ei

αι=ai

θ=th

και πάει λέγοντας.

Πάντως όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα, η υπάλληλος είχε ένα πίνακα με την αντιστοιχεία...

Φτιάξε κι εσύ έναν κατάλογο με τις αντιστοιχίες που θεωρείς σωστές και βάλε την τάξη στα mp3 σου.

Τα γκρικλις δεν εχουν ορθογραφια παντως .

Μπορεις να εισαι οοσο ανορθογραφος θες και κανεις δεν θα πει τπτ .

Βασικα αυτος ειναι και ο λογος που πολλοι εχουν ξεχασει πλεον να γραφουν σωστα τις λεξεις .

μη το λες .

Αν γραφεις για χρονια γκρικλις σου καθεται ευκολοτερο να γραφεις οπως σου κατσει μια λεξη ,εχοντας τις πλατες του οτι δεν ειναι ελληνικα και αρα δεν σε νοιαζει .

Αρχική απάντηση από paschalia

μη το λες .

Αν γραφεις για χρονια γκρικλις σου καθεται ευκολοτερο να γραφεις οπως σου κατσει μια λεξη ,εχοντας τις πλατες του οτι δεν ειναι ελληνικα και αρα δεν σε νοιαζει .

Εγώ όταν γράφω σε greeklish μπερδεύομαι πλέον πολύ πάντως, αν και παλιότερα έγραφα αποκλειστικά σε greeklish.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.