BeetleJuice Δεκέμβριος 19, 2004 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2004 ρε παιδια , και εγω εχω το κόλημα με το να μην λέμε μαγαζια κτλ αλλά νομίζω οτι κάνουμε λάθος με αυτό το σύστημα αν κάποιος βρίκε κατι γιατι να μην το πεί αν καποιος βρίκε το ίδιο φτηνότερα το λεεί επίσης ετσι γνωρίζουμε τι υπάρχεικαι πού και στο κάτω κάτω αν καποιος κάνει διαφήμηση και δεν τον παίρνουμε χαμπάρι , ας την κάνει ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ tygon !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
varet Δεκέμβριος 20, 2004 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Εγώ έχω 41 Idle με την δικιά μου υδρόψυξηστον 3.0 Prescott Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 20, 2004 Author #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Χθες, στις 23:12] ρε παιδια , και εγω εχω το κόλημα με το να μην λέμε μαγαζια κτλ αλλά νομίζω οτι κάνουμε λάθος με αυτό το σύστημα αν κάποιος βρίκε κατι γιατι να μην το πεί αν καποιος βρίκε το ίδιο φτηνότερα το λεεί επίσης ετσι γνωρίζουμε τι υπάρχεικαι πού και στο κάτω κάτω αν καποιος κάνει διαφήμηση και δεν τον παίρνουμε χαμπάρι , ας την κάνει ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ tygon !!!!! http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=52211 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Δεκέμβριος 20, 2004 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δεν έχουμε πει ποτέ να μην αναφέρουν τα μέλη καταστήματα από τα οποία ψωνίζουν... το αντίθετο μάλιστα, εδώ υπάρχει ολόκληρη κατηγορία στο "Τι, Που, Πόσο". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 20, 2004 Author #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 Οι ανεμιστήρες που έχω αυτή την στιγμή είναι 42,5CFM o ένας (85CFM σύνολο) και έχω 22dBA θόρυβο. Από την εμπειρία σας αν βάλω δυνατότερους θα έχω ουσιαστική διαφορά ή θα δώσω τσάμπα λεφτά και θα χάσω και σε ησυχία??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 20, 2004 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 ωραιοι ανεμιστηρεςστις ποσες στροφες δουλευουν και ποσο τους πήρες?τι μαρκα ειναι? ειναι φωτιζόμενοι?η υδρόψυξη θέλει χαμηλές στροφες τους ανεμιστήρες στο ψυγείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 20, 2004 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2004 μπανισα cooler master με τα τσακιρικα τα ματια μου ή μου φαίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Δεκέμβριος 21, 2004 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Φίλε Michalis76 ,θα ήθελα να αγοράσω και εγώ τα ίδια κομμάτια (εκτός από την αντλία που την έχω ήδη) και θα ήθελα να μου πεις αν μπορείς τιμή και τι ψυγείο είναι αυτό που πήρες. Αν δεν θες εδώ στο topic στείλε μου πμ. Μια άλλη απορία μου είναι για το water block που πείρες. Σκέφτομαι πως ένα τέτοιο block δεν θα σου επιτρέπει να το βάλεις σε άλλο socket εκτός από του 478 για P4. Κάτι που δεν θέλω να κάνω εγώ γιατί σκοπεύω να το τοποθετήσω σε AMD στο μέλλον. @BeetleJuice : Τα τσακίρικα μάτια σου είδανε σωστά , είναι Cooler Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Δεκέμβριος 21, 2004 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Michalis76 Οι ανεμιστήρες που έχω αυτή την στιγμή είναι 42,5CFM o ένας (85CFM σύνολο) και έχω 22dBA θόρυβο. Από την εμπειρία σας αν βάλω δυνατότερους θα έχω ουσιαστική διαφορά ή θα δώσω τσάμπα λεφτά και θα χάσω και σε ησυχία??? θα έχεις 1 βαθμό πιο κάτω περίπου σε idle και 2-3 σε λόαντ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 21, 2004 Author #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 01:48] μπανισα cooler master με τα τσακιρικα τα ματια μου ή μου φαίνεται? Σωστά μπάνισες link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 21, 2004 Author #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από bZrOo [Σήμερα, στις 04:06] Φίλε Michalis76 ,θα ήθελα να αγοράσω και εγώ τα ίδια κομμάτια (εκτός από την αντλία που την έχω ήδη) και θα ήθελα να μου πεις αν μπορείς τιμή και τι ψυγείο είναι αυτό που πήρες. Αν δεν θες εδώ στο topic στείλε μου πμ. Μια άλλη απορία μου είναι για το water block που πείρες. Σκέφτομαι πως ένα τέτοιο block δεν θα σου επιτρέπει να το βάλεις σε άλλο socket εκτός από του 478 για P4. Κάτι που δεν θέλω να κάνω εγώ γιατί σκοπεύω να το τοποθετήσω σε AMD στο μέλλον. @BeetleJuice : Τα τσακίρικα μάτια σου είδανε σωστά , είναι Cooler Master Φίλε bZrOo, όλα τα πράγματα είναι της Silverprop. To ψυγείο είναι το Silverstorm4 To waterblock το συγκεκριμένο είναι μόνο για 478, αλλά υπάρχει και αυτό το οποίο μέσω αντάπτορα μπαίνει παντού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 21, 2004 Author #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Δες και εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 21, 2004 Author #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 07:44] θα έχεις 1 βαθμό πιο κάτω περίπου σε idle και 2-3 σε λόαντ... Thanx Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 22, 2004 #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 υδρόψυξη θέλει χαμηλές στροφες τους ανεμιστήρες στο ψυγείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 22, 2004 Author #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 02:20] υδρόψυξη θέλει χαμηλές στροφες τους ανεμιστήρες στο ψυγείο? Μέχρι 1500rpm για 120mm ανεμιστήρα (εξαρτάται βέβαια από τον ανεμιστήρα).Ειδικά σε push διάταξη (ο αέρας να βαράει το ψυγείο) δυνατότεροι ανεμιστήρες δεν έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί ο αέρας επιστρέφει πίσω και στροβιλίζεται.Οι δικοί μου πάντως είναι σε pull διάταξη (βοηθούμενοι και από το shroud) και δουλεύουν στις 1220rpm Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Δεκέμβριος 22, 2004 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 @ Michalis76 : Ευχαριστώ Μιχάλη για τις απαντήσεις σου. Σου έχω ακόμα μερικές απορίες όμως . Το TEC Ready waterblock SXT πρώτον είναι πιο ακριβό και δεύτερον παίζει το εξής πρόβλημα. Αν θελήσω εγώ να το βάλω σε S478 ,θα πρέπει αναγκαστικά να βάλω τον adaptor που δίνει μαζί .Το θέμα όμως είναι ότι χωρίς TEC εγώ χάνω σε απόδοση από το block λόγο μεγαλύτερου πάχους χαλκού από τον επεξεργαστή μέχρι το νερό , συν του ότι θα πρέπει λογικά να βάλω κάποια θερμοαγώγιμη ενδιάμεσα για να δουλέψει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Συμφωνείς μαζί μου σε αυτό ή λέω άλλα αντί άλλων ; Τεσπα ,τελικά ίσως πάρω το ίδιο ακριβός block με σένα και να τελειώνω με αυτό το θέμα. Θα σε παρακαλούσα αν είναι εύκολο να μου στείλεις ένα πμ ακόμα γιατί τελικά την τιμή του ψυγείου δεν μου την είπες και το λινκ που μου δίνεις δεν το έχει ακόμα ώστε να το δω από εκεί , ευχαριστώ προκαταβολικά. @ BeetleJuice : Το ψυγείο που θα χρησιμοποιήσεις για water cooling χρειάζεται πρώτον καλή κυκλοφορία του αέρα ανάμεσα από τα fins του , με λίγα λόγια θες να το διατηρείς καθαρό από σκόνη για να μην μπουκώνει, και δεύτερον όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κυκλοφορία αέρα μέσω του μεγαλύτερου όγκου αέρα που έχει δυνατότητα να σπρώξει ο/οι ανεμιστήρας/ες η οποία μετριέται σε CFM - Cubic feet per minute. Όπως είπε και ο Voudas πιο πάνω στον Μιχάλη η διαφορά που θα έχει αν πάρει ταχύτερους ανεμιστήρες από αυτούς που έχει θα δει μια μικρή φαινομενικά διαφορά αλλά μεγάλη για όσους πάνε το hardware στο extreme . Αρχική απάντηση από Voudas Αρχική απάντηση από Michalis76Οι ανεμιστήρες που έχω αυτή την στιγμή είναι 42,5CFM o ένας (85CFM σύνολο) και έχω 22dBA θόρυβο. Από την εμπειρία σας αν βάλω δυνατότερους θα έχω ουσιαστική διαφορά ή θα δώσω τσάμπα λεφτά και θα χάσω και σε ησυχία??? θα έχεις 1 βαθμό πιο κάτω περίπου σε idle και 2-3 σε λόαντ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 22, 2004 Author #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 Αρχική απάντηση από bZrOo [Σήμερα, στις 10:29] @ Michalis76 : Ευχαριστώ Μιχάλη για τις απαντήσεις σου. Σου έχω ακόμα μερικές απορίες όμως . Το TEC Ready waterblock SXT πρώτον είναι πιο ακριβό και δεύτερον παίζει το εξής πρόβλημα. Αν θελήσω εγώ να το βάλω σε S478 ,θα πρέπει αναγκαστικά να βάλω τον adaptor που δίνει μαζί .Το θέμα όμως είναι ότι χωρίς TEC εγώ χάνω σε απόδοση από το block λόγο μεγαλύτερου πάχους χαλκού από τον επεξεργαστή μέχρι το νερό , συν του ότι θα πρέπει λογικά να βάλω κάποια θερμοαγώγιμη ενδιάμεσα για να δουλέψει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Συμφωνείς μαζί μου σε αυτό ή λέω άλλα αντί άλλων ; Τεσπα ,τελικά ίσως πάρω το ίδιο ακριβός block με σένα και να τελειώνω με αυτό το θέμα. Θα σε παρακαλούσα αν είναι εύκολο να μου στείλεις ένα πμ ακόμα γιατί τελικά την τιμή του ψυγείου δεν μου την είπες και το λινκ που μου δίνεις δεν το έχει ακόμα ώστε να το δω από εκεί , ευχαριστώ προκαταβολικά. @ BeetleJuice : Το ψυγείο που θα χρησιμοποιήσεις για water cooling χρειάζεται πρώτον καλή κυκλοφορία του αέρα ανάμεσα από τα fins του , με λίγα λόγια θες να το διατηρείς καθαρό από σκόνη για να μην μπουκώνει, και δεύτερον όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κυκλοφορία αέρα μέσω του μεγαλύτερου όγκου αέρα που έχει δυνατότητα να σπρώξει ο/οι ανεμιστήρας/ες η οποία μετριέται σε CFM - Cubic feet per minute. Όπως είπε και ο Voudas πιο πάνω στον Μιχάλη η διαφορά που θα έχει αν πάρει ταχύτερους ανεμιστήρες από αυτούς που έχει θα δει μια μικρή φαινομενικά διαφορά αλλά μεγάλη για όσους πάνε το hardware στο extreme . θα έχεις 1 βαθμό πιο κάτω περίπου σε idle και 2-3 σε λόαντ... Φίλε bZrOo, Έχεις δίκιο για το SXT όσον αφορά την απώλεια απόδοσης λόγω της έξτρα πλάκας. H πιο απλή λύση : παίρνεις τώρα το SE 478 (ίδιο με το δικό μου) και κάνεις την δουλεία σου. Όταν αργότερα βάλεις AMD ή LGA 775 αγοράσεις ένα καινούργιο gasket (μονωτικό λάστιχο για το μπλοκ) και μία πλάκα ίδια με του SXT, την οποία δεν θα την βάλεις σαν επιπλέον αλλά θα αλλάξεις το κάτω μέρος του SE 478. ’λλωστε σε όλη η σειρά της Silverprop το πάνω μέρος του μπλοκ είναι ολόιδιο. Ελπίζω να βοήθησα... σε 10λεπτά θα ποστάρω και photos για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 22, 2004 Author #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 Λοιπόν αγοράζεις το SE 478 (photo 1) και το χρησιμοποιείς στο 478 (photo 2) To πάνω μέρος του μπλοκ είναι κοινό σε όλα τα waterblock (photo 3) Μετά αγοράζεις την κάτω πλάκα (photo 4) ξεβιδώνεις 6 αλενόβιδες και βάζεις την νέα πλάκα. Έχεις τώρα ένα μπλοκ συμβατό με Athon XP (photo 5), Athlon 64 (photo 6) & LGA 775 (photo 7) Αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Δεκέμβριος 22, 2004 #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2004 Σωστός Μιχάλη , έτσι σχεδόν σκεφτόμουνα και εγώ να το κάνω αλλά με την λύση του να κόψω γύρο γύρο το περισσευούμενο χαλκό .Αλλά έτσι θα απέκλεια την χρήση σε S478 ξανά . Έτσι όπως τα λες ,δλδ αν γίνετε να παραγγείλεις μόνο τον πάτο , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Υ.Γ. Το ψυγείο ;:worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Δεκέμβριος 29, 2004 Author #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 Αλλαγή υγρώνΑποφάσισα να δοκιμάσω αυτό στο κύκλωμα.Ήδη κάνω εξαέρωση και το απόγευμα θα ποστάρω θερμοκρασίες και φωτό.Επίσης μόλις αγόρασα και ένα σωληνάριο Artic Silver 5.Για να δούμε τι θα κερδίσουμε και από εκεί (μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα θερμοαγώγιμη η οποία ερχόταν μαζί με μία ψήκτρα της Thermaltake)Αναμείνατε στο forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.