Jump to content



Νεο Pc-800€


zampONakiaskiou

Recommended Posts

Το λοιπόν φίλος θέλει νέο pc.

Συν οθόνη και πληκτρολόγιο.

Οπότε το μπάτζετ πέφτει αυτόματα στα 650-700€.

Θέλουμε τα πάντα εκτός από λειτουργικό.

Σίγουρα, 8gb ram και ssd.Αν χωράει ένας σκληρός ακόμα δεκτός,αλλιώς θα του πασαρω έναν που'χω εγώ και "κάθεται".

Κλασική χρήση -ταινίες,ίντερνετ- και καλοβλεπει να παίξει κανά fps game.

Εγώ του πρότεινα να φτιάξουμε ένα σύστημα σχετικά αναβαθμισημο, με μια μέτρια προς καλη vga Κι ας κάνει υποχωρήσεις σε φίλτρα κι αναλύσεις.Συμφώνησε.

*Αναγκαστική αγορά από ένα κατάστημα για αγορά με δόσεις. eshop,mystems,plaisio.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Και 8gb και ssd και gaming και τα πάντα εκτός από λειτουργικό στα 800€;;; Και δόσεις;;; Δλδ δεν τα έχει τα λεφτά τώρα.. τι να πω.. 

Αυτά από msystems και βάλε και μια gpu (που μου ξέφυγε κ στη βάζω πάνω πάνω) και κάνεις ένα σύστημα που με αρκετό ροκάνισμα, μπορεί να παίξει στα 1080p.

Δε ξέρω αν μπορέσεις να κόψεις κι άλλο, αλλά άποψή μου είναι να μην το κάνεις γιατί θα πέσεις επικίνδυνα σε ποιότητα. Όταν κάποιος δε δίνει πολλά λεφτά, τον πονά πιο πολύ όταν βλέπει ότι δεν πιάσαν τόπο. Μνήμη έβαλα ένα dimm κ κάνε παιχνίδι με όποιο 2*4gb θες.

Τέλος, καλύτερα να κάνει υπομονή να πάρει πιο μετά κάτι καλύτερο ή να πάει σιγά σιγά σε ένα build με καλομεταχειρισμένα κομμάτια. Στις μέρες μας βρίσκεις τρομερές ευκαιρίες κι είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά για καινούριο σύστημα με τέτοια parts.

WREki2X.png

ScqMNxE.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

επεξεργαστής-  i3-4160

μητρική - asrock B85m-pro3

μνήμη - kingston fury 1866mhz

ssd - ocz arc100 240gb

κάρτα γραφικών -  r9 270

τροφοδοτικό - coolermaster g550m

κουτί - raljintek arcadia

 

Σύνολο 648€ + 15€ αν χρειάζεται αντιγραφικό . Βάζεις και τον δικό σου δίσκο.

 

**Μπορείς να κόψεις από μνήμη 8€ και να πας σ'ένα ram stick και από τον ssd 38€ και να πας στον αντίστοιχο 120gb.

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Delijohn, Δεν είναι αναγκαία ο ssd και τα 8gb. Αλλά εφόσον πάμε σε ένα νέο σύστημα  κρίμα δεν είναι να μην είναι μέσα;Κάνω λάθος;

Λεφτά μου 'πε γύρω στα 800 με οθόνη και πληκτρολόγιο.Αν πάει γύρω στα 850 δηλαδή δεν πιστεύω να'χει πρόβλημα.

Σε 1080p με την 270 θα έχει πρόβλημα να παίξει cod δηλαδή;Για bf δεν τον έχω αλλά και πάλι.Με υποχωρήσεις θα το παίζει κι αυτό.

Γενικά η σύνθεση σου μ'αρέσει, με μοναδικά σημεία που meh τα εξής.

 

Επεξεργαστής (άρα και μητρική) :p

http://www.e-shop.gr/lg-23mp55hq-p23-ah-ips-led-monitor-full-hd-p-PER.170178 5 ευρώ διαφορά από την 21.5 που μου δωσες δεν αξίζουν;

Cd-Dvd rw και μη δε χρειάζονται.Έχουμε απόθεμα! 

Ούτε ποντίκι.

οπότε μένουν αλλά 30 ευρά-5 οθόνη αν πάρει την 23άρα LG = 25. :p

Σύνολο 785.

 

Αν το πάμε στα 850;Τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε;

 

Επίσης αν πιστεύετε πως μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη κάρτα γραφικώνε στα μετέχειρα, πιστεύω θα τον πείσω να τα δώσει ντούκου αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Για την οθόνη πάσο. Κοίταζα καθαρά για χαμηλή τιμή κ απλά μου έκανε ότι είδα το ips στον τίτλο. Προφανώς αξίζουν 25€ για 1,5inch παραπάνω.

Αν ξεχνάς και ποντίκι και Cd-Dvd rw οκ.

Με την 270 θεωρώ πως δεν θα'χει πρόβλημα να παίξει παιχνίδια, ειδικά αν έχει καταλάβει ότι δεν θέλει φίλτρα κ τέρμα γραφικά. Από την άλλη, έχοντας τις 7970/270x παλαιότερα αλλά και την 670 πρόσφατα, μια καλή κάρτα βοηθά. Ειδικά στα μεταχειρισμένα, νομίζω πως άνετα μπορείς να βρεις πολύ δυνατότερη κάρτα με ταβάνι στα 170-180€, π.χ. 7970/7950/280x (toxic?)/270x/670/680/760/770. Απλά θέλει υπομονή κ ψάξιμο γιατί ο καθένας ζητά όσα του λείπουν ξεχνώντας τι πουλάει.

Αφήνω τελευταίο cpu/mobo που είναι πιο σημαντικό. Με χαλάει να αγοράζω διπύρηνο intel το 2015 στα ίδια λεφτά με τον εξαπύρηνο amd. Είναι οφθαλμοφανές το κέρδος που θα έχεις. Μπορεί να μην είναι όλα optimized για πολλούς πυρήνες αλλά ακόμα και στα κινητά, έχουμε 4πύρηνα πια.. πολλά παιχνίδια εκμεταλλεύονται πολλούς πυρήνες κ ακόμα και καθημερινές εργασίες γίνονται πιο γρήγορα πλέον. Αν πας από eshop, νομίζω είναι 10€ κάτω ο 6300, αλλά αν θες πας και στον 6350 που τρέχει μαμά στα 3.9. Τι άλλο θες; Θεριό ανήμερο. Μητρική αν θες το googlάρεις κ ίσως βρεις κ καλύτερη.. αν κ ακόμα κ σ'αυτά τα λεφτά, μέχρι κι αξιοπρεπές o/c κάνεις.

Μερικά βίντεο για να σε πείσω (δεν παίρνω ποσοστά από τις εταιρείες)  :D

να τι θα "χάνεις" σε κακογραμμένα single threaded

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγω προτείνω μια πολυ καλύτερη λύση post-59967-0-81142400-1424349734_thumb.p βάλε και τον δικό σου δίσκο μπορεις να κάνεις αλλαγές οπως κουτι,η ποντικια και πληκτρολόγια το ποντικι το συγκεκριμένο http://www.skroutz.gr/s/5285247/Element-MS-1050G-Kido.html το εχω και απλα πετάει .... και σε πληκτρολογιο σου εβαλα το αδερφακι του  http://www.skroutz.gr/s/3807022/Element-KB-550.html ...και ξανα λεω οτι μπορεις και να αλλάξεις αλλα μείνε σε ι5... μπορεις να πας σε κατώτερη καρτα γραφικων και να πας σε κάποια άλλη οθόνη  εγω τα έβαλα στρογγυλά ...οθόνη θα έπαιρνα αυτην αμα ήμουν στην ιδια θέση.. http://www.skroutz.gr/s/4263640/Asus-VS247HR.html (για gaming απλα δεν θα κολλάει πουθενα)

Έγινε επεξεργασία από AsuS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.