Jump to content



αδικαιολόγητη και παράξενη καθυστέρηση...


serpico75

Recommended Posts

Πρόκειται για το notebook HP Pavilion g7-1340sv. Για κάποιους λόγους έκανα ένα format και εγκατέστησα Windows 7 64-bit. Όχι απ' το recovery partition. Καθαρή εγκατάσταση από dvd. Εδώ να ενημερώσω, ξεκινώντας, ότι έχω κρατήσει πριν ξεκινήσω το format, σε image, τα προηγούμενα προβληματικά Windows για τα οποία έκανα και εγκατάσταση εκ νέου. Ως εδώ καλά.

 

Κατά την εγκατάσταση των drivers, δεν κατάλαβα σε ποιόν απ' όλους, είδα ότι η έναρξη άρχισε να καθυστερεί. Και όντως καθυστερούσε, και πάρα πολύ μάλιστα. Και έχω απόδειξη γι' αυτό. Θα καταλάβετε σύντομα.

 

Σε έναν δεύτερο δίσκο βάζω από acronis την προβληματική εγκατάσταση που έχω κρατήσει σε ένα image. Και βάζω επάνω το δεύτερο δίσκο για να δοκιμάσω μόνο την εκκίνηση. Αποτελέσματα:

εκ νέου εγκατάσταση:42 sec και έφτασεε μέχρι καί 1 min & 7 sec (απαράδεκτο για μητρική εγκατάσταση)

δεύτερος δίσκος με προβληματικά Windows:37 sec !!!

 

Επίσης, έτρεχα τον Firefox και έκανε:

εκ νέου εγκατάσταση:16 sec

δεύτερος δίσκος με προβληματικά Windows:μόλις 6 sec !!

 

Είπα ότι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά, και, μιά και δεν είχα προχωρήσει πολύ, ξαναξεκίνησα την εγκατάσταση. Αυτή τη φορά, όμως, θα έβαζα τους drivers, αλλά σε κάθε έναν θα έκανα shutdown και εκκίνση, και θα μέτραγα τους χρόνους.

Με την πρώτη φορά που έφτασαν στο desktop τα Windows, αυτός ο χρόνος ήταν 37 sec.

Έβαλα με τη σειρά:

chipset + vga (ένα αρχείο που τα είχε καί τα δύο)

sound

ethernet

camera

Ως εδώ όλα καλά. Η εκκίνηση εξακολουθεί να είναι 37 sec.

 

Εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Βάζω στη συνέχεια το bluetooth. Κατά την εγκατάσταση, βγαίνει ένα μήνυμα ότι κάποια συσκευή (απ' τις 5-6 που πρέπει να εγκατασταθούν) δεν εγκαταστάθηκε σωστά. Κλείνω το μήνυμα, και όλες οι υπόλοιπες εγκαταστάθηκαν σωστά. Κλείνω και ανοίγω το laptop και εδώ είναι η καθυστέρηση:τα 42sec που λέω πιό πάνω.

 

Σίγουρα κατάβασα τον σωστό driver. Καί πριν το format, αλλά καί έχοντας σε δεύτερο δίσκο την προηγούμενη προβληματική εγκατάσταση, πρόκειται για Atheros bluetooth. Πώς, λοιπόν, αφού κατάβασα Atheros, βγαίνει σφάλμα, που ίσως αυτό δημιουργεί τα προβλήματα και αρχίζουν οι καθυστερήσεις;

 

Να πω εδώ ότι, με την πρώτη φορά που έφτασαν τα windows στο desktop, στο systray είδα το μπλε εικονίδιο bluetooth. Που σημαίνει ότι ο driver που είχαν βάλει από μόνα τους τα windows δε δημιουργούσε πρόβλημα, αφού ο χρόνος ήταν 37sec. Καλά, ο driver των Windows υπερτερεί της κατασκευάστριας;;;

 

Μετά την εγκατάσταση του bluetooth, παρά το μήνυμα σφάλματος, στο device manager που κοίταξα δεν υπάρχει συσκευή με κίτρινο θαυμαστικό ή κόκκινο "x".

 

Τί να πώ;;; Έχω κάνει τόσες και τόσες εγκαταστάσεις, αλλά κάτι τέτοιο πρώτη φορά το βλέπω. Έχει αντιμετωπίσει κανείς σε laptop της HP, σε συγκεκριμένη σειρά, ή γενικά σε laptop κάτι ανάλογο να με βοηθήσει;

 

Ευχαριστώ !!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.