Jump to content

Zalman CNPS 7700

ea6gka

Recommended Posts

λοιπον πηρα την ψυκτρα αυτη , ζυγιζει 918 γραμμαρια και εχω το εξης κουφο. Οταν ειναι οριζοντιο το κουτι εχω 33 idle και οταν ειναι ορθιο παει στους 38, αυτη ειναι μια διαφορα 5 βαθμοι και το αποδιδω στο βαρος της ψυκτρας. Θεμα σφιξιματος κλπ δεν τιθεται εχω βιδωσει πολυ δυνατα ολες τις βιδες και ειναι στη τσιτα. Τι να κανω για να πατησει καλα γιατι μου φαινεται οτι στη καθετη θεση δεν κανει καλη επαφη.

προφανώς είναι λόγω βάρους που σημαίνει ότι υπάρχει ελαφριά μετακίνηση

τσέκαρε προσεκτικά μήπως υπάρχει κάπου τζόγος (πιθανόν στα μεταλλικά κλιπάκια που έχει)

αλλιώς άσε το κουτί οριζόντια και άρχισε να δουλεύεις ξαπλωμένος στο κρεβάτι :D

Βασικά την ίδια ψύκτρα την έβαλα στην VNG-250(σου) και δεν μου παρουσίασε το πρόβλημα που αναφέρεις...παρόλο που έβαλα το δικό της backplate, που είναι μικρότερο και λεπτότερο από το μανήσιο της μητρικής...Μάλλον έχει σχέση με την συνδεσμολογία του prescott

οπως το εχεις καθετα , σφίξε πρώτα τις ΠΑΝΩ βιδες και μετα τις κάτω

θα πετύχεις εναν ανάποδο τζόγο που πιστεύω θα εξαλιφθεί με την μετακίνηση λογω βάρους

ΜΑΜΗΣΙΟ ή ΜΑΜΗΣΟ , απο το μαμα , εργοστασιακό , απείραχτο , ΟΧΙ ΜΑΝΗΣΙΟ , δεν είναι απο την μανη

πλακα κανω και γώ απο μάνη είμαι :p

Δυστυχως, αυτη η ψηκτρα της Zalman, εχει αποδειχτει(τουλαχιστον σε μενα)απο τις χειροτερες της. Διοτι, και πολυ βαρια ειναι και με ψηλα το κεντρο βαρους, με τα αποτελεσματα που ειδες, και πολυ μεγαλη ειναι με αποτελεσμα να χωραει σε περιορισμενα mobo(και κουτια!) και τελος, δεν ειναι αθορυβη οπως μας ειχε συνηθισει η εταιρια. Εγω παντως, απογοητευτηκα...:TD:

Αρχική απάντηση από Stratos [Σήμερα, στις 09:51]

Δυστυχως, αυτη η ψηκτρα της Zalman, εχει αποδειχτει(τουλαχιστον σε μενα)απο τις χειροτερες της. Διοτι, και πολυ βαρια ειναι και με ψηλα το κεντρο βαρους, με τα αποτελεσματα που ειδες, και πολυ μεγαλη ειναι με αποτελεσμα να χωραει σε περιορισμενα mobo(και κουτια!) και τελος, δεν ειναι αθορυβη οπως μας ειχε συνηθισει η εταιρια. Εγω παντως, απογοητευτηκα...:TD:

’λλα λέει ο Θωμάς. Τώρα Θωμάς είναι αυτός, προσωπική εμπειρία δεν είχα, αλλά ορίστε το review: http://www.tomshardware.com/cpu/20041213/index.html

στρατο δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες, ειναι αθορυβη εχει και χαμηλο κεντρο βαρους αν δεις κατι αλλες tower θα καταλαβεις τι σου λεω και εχει και καλη αποδοση απλα πρεπει να τη στερεωσω καλυτερα. Αυτο που λες με τα κουτια και τις μητρικες μου φαινεται υποκειμενικο, μια χαρα για τα λεφτα της ειναι (40)

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 07:58]

στρατο δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες, ειναι αθορυβη εχει και χαμηλο κεντρο βαρους αν δεις κατι αλλες tower θα καταλαβεις τι σου λεω και εχει και καλη αποδοση απλα πρεπει να τη στερεωσω καλυτερα. Αυτο που λες με τα κουτια και τις μητρικες μου φαινεται υποκειμενικο, μια χαρα για τα λεφτα της ειναι (40)

Σιγουρα, ο καθενας εχει διαφορετικη εκτιμηση του "αθορυβο". Για μενα, το 20-32db ειναι πολυ(δεδομενου οτι στο 20 δεν κανει δουλεια). Τουλαχιστον σε σχεση με την 7000 που εφτανε μεχρι 25! Εγω δεν περιμενα οτι μια ψηκτρα με 12cm fan θα κανει περισσοτερο θορυβο απο μια με 9cm. Ειναι τρελοι αυτοι οι κορεατες... Οσο για τα κουτια, δεν ειναι υποκειμενικο καθολου. Δεν χωραει σε ΚΑΝΕΝΑ κουτι για HTPC για παραδειγμα. Οσο για τις μητρικες...δες στο site τους για τις λιστες.

Καταλαβαινω οτι το πηρες και το υποστηριζεις,αλλα μην το παρακανουμε...;)

μπα δεν εχω τετοια προβληματα φιλε, δεν ειμαι μετοχος της ζαλμαν, αλλα εσυ τι να την κανεις την ψυκτρα σε HTPC?? μηπως πηγες γυρευοντας? ισως να ειμαι συνηθισμενος σε πολλα ντεσιμπελ απο smart fan delta κλπ για αυτο.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 08:18]

μπα δεν εχω τετοια προβληματα φιλε, δεν ειμαι μετοχος της ζαλμαν, αλλα εσυ τι να την κανεις την ψυκτρα σε HTPC?? μηπως πηγες γυρευοντας? ισως να ειμαι συνηθισμενος σε πολλα ντεσιμπελ απο smart fan delta κλπ για αυτο.

Η αναγκη για αθορυβη ψυξη ειναι δεδομενη σε τετοια συστηματα...

Τελος παντως, αφου σε ικανοποιει, παω πασο, τη γνωμη μου ειπα...

• 2 weeks later...

Χθες μου τελείωσε η 7700....’λλαξα το ανεμιστηράκι κι έβαλα ένα άλλο με αντίθετη φορά του άέρα, αλλά μου έπεσε :tomato: η ψύκτρα και στη βάση της εκεί που ενώνονται όλα τα πτερύγια σχηματίζοντας μια άψογη επίπεδη, λεία επιφάνεια κάποια είχαν μετατοπιστεί με αποτέλεσμα την ανωμαλία:cry: Την έτριψα με γυαλόχαρτο, μπας καιτην φέρω στα ίσα, αλλά όταν την δοκίμασα έπιασα 50 με το καλημέρα.

Έτσι, πήρα πό τα μουλτιράμα την Silent tower με ένα ανεμιστηράκι, πολύ εντυπωσιακή, πιο ελαφριά από την 7700 και με καλύτερο τρόπο πρόσδεσης, αν και λόγω κέντρου βάρους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα..Θερμοκρασίες idle ίδιες με την 7700, αλλά πολύ καλύτερες στα φουλ λόαντ(δεν πήγε πάνω από 43). Λόγω όμως του μεγέθους μάλλον εμποδίζει το απρόσκοπτο airflow, μια και που λίγο ακόμα θα αγγίξει το πλαινό πάνελ...:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.