Jump to content

Μπλοκάρισμα εικόνων

Recommended Posts

Έχω ασύρματη σύνδεση και θέλω να βρω τρόπο να εμποδίζω τη φόρτωση όλων των εικόνων που υπάρχουν στην όποια ιστοσελίδα θέλω να επισκεφθώ, καθώς και τυχόν ενσωματωμέων βίντεο, με τη δυνατότητα άρσης ανά πάσα στιγμή. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να μπλοκάρω και τις διαφημίσεις σε flash, στο φόντο κτλ. Ο Firefox κάποτε είχε add-block, αλλά έτσι όπως βάρυνε, δεν ασχολούμαι πια.

Μια πολύ απλή επιλογή, χωρίς καν να βάλεις πρόσθετα, είναι να απενεργοποιήσεις τη φόρτωση εικόνων/plugins από τις ρυθμίσεις του browser. Αν δεν προτιμάς Firefox, σου περιγράφω σε Chrome:

Settings > Content settings > Images > Do not show any images και

Settings > Content settings > Plug-ins > Click to play

Ειδικά με το δεύτερο, είσαι εντελώς καλυμμένος. Κάνεις κλικ σε όποιο κουτάκι flash θέλεις να φορτώσει, διαφορετικά μένει γκριζαρισμένο.

Οι εικόνες δυστυχώς δεν έχουν "Allow now". Ή βάζεις εξαίρεση για μια ιστοσελίδα και τις φορτώνει ή δεν βάζεις και δεν τις φορτώνει. Αν θέλεις περισσότερη ευελιξία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο extension, όπως τα παρακάτω (δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά κάνουν αυτό που θέλεις):

https://chrome.google.com/webstore/detail/block-image/pehaalcefcjfccdpbckoablngfkfgfgj?hl=en

https://chrome.google.com/webstore/detail/wizmage-image-blocker/ifoggbfaoakkojipahnplnbfnhhhnmlp?hl=en

Αν μιλάμε για smartphone και προσπάθεια περιορισμού του bandwidth κατά το browsing, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς τον Opera mini και τους άλλους browsers μόνο στις σελίδες που ο mini δεν εμφανίζει σωστά.

Για desktop pc ο Opera έχει την λειτουργία turbo με την οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, γίνεται μια επιπλέον συμπίεση των δεδομένων που χρησιμοποιεί ο browser, μπορείς να έχεις και επιλεγμένη την επιλογή για τις φωτογραφίες όπως αναφέρεται και πιο πάνω.

Για smartphone μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Opera Max που συμπιεζει τα δεδομένα για όλα τα προγράμματα που θέλουν σύνδεση Internet, συνεπώς θα μπορείς να έχεις πάντα ένα όφελος.

Στο κινητό μου που το χρησιμοποιώ μου λέει ότι έχω όφελος περίπου 10% στα δεδομένα ανά μήνα.

Έγινε επεξεργασία από Peter Pan