BasiliCeLew Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2015 Καλησπέρα παιδιά, έχει λίγες μέρες που έκανα φορμάτ σε Windows 8.1 και εντόπισα ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα. Όταν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός για αρκετές ώρες και η ο οθόνη σβήνει μετά απο την αυτόματη απενεργοποιηση, δεν επανέρχεται ποτέ. Στην αρχή λέω τελικά έφταιγε ο σκληρός καθώς φαινόταν σαν να πάγωνε το pc, πρόβλημα το οποίο είχα και λύθηκε με φορμάτ, αλλά μετά από μερικά πειράματα κατέληξα ότι ο υπολογιστής δουλεύει 100% (τραγούδια, βίντεο , εντολές όλα λειτουργούσαν κανονικά) απλά δεν γίνεται με κανέναν τρόπο να επαναφέρει την οθόνη. Δοκίμασα να βγάλω το DVI από το pc με σκοπό να χρειαστεί να "ξαναδιαβαστεί" η οθόνη. Τίποτα. Προσωρινή λύση που έδωσα είναι η απενεργοποίηση της αυτόματης απενεργοποίησης της οθόνης, και την κλείνω εγώ χειροκίνητα καθώς ο υπολογιστής δεν μπορεί να κλείσει. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα με βοηθούσε, καθώς σε περίπτωση που ξεχάσω να κλείσω την οθόνη καίει άδικα όλο το βράδυ... Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Φεβρουάριος 15, 2015 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2015 Παιδιά κανένας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 15, 2015 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2015 Amd hd7xxx κάρτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Φεβρουάριος 15, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2015 @panoc, Amd R7 260x από Gigabyte Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Φεβρουάριος 16, 2015 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 Μου κάνει και εμένα τελευταία σε win 7 ένα τέτοιο κουλό, μένει η οθόνη μαύρη μετά από αυτόματη απενεργοποίηση όσο και να κουνάω το ποντίκι και να πατάω πλήκτρα δεν επανέρχεται, αλλά πατώντας alt ctr del επανέρχεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 16, 2015 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 η μη επαναφορα της οθονης ειναι γνωστο( θεμα με τις radeon καρτες, συνδιασμος Bios της καρτας και driver. Αυτο που γινεται ειναι οτι η καρτα δεν επαναφερει τα κανονικα ρολογια με αποτελεσμα να μη ξυπναει. Εγω τγο ελυσα βαζοντας Bios απο αλλη καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Φεβρουάριος 16, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 Θα δοκιμάσω το παλιό bios στο οποίο σίγουρα δεν υπήρχε πρόβλημα και θα σας ξαναπώ αν έφτιαξε τότε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 16, 2015 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 η μη επαναφορα της οθονης ειναι γνωστο( θεμα με τις radeon καρτες, συνδιασμος Bios της καρτας και driver. Αυτο που γινεται ειναι οτι η καρτα δεν επαναφερει τα κανονικα ρολογια με αποτελεσμα να μη ξυπναει. Εγω τγο ελυσα βαζοντας Bios απο αλλη καρτα. Trololol.... Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια 7970. Πίστεψα κι εγώ, αφού εδώ και μήνες, μετά από άπειρες δοκιμές δεν έβρισκα λύση, ότι είναι θέμα συνεργασίας της κάρτας και την άλλαξα με μια GTX970. ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε τους αστικούς μύθους περί προβληματικών ΑΤΙ και drivers,κλπ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 16, 2015 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 Wizard gigabyte μητρική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 16, 2015 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 Asus P9X79 Pro αρχικά και πλέον Gigabyte GA-X79-UD3Και με τις δύο, το ίδιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Φεβρουάριος 16, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 Παιδια μήπως φταίει το λειτουργικό; Γιατί στα windows 7 ποτέ δεν είχα αυτό το πρόβλημα... Στα 8.1 μου εμφανίστηκε πρώτη φορά..Με το bios update τίποτα δεν άλλαξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Φεβρουάριος 16, 2015 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 Δοκίμασε να δώσεις λίγο vcore στην κάρτα απο afterburner Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Φεβρουάριος 16, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2015 Δοκίμασε να δώσεις λίγο vcore στην κάρτα απο afterburner Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό; Θα το δοκιμάσω παρόλα αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Φεβρουάριος 17, 2015 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2015 windows 7 έχω οπότε δεν νομίζω να είναι το λειτουργικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Φεβρουάριος 17, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2015 (edited) Το παθαίνω όμως από τότε που έχω τα windows 8... Μετά από 1.5 χρόνο χρήση της ίδια κάρτας... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 17, 2015 από BasiliCeLew Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Φεβρουάριος 18, 2015 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2015 (edited) Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό; Θα το δοκιμάσω παρόλα αυτά.Εχω την εντύπωση οτι δεν υπαρχουν αρκετά ρεύματα για να ξυπνήσει η κάρτα , και σε αυτό συμβάλλον και οι drivers - bios.Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ με ati 290 αλλά με +30 vcore δείχνει να έχει φτιάξει. Είμαστε όμως διαφορετική περίπτωση καθώς έχω κανει και γύρω στο 20% overclock Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 18, 2015 από komos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts