Jump to content

προβλημα με μητρικη?ή τροφοδοτικο?

Recommended Posts

καλημερα.εχω ενα λαπτοπ toshiba satelite c660D-102 AMD.το λαπτοπ ειναι φιλου μου το εδωσε μηπως μπορω να κανω κατι επειδη ψιλοασχολουμαι(το εχει για πεταμα λεει καθως αγορασε αλλο).λοιπον,κατα την εκκινηση ξεκινα το μοτερακι τις ψυκτρας και σε δευτερολεπτα σταματα.καμια ενδειξη στην οθονη.ο σκληρος νομιζω οτι γυριζει.νομιζα οτι το προβλημα ειναι με το τροφοδοτικο καθως οταν ανοιξα το λαπτοπ βρηκα πολυ μακα(χνουδι ολοκληρο) μεσα στην ψυκτρα.το καθαρισα και το εβαλα ξανα να δουλεψει με το λαπτοπ ανοικτο,οπω το ειχα ανοιξει.ξανα τα ιδια.σταματαει μετα απο λιγα δευτερολεπτα.Ωμως μετα απο λιγα δευτερολεπτα ξαναξεκινα,δουλευει για λιγο οπως οταν δουλευει οταν το λαπτοπ και δεν εχει προβλημα και δουλευει για να ψυξει σταματα μετα και μετα ξανα και παει λεγοντας.μου κανει εντυπωση κατα την εκκινηση που σταματα αποτομα.η οθονη εννοειτε δεν δειχνει τιποτα.συμφωνα με το φιλο μου πριν ενα χρονο το ειχε στειλει με τα ιδια συμπτωματα και του ειχαν κανει αλλαγη μητρικης(εμενα για να πω την αμαρτια μου δεν μου φαινεται να εχει αλλαχτει η μητρικη).πως μπορω να δω αν εχει καει η μητρικη?καποιος πυκνωτης να εχει σκασει δεν φαινεται με γυμνο ματι.εχω ενα σπρει για ηλεκτρικες επαφες,σε καποια σημεια η μητρικη δειχνει να εχει μια διαφανη γλιτσα,δεν φαινεται να ειναι κατι ιδιαιτερο,αλλα να ριξω λιγο σπρευ να καθαρισει?εννοειτε θα στεγνωσει πριν το βαλω ξανα σε λειτουργια.πως μπορω να καταλαβω αν φταει μητρικη,επεξεργαστης,ή καρτα γραφικων?επισκευαζεται?μερικες μητρικες που ειχε σκασει απλως πυκνωτης τις εχω φτιαξει με αντικατασταση πυκνωτη(εχω κολητηρια κτλ) εδω τι κανουμε???ευχαριστω εκ των προτερων..

πρεπει να αποσυνδεσω την φισα της οθονης του λαπτοπ για να το συνδεσω σε εξωτερικη οθονη?η δεν εχει θεμα αν την αφησω?ρωταω επειδη το εχω ξαναδεσει(κουταμαρα!).οχι,ηχος windows δεν ακουγεται.μονο ο δισκος που γυρναει,το dvd που κανει τον ηχο οταν ξεκιναει και το τροφοδοτικο(ψυκτρα.).ολα αυτα(εκτος το δισκο)για δευτερολεπτα,μετα...σιωπη

παντως συνδεσα εξωτερικη οθονη,παλια βεβαια(κουβα) χωρις να εχω βγαλει τη φισα της οθονης του λαπτοπ και δεν ειδα αποκριση.

http://forums.toshiba.com/tshb/attachments/tshb/brd_network/14672/1/SPR610101EN0.pdf

Στην σελίδα 63 αναφέρει την σύνδεση με εξωτερική οθόνη.

Πάντως για να μην ακούγεται ήχος των windows σημαίνει ότι δεν μπαίνει καν εκεί. Μάλλον για μητρική είναι. Δεν κάνει κανένα άλλο beep ή τίποτα σωστά?

Τον δίσκο πάντως μπορείς να τον συνδέσεις σε κάποιο άλλον υπολογιστή.