haris013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2015 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2015 (edited) καλησπέρα συμφορουμήτες! χρειάζομαι την βοήθεια σας για μια σύνθεση , ένας φίλος μου θέλει νέο pc οπου θα δουλεύει σχεδιαστικά προγράμματα(κυρίως autocad και κάποια άλλα για simulations ανοχής κλπ) καθώς και casual gaming. το budget είναι μέχρι 1400 ευρώ(αυστηρά) και οθόνη του πρότεινα να πάει σε μια καλή 27αρα@1440p για να δουλεύει ποιο άνετα και να είναι ποιο ξεκούραστη. τι μου προτείνετε στα υπόλοιπα? o/c προφανώς δεν θα κάνει(αν και προσπαθώ τον ψήσω να κάτσουμε κανα κάνιστρο πάνω ) έχω χάσει τη μπάλα τώρα τελευταία με το hw και δεν ξέρω σε τι αξίζει να πάει.βιάζεται κιόλας οπότε πάει μάλλον γι'αυτή τη γενιά επεξεργαστών και gpu. για ρίξτε προτάσεις Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από haris013
Trexx Φεβρουάριος 4, 2015 #2 Φεβρουάριος 4, 2015 (edited) Mια αρχική πρόταση. Και μερικές οθόνες: http://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html http://www.skroutz.gr/s/2830057/Dell-Ultrasharp-U2713H.html http://www.skroutz.gr/s/4173095/HP-Z27i.html Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από Trexx 2
haris013 Φεβρουάριος 4, 2015 Author #3 Φεβρουάριος 4, 2015 (edited) Mια αρχική πρόταση. Και μερικές οθόνες: http://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html http://www.skroutz.gr/s/2830057/Dell-Ultrasharp-U2713H.html http://www.skroutz.gr/s/4173095/HP-Z27i.html έλα ρε δεινόσαυρε με έφτιαξες πάλι,πανω κάτω κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου αλλά δεν ήξερα τη κάρτα να βάλω. α btw γιατί purple δίσκο? ευχαριστώ πάρα πολύ edit: οπαααα λαθος μου στα 1400 να είναι και η οθόνη μεσα Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από haris013
Trexx Φεβρουάριος 4, 2015 #4 Φεβρουάριος 4, 2015 (edited) Καλώς τον! Δλδ θες pc για autocad και gaming σε 1440p με και με το καλό 27αρι μόνιτορ μέσα; Χμμμ.... α) Βάζεις την πρώτη dellβ) Κάρτα γραφικών την 290γ) Επεξεργαστή τον i5 4590δ) Ένα αξιοπρεπές κουτί του 50αρικου Με αυτή τη σειρά περικοπών. Αν πάλι δεν βγαίνει, δυστυχώς πρέπει να ανεβάσει το μπάτζετ. Τα 16GB, ο i5 τουλάχιστον και κάρτα επιπέδου 970 ή έστω 1440 τα βλέπω ως αδιαπραγμάτευτα. ΥΓ. Purple γιατί δίνει 3 χρόνια εγγύηση. Αν θες βάζεις και red. Πάντως όχι black (ακριβός, θορυβώδης και δεν κερδίζεις κάτι) ή green (αργός) Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από Trexx 1
haris013 Φεβρουάριος 5, 2015 Author #5 Φεβρουάριος 5, 2015 Καλώς τον! Δλδ θες pc για autocad και gaming σε 1440p με και με το καλό 27αρι μόνιτορ μέσα; Χμμμ.... α) Βάζεις την πρώτη dell β) Κάρτα γραφικών την 290 γ) Επεξεργαστή τον i5 4590 δ) Ένα αξιοπρεπές κουτί του 50αρικου Με αυτή τη σειρά περικοπών. Αν πάλι δεν βγαίνει, δυστυχώς πρέπει να ανεβάσει το μπάτζετ. Τα 16GB, ο i5 τουλάχιστον και κάρτα επιπέδου 970 ή έστω 1440 τα βλέπω ως αδιαπραγμάτευτα. ΥΓ. Purple γιατί δίνει 3 χρόνια εγγύηση. Αν θες βάζεις και red. Πάντως όχι black (ακριβός, θορυβώδης και δεν κερδίζεις κάτι) ή green (αργός) ναι, όντως είναι πολύ tight το budget του. Στην αρχή και εγώ κατάλαβα οτι είναι 1400 χωρίς οθόνη,μετά που του έδειξα τη σύνθεση μου είπε και οτι θέλει και το μόνιτορ μέσα ευχαριστώ πολύ και πάλι, θα κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις και θα τον παραγγείλω. PS:γενικά σε low budget PC φίλων/γνωστών κλπ μου άρεσε να βάζω το 200R,αξίζει ακόμα σαν κουτί ή υπάρχει κάτι καλύτερο?
haris013 Φεβρουάριος 6, 2015 Author #6 Φεβρουάριος 6, 2015 το παράγγειλα το τερατάκι μια ερώτηση μόνο, επειδή θα κάνω εγκατάσταση λειτουργικού εγώ, drivers βάζω απο το cd της μητρικής και κατεβάζω απο amd τους latest για την κάρτα?
Trexx Φεβρουάριος 6, 2015 #7 Φεβρουάριος 6, 2015 Τι παρήγγειλες; Τους drivers τους κατεβάζεις από το site της mobo, όχι από το cd και για την γραφικών όπως είπες.
haris013 Φεβρουάριος 6, 2015 Author #8 Φεβρουάριος 6, 2015 Τι παρήγγειλες; Τους drivers τους κατεβάζεις από το site της mobo, όχι από το cd και για την γραφικών όπως είπες. corsair 200r i5 4590 asrock h97 performance ripjaws X 16Gb asus 290 directCU sandisk ultra 2 240 wd purple xfx pro 650W dell u2713hm νομίζω καλό είναι σε αυτό το budget ε? για λειτουργικό λέω 8.1,δεν βρήκα κανα περίεργο θεμα με ασυμβατοτητα στα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο φίλος μου. ευχαριστώ και πάλι για την καθοδήγηση
Trexx Φεβρουάριος 6, 2015 #9 Φεβρουάριος 6, 2015 Γιατί την HM? Με λίγα παραπάνω παίρνεις την H η οποία σου προσφέρει κάλυψη στο 99% της παλέτας της adobe σε αντίθεση με την HM που μένει στο sRGB. Άλλαξέ την. Ας πει και η @karmen1983 που έχει την H τη γνώμη της.
haris013 Φεβρουάριος 6, 2015 Author #10 Φεβρουάριος 6, 2015 Γιατί την HM? Με λίγα παραπάνω παίρνεις την H η οποία σου προσφέρει κάλυψη στο 99% της παλέτας της adobe σε αντίθεση με την HM που μένει στο sRGB. Άλλαξέ την. Ας πει και η @karmen1983 που έχει την H τη γνώμη της. το πρόβλημα είναι οτι δεν έχει άλλη το eshop και το παιδί δεν μπορεί να αγοράσει απο αλλού οθόνη,τα θέλει όλα απο το ίδιο μαγαζί(λόγο μιας επιδότησης που έχει πρέπει να είναι όλα σε ενιαίο τιμολόγιο) και η H είναι αρκετά ποιο ακριβή. αν δεν είχε θέμα να μην είναι όλα απο το ίδιο κατάστημα θα τον έστελνα στην eizo ev27 ή την 27αρα Η κάτι άσχετο θεωρείς οτι χρειάζεται scaling ή θα μπορεί να δουλέψει στο default scale? ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν επιρεάζονται αρνητικά τα σχεδιαστικά προγράμματα απο το scale των windows(όπως το chrome που γίνεται blurry)
Trexx Φεβρουάριος 6, 2015 #11 Φεβρουάριος 6, 2015 (edited) Μα αν χρειάζονταν scaling τότε δεν θα είχε και νόημα να πάει σε τέτοια monitor. Μήπως εννοείς το μέγεθος των fonts? Aυτό ναι, ενδεχομένως να χρειαστεί αλλαγή αλλά δεν έχει να κάνει με downscaling στην ανάλυση. Απλά μεγαλώνει εικονίδια και γραματοσειρές. Αυτό το chrome, πως το είπες, δεν το χρησιμοποιώ όποτε δεν ξέρω το πρόβλημα. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 6, 2015 από Trexx
haris013 Φεβρουάριος 6, 2015 Author #12 Φεβρουάριος 6, 2015 Μα αν χρειάζονταν scaling τότε δεν θα είχε και νόημα να πάει σε τέτοια monitor. Μήπως εννοείς το μέγεθος των fonts? Aυτό ναι, ενδεχομένως να χρειαστεί αλλαγή αλλά δεν έχει να κάνει με downscaling στην ανάλυση. Απλά μεγαλώνει εικονίδια και γραματοσειρές. Αυτό το chrome, πως το είπες, δεν το χρησιμοποιώ όποτε δεν ξέρω το πρόβλημα. ναι συγνώμη λέγοντας scaling ενοούσα font scale απο τα windows προφανώς και δεν μιλάω στο θέμα της ανάλυσης
Recommended Posts