emm_stra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2015 ΚαλημέραΘα ήθελα την γνώμη σας για την παρακάτω τοπολογία που έχω σε ενα δίκτυο.6 switch 24port managed 3com συνδέονται σε ενα 16port 3com managed.Οι servers με διπλές κάρτες συνδέονται σε 2 από τα 6 switch.Το δίκτυο είναι windows 2003 domain με 1 fileserver και 1 print server.Στο 16αρι switch συνδέονται και 2 κτίρια μέσω οπτικής ίνας.Όλα είναι καλά, αλλά έχω την απορία μήπως δεν λειτουργεί ικανοποιητικά το δίκτυο. Μήπως τα 6 switch να τα ένωναν μεταξύ τους; ή να ειχα τους servers στο 16αρι; επίσης δεν καταλαβαίνω τι είναι το spanning tree και αν θα με βολευε να το εφαρμόσω;Ευχαριστώ για οποία βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 4, 2015 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Το Spanning tree ( STP ) είναι ένα πρωτόκολλο δικτύου που εξασφαλίζει μια τοπολογία loop-free για κάθε είδος γέφυρας Ethernet δίκτυο τοπικής περιοχής. Σκέψου το ως ένα δέντρο που η γέφυρα κρατάει βελτιστοποιημένη και ανεκτική σε σφάλματα τη διαβίβαση δεδομένων . Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Φεβρουάριος 4, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 (edited) Ευχαριστώ για την απάντηση. Μια υλοποίηση του στο δικό μου δίκτυο θα έδινε κάτι; πως θα υλοποιούνταν; ή ποια θα ήταν, αν μπορούσα να το πω έτσι, η βέλτιστη επιλογή συνδεσιμότητας των switch ; Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από emm_stra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 4, 2015 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Το STP απλός σου προσφέρει μια σωστή και δομημένη ασφάλεια στα δεδομένα σου..Δίκτυο εταιρίας είναι ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Φεβρουάριος 4, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 4, 2015 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Τα switch σου ειναι 10/100 Mbps με auto-sensing ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 4, 2015 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Το stp έχει νόημα αν ενώσεις 2 switch με δεύτερο καλώδιο. Αν το κάνεις χωρίς να έχεις ενεργοποιήσει το stp θα δεις τα φωτάκια να αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης αν οι διεπαφές στους σέρβερς είναι bridged πάλι πρέπει να τρέχει stp στις πόρτες που συνδέονται.Αυτά μιλώντας γενικά και αόριστα. Για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις πρέπει να δει κάποιος που γνωρίζει το stp το δίκτυο από κοντά και να σου προτείνει λύση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 4, 2015 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 να υποθέσω δεν είναι stackable τα 6 ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Φεβρουάριος 4, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Λοιπόν είναι 100/1000 με autosense. Stackable τι θα πει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 4, 2015 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Stackable σημαίνει να ταιριάζουν ! να υπάρχει ανταπόκριση δηλαδή ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Φεβρουάριος 4, 2015 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Λοιπόν είναι 100/1000 με autosense. Stackable τι θα πει;Τα stackable switches μπορούν να "ενωθούν" ώστε να συμπεριφέρονται σαν ένα ενιαία διαχειριζόμενο switch. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Φεβρουάριος 4, 2015 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 τα switch ειναι 3com 2928 και 2916...Νομιζω οτι το κανουν.Αλλα, εχω μπερδευτει λιγακι... Ο τροπος που τα εχω συνδεδεμενα ειναι ενταξη? Μπορει να υπαρξει καλυτερος τροπος συνδεσης? Εγω τα εχω σε αστερα με κεντρικο το 16αρι... Μηπως να βαλω εκει τους servers??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 4, 2015 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Συνήθως τα stackable συνδέονται απο πίσω σε σειρά με ενα καλώδιο που μοιάζει αρκετά στο HDMI. Δεν έχω συναντήσει διαφορετικό μέχρι στιγμής. Όπως και να έχει, νομίζω οτι σαν αστέρας είναι εντάξει. Το ιδανικο θα επρεπε να υπαρχει κα STP σαν failover. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Φεβρουάριος 4, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Συνήθως τα stackable συνδέονται απο πίσω σε σειρά με ενα καλώδιο που μοιάζει αρκετά στο HDMI. Δεν έχω συναντήσει διαφορετικό μέχρι στιγμής. Όπως και να έχει, νομίζω οτι σαν αστέρας είναι εντάξει. Το ιδανικο θα επρεπε να υπαρχει κα STP σαν failover.ευχαριστωτην μια καρτα των servers αν την συνδεσω στο κεντρικο και την αλλη σε καποιοα απο τα υπολοιπα θα ειναι καλυτερα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 4, 2015 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Θωρητικα δεν θα εχεις καμια διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 4, 2015 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Το ίδιο πράγμα θα έχεις όσο αφορά τη κάρτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Φεβρουάριος 4, 2015 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 εννοω αν θα ειναι καλυτερα για τους χρηστες..... Επειδη ολα τα switch επικοινωνουν με το κεντρικο, μηπως θα υπαρχει καλυτερη αποκριση απο τον file server??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 4, 2015 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Η διαφορα ειναι αμελητεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 4, 2015 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Δεν θα δεις μεγάλες διαφορές φίλε μου αυτο εννοώ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Φεβρουάριος 4, 2015 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Ok ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts