geokal12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2015 (edited) Σήμερα ξαφνικά πολλά αρχεία στο pc μου έγιναν έτσι. Είναι αρχεία κειμένου (txt, doc, excel κ.α), αρχεία avi, και αρχεία zip-rar. Το antivirus που έχω (avast) δεν τα βλέπει σαν απειλή. Τα αρχεία απέκτησαν την κατάληξη .com Δοκίμασα και έβαλα την κανονική του κατάληξη (txt) στο αρχείο και όταν το άνοιξα μου έβγαλε ένα κατεβατό με ασυναρτισίες. Ξέρετε τι είναι αυτό και πως μπορώ να τα φτιάξω; DELETED LINK BY tragikos Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από tragikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Φεβρουάριος 4, 2015 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 (edited) Χοντρός ιός ή τεράστιο malware......Εγώ θα ξήλωνα το avast και θα έβαζα ένα eset32 και full scan όλο το pc. Μετά scan με spytbot και προσευχή να μην έχει καταστραφεί τίποτα σημαντικό. Αν θέλεις original nod32 υπάρχει κάποιος σε παραδιπλανό φόρουμ που τα πουλάει 10 ευρώ με original activation. Είναι για ένα χρόνο. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από Attilas Link to comment Share on other sites More sharing options...
intercoolerr730 Φεβρουάριος 4, 2015 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 αν και ειμαι σχεδον σιγουρος και εγω οπως ο @Attilas οτι ειναι υιος, τοτε εχεις προβλημα.anywhay. ριξε μια ματια σε αυτη τη δημοσιευση γιατι πριν λιγο καιρο ειχα παρομοιο προβλημα. ισως σε βοηθησει.http://www.thelab.gr/topic/141000-όλα-τα-προγράμματα-ανοίγουν-με-το-wordpad/?p=2120363 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 4, 2015 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 (edited) Μην συνδέσεις άλλους δίσκους ή αποθηκευτικά μέσα στο PC σου. Αν έχεις πάνω από έναν δίσκο θα έλεγα να τον αποσυνδέσεις. Άλλα partitions να τους αφαιρέσεις το γράμμα μέσα από την διαχείριση δίσκων. Αν πρόκειται για ιό που κωδικοποιεί αρχεία και μετά ζητάει λίτρα για το key, μάλλον την πάτησες χοντρά, οπότε σε όσο λιγότερα αρχεία βλέπει το σύστημα μέχρι να βρεις την λύση τόσο το καλύτερο. Επίσης αν αυτό που έχεις ανεβάσει είναι προσβεβλημένο αρχείο ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 4, 2015 από yanni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Φεβρουάριος 4, 2015 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 αν και ειμαι σχεδον σιγουρος και εγω οπως ο @Attilas οτι ειναι υιος, τοτε εχεις προβλημα.anywhay. ριξε μια ματια σε αυτη τη δημοσιευση γιατι πριν λιγο καιρο ειχα παρομοιο προβλημα. ισως σε βοηθησει.http://www.thelab.gr/topic/141000-όλα-τα-προγράμματα-ανοίγουν-με-το-wordpad/?p=2120363 Ναι θα μπορούσε αλλά το αρχείο που παραθέτει είναι μολυσμένο οπότε την ζημιά την έχει κάνει σίγουρα ιός και θέλει όσο το δυνατόν γρηγορότερες κινήσεις για αποφυγή μεγαλύτερης ζημιάς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
intercoolerr730 Φεβρουάριος 4, 2015 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Μην συνδέσεις άλλους δίσκους ή αποθηκευτικά μέσα στο PC σου. Αν έχεις πάνω από έναν δίσκο θα έλεγα να τον αποσυνδέσεις. Άλλα partitions να τους αφαιρέσεις το γράμμα μέσα από την διαχείριση δίσκων. Αν πρόκειται για ιό που κωδικοποιεί αρχεία και μετά ζητάει λίτρα για το key, μάλλον την πάτησες χοντρά, οπότε σε όσο λιγότερα αρχεία βλέπει το σύστημα μέχρι να βρεις την λύση τόσο το καλύτερο. Επίσης αν αυτό που έχεις ανεβάσει είναι προσβεβλημένο αρχείο ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ. ευτυχως δε το ανοιξα! στην αρχη το σκεφτηκα! :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Φεβρουάριος 4, 2015 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα αρχεία κάνε ένα φορμάτ. Αν σε ενδιαφέρουν να τα σώσεις και δεν ξέρεις πώς τότε να απευθυνθείς σε κάποιον τεχνικό με γνώσεις, όχι σε μαγαζιά στύλ πλαίσιο όμως κλπ. Το Avast ΔΕΝ είναι antivirus, τα έχουμε πει εκατό φορές εδώ μέσα. Τζάμπα προστασία με σοβαρό αποτέλεσμα δεν υπάρχει. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
intercoolerr730 Φεβρουάριος 4, 2015 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2015 ξεφυγαμε λιγο αλλα θα το αναφερω το θεμα! http://www.thelab.gr/topic/139573-είναι-το-antivirus-απαραίτητο-σε-windows-ή-όχι/?p=2085107εχει δικιο ο matia απο πανω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicko Φεβρουάριος 5, 2015 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2015 Το Avast ΔΕΝ είναι antivirus, τα έχουμε πει εκατό φορές εδώ μέσα. Άγρυπνος φρουρός το Avast , @geokal12, δοκίμασε ενα σκαναρισμα με malwarebytes η spybot ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts