Jump to content

Nέα Σύνθεση 400ε(CPU+RAM+MOBO+VGA)

Snips

Recommended Posts

Κοίτα, ειλικρινά το μόνο που με ωθεί προς τον G είναι το value.

Σίγουρα δεν θα έχει σε multitasking την απόδοση των άλλων. Απλά ο πιτσιρικάς το μόνο "multitasking" που ενδεχομένως να κάνει είναι game με skype μαζί...

Το να ανοίξει photoshop ας πούμε και να κόβει ράβει ταυτόχρονα σε τίποτα video editing app δεν του το έχω προς το παρών. Το κάνει τώρα βέβαια στο χαλαρό για την πλάκα του, αλλά στο configuration του 1ου ποστ. Θεωρώ πως με την αύξηση τόσο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα απο 2160 σε G3258 με την ταυτόχρονη αύξηση της RAM κατά 6GB, η διαφορά θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Οπότε:

G3258+ASROCK H81M RETAIL

ή

κάτι μεταξύ 860 και 8320 τελικά...δλδ τον 6300 (για τον οποίο είδα καλά γραφόμενα γενικά) με φτηνή μητρική.

@matia δεν έχω ιδέα για τα phases που μιλάς. Δλδ δεν τον ανεβάζεις 0.5Ghz το πολύ ας πούμε με μια φτηνή (για το δικό μου μάτι) μητρική; Στην τελική ας μην γίνει καθόλου o/c όπως λες.

Επίσης παρατηρώ ότι σπάνια γλυτώνεις την aftermarket ψύκτρα για τους AMD παραπάνω. Ισχύει ή ανάλογα πως θα σου κάτσει το κομμάτι.

ok.  η τελικη αποφαση ειναι δικη σου στο κατω κατω. 

απλα να πω κι ενα τελευταιο, αν θες να λαβεις και αλλη μια παραμετρο υποψη σου.

με τον 860Κ θα αργησεις περισσοτερο να αλλαξεις συστημα, απο οτι με τον pentium...!!  τουλαχιστον αυτο, το εχω νιωσει στο πετσι μου την τελευταια 5ετια..!!

κατα τα αλλα, μια χαρα θα εισαι, οποιον και να επιλεξεις. αλλα αν πας σε G3258, παρε και μια καλουτσικη μητρικη, ωστε να μπορεις να τον ανεβασεις, οποτε θελησεις. αλλιως παρε και τον G3220....!

Έγινε επεξεργασία από cabdik

Με τη διαφορα οτι ο 860κ ειναι απο τους καλυτερους επεξεργαστες στην fm2+ πλατοφρμα ενω ο g απο τους χειροτερους στους 1150.

Δλδ ...με εναν επεξεργαστη μονο, αποκταει καινουριο συστημα που θα κουμπωσει στο ιδιο soket 1150.

Για παραδειγμα ο xeon e3 1231 v3 (η 1230) κανει στην ελλαδα 250€ (οκ ..παραεισαγωγη ειναι αλλα who cares).Και παλι ακριβα τον εχουν.

Αυτος ειανι αντιστοιχος του 4770 χωρις την ondie καρτα αλλα αρκετα φθηνοτερος (250€) και μπαινει ανετα στη μητρικη.

@snips πριν παρεις τη συγκεκριμενη μητρικη κανε ενα κοπο και στειλε μυνημα στην εταιρια οτι μπορει να υπερχονισει τον μικρο g σε αποδεκτα επιπεδα.Οτι εππιτρεπει γενικα το oc βασικα.

Δεν ξερω αν φταιει η επερχομενη ελευση των broad/skylake αλλα καμποσες μητρικες εχουν βγαλει νεοτερο bios και το εχουν κοψει.Συν .οτι καποιες μητρικες ποτε δεν υποστηριξαν oc εξαρχης.(πχ asus h81-k αν δεν απατωμαι(εχουν βγαλει σχεδον ολη την A-B στις μητρικες -A-D-C-E-K κλπ).Το ξερω οτι δεν σε ενδιαφερει σαν μητρικη..απλα το αναφερω).

Έγινε επεξεργασία από ΝTG

Καλό το point σου @cabdik

Με πρόλαβε ο @NTG αλλά έγραφα το εξής μεταξύ σοβαρού και αστείου. Από το "διάβασμα" αυτών των 2 ημερών  άρχισα και εγώ να γλυκοκοιτάω κάποιον i5 για μένα. Οπότε ο πονηρός πατέρας σκέφτομαι, να του πάρω τώρα τον G, και σε κανα χρόνο που θα αρχίσουν να βγαίνουν i5 στις αγγελίες, χτυπάω έναν, πουλάω τον G, μητρική θα υπάρχει ήδη. Δλδ "οικιοποιούμαι" το pc "του" :p και ξαναψάχνουμε απο την αρχή. Αυτός είναι ένας τρόπος να αναβαθμιστώ και γω χωρίς "άγχος" και αθόρυβα και να γλυτώσω από γκρίνια στο παρών.

@NTG Το ζήτημα με την μητρική το ρωτάς γενικά; Η μόνο με την H81M? Διότι μάλλον όντως δεν υποστηρίζει o/c απο ότι βλέπω εδώ και εδώ . Πάω στην HDS που πρότεινες, δεν υπάρχει θέμα.

Αλήθεια δεν ρώτησα. Ο G3258 θα μου "κόβει" καθόλου την 270 ας πούμε?

Έγινε επεξεργασία από Snips
  • Like 1

Το λοιπόν..

Γνωρίζει κανείς αν η συγκερκιμένη μητρική έχει θεμα με αυτές τις μνήμες?

http://www.e-shop.gr/kingston-hx316c10fbk2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-black-series-dual-channel-kit-p-PER.550869

Βγάζει "memory didnt pass ram tests in module B. Remove memory and plug again"

Αλλάζω τα sticks το ίδιο. Άρα διαβάζει και τα 2 sticks αλλά μόνο στo slot A.

Το θέμα είναι αν έχει πρόβλημα το 2o slot της μητρικής ή αν είναι ασύμβατη με τις συγκεκριμένες όσον αφορά dual channel  η δεν ξέρω γω τι.  Δυστυχώς δεν έχω κάποιο άλλο xtra DDR3 στικ, για να κάνω δοκιμή. Οπότε τι απο τα δύο στέλνω πίσω;

Επίσης στο BIOS στις ρυθμίσεις των μνημών δεν έχει πουθενά 1600MHZ.

800

xxxx=(δεν θυμάμαι τον αριθμό)

1333

1400

μόνο υπάρχουν σαν settings

Aλλά εδώ άλλα λέει.... "each RAM will downgrade to DDR3 1600 with H81 series chipset"

Έγινε επεξεργασία από Snips

οπου ειναι ο imc του (εκαστοτε) επεξεργαστη θα παιξουν οι μνημες σε non-z μητρικη.

Αρα για τον επεξεργαστη που εχεις, ως μεγιστο 1333 (αντε 1400 μιας και στον κανει δωρο τον συγκεκριμενο πολλαπλασιαστη)

Δοκιμασε μια και τις μνημες (1-1) στο δευτερο σλοτ...να δεις συμπεριφορα.

Αν παιξει, βαλε συγκεκριμενες τιμες στο bios ..1400mhz πχ ..kai 9-9-9-28-1t να δεις αν λειτουργησει και με τις δυο μαζι υστεροτερα.

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
  • Like 1

Λογικα θελει αλλαγμα η μητρικη.

Δεν ξερω αν "φτιαξει" με καμμια ταση παραπανω καπου απο bios..αλλα κατελαχιστον ως μητρικη θα πρεπει να δουλευει απροβληματιστα..που δεν δειχνει να το κανει.

Αν δουλευε στο αλλο σλοτ θα σκεφτομουν για cpu ..αλλα μαλλον ειναι οκ αυτος...(σαν υποψια τουλαχιστον).

Καινουρια τα εχεις παρει?