Jump to content



Αγορά 3,5" HDD


deninho

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω έναν WD20EARS, που κοντεύει την 5ετία, και νομίζω ήρθε η ώρα να τον αντικαταστήσω. Ψάχνω, λοιπόν, ένα δίσκο τουλάχιστον 2TB, αξιόπιστο και κατά το δυνατόν φθηνό. Προορίζεται για αποθήκη, και θα μπει σε υπολογιστή (όχι nas, όχι εξωτερική θήκη).

 

thanks in advance

Αξιόπιστος και δίσκος δε πάνε μαζί, είναι να μη σου κάτσει που λένε :p

Προσωπικά ανεξάρτητα από τη χρήση επιλέγω δίσκο βάση εγγύησης και πάω σε RED (3 χρόνια) και Black (5 χρόνια αλλά πάει ψηλά το μαλλί) από WD.

Τώρα εξαρτάται πόσα δίνεις...

ε, στατιστικά να είναι αξιόπιστο μοντέλο, αυτό εννοώ :) Και τον θέλω τώρα, πριν αρχίσουν τα προβλήματα με τον ήδη υπάρχοντα, ώστε για τα δεδομένα να υπάρχουν σε δύο μεριές.

 

Για 10€ παραπάνω σε σχέση με το green προφανώς πάω στο red (κοιτάω τα 3tb)

εχω πάρει αρκετούς 3TB red. 2 έχω στο asustor και άλλους 2 έχω στο main pc που είναι επίσης ανοικτό 24/7.

Οι υπόλοιποι είναι σε pc δουλειάς (ξέρεις που εννοώ :p) και χτύπα ξύλο όλα οκ μέχρι στιγμής.

Αξιόπιστος και δίσκος δε πάνε μαζί, είναι να μη σου κάτσει που λένε :p

Προσωπικά ανεξάρτητα από τη χρήση επιλέγω δίσκο βάση εγγύησης και πάω σε RED (3 χρόνια) και Black (5 χρόνια αλλά πάει ψηλά το μαλλί) από WD.

Τώρα εξαρτάται πόσα δίνεις...

Αυτό. Έχω ένα Blue 500GB από το 2007 και δουλεύει άψογα μέχρι σήμερα. Μην σου πω ότι πάει καλύτερα και από τον Black που έχει τα μισά και λιγότερα χρόνια και είναι SATA 3.

Επίσης ο δεύτερος Blue που είχα αγοράσει όταν είχαν πρωτοβγεί τα Windows 7 χάλασε πάνω στο χρόνο...

Τώρα όσο αφορά την αξιοπιστία που ψάχνεις, σε σχετικές ειδήσεις βγάζουν καλύτερη την HGST - πρώην Hitachi που είναι υπό την κατοχή της WD.

Και εγώ σε wd red θα πήγαινα όπως ανέφερε και η προλαλήσασα @karmen1983. Αλλά όσο καλός και αν είναι ο δίσκος, οι μηχανικοί μπορεί να σου σκάσουν εκεί που δεν το περιμένεις. Εγώ θα έπαιρνα 2 red και θα τους έβαζα σε raid1 για σιγουριά ειδικά αν προορίζονται για αποθήκευση σημαντικών αρχείων.

Συμφωνώ και εγώ για τον RED. Βέβαια εάν τα αρχεία σου είναι σημαντικά, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι το τακτικό backup σε κάποιον εξωτερικό που θα έχεις εκτός ρεύματος. Έτσι κινδυνεύεις μόνο από φυσικά φαινόμενα και κλοπή...

Συμφωνώ και εγώ για τον RED. Βέβαια εάν τα αρχεία σου είναι σημαντικά, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι το τακτικό backup σε κάποιον εξωτερικό που θα έχεις εκτός ρεύματος. Έτσι κινδυνεύεις μόνο από φυσικά φαινόμενα και κλοπή...

 

Μωρέ και cloud μην σου πω.......

τα απολύτως απαραίτητα -εργασίες, δουλειές κλπ- φυσικά και είναι σε cloud accounts και σε usb stick, αλλά είναι περίπου 5gb, δεν είναι αυτά το πρόβλημα.

Ο τωρινός δίσκος δεν έχει πρόβλημα σύμφωνα με το hd sentinel, αλλά επειδή έιναι 5ετίας λέω να τον αλλάξω επιτέλους. Μετά θα μπει σε εξωτερική θήκη και θα χρησιμοποιείται ως backup. Απλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που προτιμούμε/αποφεύγουμε αυτήν την περίοδο. πάω σε red και τελειώνω λοιπόν :T:

Γενικώς, ο κανόνας ό,τι πληρώνεις παίρνεις ισχύει και στους δίσκους. Αν πας σε δίσκο NAS (ανεξαρτήτως εταιρίας) τότε πληρώνεις περισσότερα € ανα GB αλλά έχεις μεγαλύτερη αξιοπιστία και πολύ μικρότερες πιθανότητες να σου σκάσει και να ψάχνεσαι.

Γενικά είναι θέμα χρήσης που κάνεις στον δίσκο. Άμα δουλεύεις σαν  backup είτε storage δεν έχεις πολλά read/writes οπότε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να σου χτυπήσει που μπορεί να σου τύχει είτε black είτε green.

Εγω γενικά για ταίνιες κτλπ χρησιμοποιώ είτε green είτε seagate.

Για σημαντικά αρχεία έχω έναν Black και backup στο dropbox

Θυμήθηκα ότι είχα κάνει μια μίνι παρουσίαση με κάποιες μετρήσεις στον δικό μου red 2tb. Ρίξε μια ματιά αν θες:

 

http://www.thelab.gr/topic/120483-western-digital-red-2tb-sata-iii/

 

Μετά από 2 χρόνια, με το 72% του δίσκου γεμάτο και χωρίς να έχει γίνει ποτέ format ή defrag:

 

 

 

post-54003-0-01904600-1423123267_thumb.j

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.