Jump to content

μινι αναβάθμιση

Tasos Vas

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Σκέφτομαι να κάνω μια μινι αναβάθμιση στο pc μέχρι το καλοκαίρι και μινι λέγοντας cpu  + mobo μέχρι 300 ευρώ. Έχετε να προτείνετε κάτι ?

Το σύστημα είναι

Μobo: ASUS P5E3

CPU : Intel Q6600

Ram : 8GB DD3 ( 4X2)

3 HDD SATA

GPU: ATI 6970 1 GB

PSU : 600W 

Για AMD θα μπορουσες να παρεις εναν FX-8350 και θα μπορουσες να κοιταξεις και λιγο πιο χαμηλα!Απο Intel παντος ο i5-4460 ειναι αρκετα καλος!Επισης αμα αποφασισεις για ΑΜD πρεπει να παρεις και μια μητρικη για το socket της!

Για AMD θα μπορουσες να παρεις εναν FX-8350 και θα μπορουσες να κοιταξεις και λιγο πιο χαμηλα!Απο Intel παντος ο i5-4460 ειναι αρκετα καλος!Επισης αμα αποφασισεις για ΑΜD πρεπει να παρεις και μια μητρικη για το socket της!

ουτως ή αλλως θα πρεπει να αλλαξει μητρικη...! 

και επισης, ουτως ή αλλως, δεν θα εχει αναβαθμισιμοτητα σε καμμια απο τις 2 πλατφορμες, πλεον....!  αν ενδιαφερει..!! 

ΟΜΩΣ... καλο θα ειναι ο tasos να αναφερει και τι χρηση κανει..!  για τι το θελει το πισι..? 

Έγινε επεξεργασία από cabdik

Για game το θελω παιδια , μου κατσε στραβα οτι δεν θα παιζει το witcher 3 :p

δεν θα εχει αναβαθμισιμοτητα τι εννοεις ειναι νεκρα socket ?

Ότι και να πάρεις το "όριο" σου θα είναι η 6970. Πρώτα αυτή θα τα βρει σκούρα στα νέα παιχνίδια. Κατά τα άλλα, ναι στο μπάτζετ σου παιζεις μόνο σε intel.

Για game το θελω παιδια , μου κατσε στραβα οτι δεν θα παιζει το witcher 3 :p

δεν θα εχει αναβαθμισιμοτητα τι εννοεις ειναι νεκρα socket ?

οσον αφορα το game, μου φαινεται παραξενο να εχει τον Phenom II X4 940 στα ΜΙΝ Reqs και οχι τον Q6600...???  

αν το ζητουμενο ειναι οι χρονισμοι των επεξεργαστων, τοτε δεν εχεις προβλημα ουτε με τον 6600, ΑΝ τον ανεβασεις στα 3,3-3,5ghz....!!

για τα σοκετ, εννοουμε οτι ΔΕΝ θα βγει αλλος επεξεργαστης για τα συγκεκριμενα σοκετ.  οι επομενοι επεξεργαστες θα μπουν σε νεα σοκετ..!

Ε νταξει στα 3,5 δεν νομίζω να αντέξει ο καημένος ο Q :p Άντε να πάει μέχρι 3 με μια aftermarket ψύκτρα που έχω και ακόμα να βρω χρόνο να την εγκαταστήσω χαχα

Εσείς τι θα προτείνατε ? Να κάνω μια τέτοια κίνηση ή να βάλω την ψύκτρα  ( http://www.asus.com/Thermal_Solution/Silent_Knight_AL/ ) και να επενδύσω τα χρήματα σε μια κάρτα γραφικών ?

μέχρι το καλοκαίρι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για καμιά προσφορά σε μητρική κι ίσως επεξεργαστή. Μάλλον στη σειρά των ...97 κινείσαι αλλά να κοιτάς για προσφορές.