BasiliCeLew Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2015 (edited) Καλησπέρα παιδιά. πως κάτω format τον αναγραφόμενο ssd αν δεν έχω την δυνατότητα να το κάνω μέσω του προγράμματος της Samsung? Την τελευταία φορά είχα πάει σε φίλο μου και απλά το σύνδεσα στον υπολογιστή του και το έκανα μέσω magician. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?Είναι ίδιο με το quick format κατα την διάρκεια εγκατάστασης των windows? Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2015 από BasiliCeLew Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Ιανουάριος 30, 2015 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 Αυτό είσαι ασφαλες? Γιατί βλέπω ότι κάνει boot από φλασάκι και κάνει format τον δίσκο. Αυτό θα με βόλευε Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 31, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2015 Συνήθως έτσι έκανα τους Crucial Μ4 που είχα, είναι ασφαλής τρόπος, σου γράφει όμως ένα P/E cycle, δηλαδή σβήνει όλα τα cells και μετρά ένας κύκλος για όλα. Ενδέχεται με την πρώτη προσπάθεια να μην μπορέσεις να το τρέξεις στον SSD, καθώς υπάρχει περίπτωση να είναι σε "locked" mode από τη μητρική σου. Η λύση σε αυτό είναι να κάνεις ένα power-cycle, δηλαδή ενώ τρέχει το Parted Magic να αφαιρέσεις καλώδια ρεύματος και δεδομένων από το δίσκο για να κάνει "restart" και να ξανασυνδέσεις και να τρέξεις το Secure Erase. Έχω μία υποψία ότι μπορείς να φτιάξεις και bootable στικάκι USB από το Magian όμως με το οποίο μπορείς να κάνεις Secure Erase από το εργαλείο της Samsung. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Ιανουάριος 31, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2015 Σε ευχαριστώ! Το έκανα έτσι (με το parted magic) και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ο σκληρός ήταν "frozen" όπως έλεγε και το πρόγραμμα, έκανε restart μόνο του και τον "ξεπάγωσε". Βιαζόμουν λίγο είναι η αλήθεια καθώς ήθελα να δώ αν έχει πρόβλημα ο σκληρός για κάτι κολλήματα που έτρωγε αλλά από ότι φαίνεται ήταν πρόβλημα του λειτουργικού καθώς όλα λύθηκαν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts